PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=727057}

Anno Domini - Biblii ciąg dalszy

A.D. The Bible Continues
2015
7,5 931  ocen
7,5 10 1 931
Anno Domini - Biblii ciąg dalszy
powrót do forum serialu Anno Domini - Biblii ciąg dalszy

św. Jan

ocenił(a) serial na 6

św. Jan był murzynem?, na litość boską, do czego to doszło, Maria Magdalena mulatką ? jeszcze lepiej, niech żyje poprawność polityczna

ocenił(a) serial na 10
czarru

Niech w 2 sezonie naprawią błędy co chcielibyście zobaczyć ? ja to :
- Szymon brat Jakuba i drugi biskup Jerozolimy, Maciej, Łazarz i Marta, Nikodem, Kleofas , pozostali z 7 diakonów , Andrzej, Bartłomiej, diakon Filip, apostoł Filip, Weronika, Zacheusz z Jerycha, Marek , Longinus i Zuzanna
Wydarzenia :
- Dalsze losy Korneliusza
- Klaudia została ochrzczona
- Filip w Azocie
- Piotr uzdrowił Eneasza w Liddzie
- Mateusz napisał Ewangelię
- Jakub brat Jana w Hiszpanii
- Gamaliel został ochrzczony
- Mikołaj jeden z diakonów przybył do Samarii aby pomóc Filipowi i został uczniem Szymona Maga

ocenił(a) serial na 6
michael325

Raczej nie będzie drugiego sezonu, na pewno nie na NBC, która go skasowała a gdyby byli chętni do przejęcia to już byłoby o tym wiadomo. Poza tym to miniserial, z założenia jednosezonowy :)

czarru

Muszę się zgodzić. Mam mieszane uczucia. A tak wyczekiwałam tego serialu ;/.

czarru

Kolejna holywoodzka szmira... Gdzie napisano, że św. Jan był murzynkiem !!!??? po co kłamać w takim filmie?? Kogo chcą dowartościować i ...... dlaczego?

ocenił(a) serial na 10
persis

2 sezon będzie ale na OTT Channel

persis

a gdzie napisano, że nie był???

czarru

A gdzie jest napisane, że Oni wszyscy byli biali??????????

marikaa100

ok a gdzie napisano, ze twój tata jest biały? wiesz gdzie leży Palestyna? co za poziom...

ocenił(a) serial na 6
marikaa100

masz rację, Mahomet też mógł być murzynem, Budda też mógł być murzynem i Mieszko I mógł być murzynem i tak dalej, przecież nigdzie nie napisali że byli biali

czarru

Jan jak najbardziej mógł być Murzynem, tak samo Maria Magdalena. Mnie przeszkadza tylko to, że Jan nie wygląda tu na swoje kilkanaście lat :P

ocenił(a) serial na 6
szarosen

masz rację, Mahomet też mógł być murzynem, Budda też mógł być murzynem i Mieszko I mógł być murzynem i tak dalej, przecież nigdzie nie napisali że byli biali

czarru

Chciałam zauważyć, że społeczeństwo rzymskie było bardzo zróżnicowane etnicznie (handel niewolników, którzy mogli stać się wolnymi ludźmi). A Izrael był pod panowaniem rzymskim. Na pewno byli tam czarnoskórzy i Mulaci i inne mieszanki. Cholera prawdopodobnie biali byli mniejszością.

Agness_92

Tak, czarni mogli być. Jednak czarni nie byli żydami.

Sebek

Wydawało mi się, że Żydzi to grupa religijna, a nie rasowa, a Żydem zostaje się po matce, ale co ja tam wiem...