św. Jan był murzynem?, na litość boską, do czego to doszło, Maria Magdalena mulatką ? jeszcze lepiej, niech żyje poprawność polityczna
Niech w 2 sezonie naprawią błędy co chcielibyście zobaczyć ? ja to :
- Szymon brat Jakuba i drugi biskup Jerozolimy, Maciej, Łazarz i Marta, Nikodem, Kleofas , pozostali z 7 diakonów , Andrzej, Bartłomiej, diakon Filip, apostoł Filip, Weronika, Zacheusz z Jerycha, Marek , Longinus i Zuzanna
Wydarzenia :
- Dalsze losy Korneliusza
- Klaudia została ochrzczona
- Filip w Azocie
- Piotr uzdrowił Eneasza w Liddzie
- Mateusz napisał Ewangelię
- Jakub brat Jana w Hiszpanii
- Gamaliel został ochrzczony
- Mikołaj jeden z diakonów przybył do Samarii aby pomóc Filipowi i został uczniem Szymona Maga
Raczej nie będzie drugiego sezonu, na pewno nie na NBC, która go skasowała a gdyby byli chętni do przejęcia to już byłoby o tym wiadomo. Poza tym to miniserial, z założenia jednosezonowy :)
Kolejna holywoodzka szmira... Gdzie napisano, że św. Jan był murzynkiem !!!??? po co kłamać w takim filmie?? Kogo chcą dowartościować i ...... dlaczego?
masz rację, Mahomet też mógł być murzynem, Budda też mógł być murzynem i Mieszko I mógł być murzynem i tak dalej, przecież nigdzie nie napisali że byli biali
Jan jak najbardziej mógł być Murzynem, tak samo Maria Magdalena. Mnie przeszkadza tylko to, że Jan nie wygląda tu na swoje kilkanaście lat :P
masz rację, Mahomet też mógł być murzynem, Budda też mógł być murzynem i Mieszko I mógł być murzynem i tak dalej, przecież nigdzie nie napisali że byli biali
Chciałam zauważyć, że społeczeństwo rzymskie było bardzo zróżnicowane etnicznie (handel niewolników, którzy mogli stać się wolnymi ludźmi). A Izrael był pod panowaniem rzymskim. Na pewno byli tam czarnoskórzy i Mulaci i inne mieszanki. Cholera prawdopodobnie biali byli mniejszością.