SPOILER: Jak mogli zrobić taki gniot na końcu ? Jakaś bezmyślna jatka i nie mam wątpliwości, że było to na wzór Higurashi. Jednak w tamtym anime to pasowało, a w tym nie.
Niesamowicie było mi żal Akazawy. Jak mogli coś takiego zrobić. Ta scena prawie każdemu jest w stanie wycisnąć łzy. Poza tym było mi żal tych dwóch ślicznych dziewczyn zabitych od tyłu przez Tomohiko Kazami.
Zgadzam się. Te dwa ostatnie odcinki były do kitu, jakby po prostu na siłe chcieli zamknąć serię i pozabijać ile się da. Mi też szkoda jest Akazawy, lubiłam jej charakter.
Horror bez śmierci to nie horror. Pozatym patrz na klimat. "Szkoda mi tych 2 ślicznych dziewczyn", żeby chociaż było jakieś rozwinięcie ich wątku to ok.. ale jaja sobie robisz chyba jak mniemam oceniając po kresce postaci. Znając życie nie siedzisz długo w anime, widze to po dawaniu jakiemuś "Baby Princess 3D Paradise" 10/10, gdzie średnia to 4,9/5.
Na pewno interesuję się i oglądam anime znacznie dłużej od ciebie. Poza tym prawdą jest to, że w Another nie było żadnego rozwinięcia wątków tych dziewczyn zabitych w 12 odcinku, ale mimo wszystko było mi ich bardzo żal (sposób ich śmierci miał na to duży wpływ). Nie tylko dlatego, że były śliczne, ale okazały się także całkowicie niewinne, gdyż nawet nikogo nie atakowały. Jak może być komuś ich nie żal. A odnośnie Baby Princess to już poprawiłem ocenę. Nigdy przeciętnego/słabego anime nie oceniłbym wysoko.
Another właśnie polegało na tych niedociągnięciach, ze strony twórców, albo np. osoba która (UWAGA SPOILER) zabiła Reiko/Sensei wyglądała bardzo podobnie do Sakikabary (Koniec Spoilera). A z tą niewinnością dziewczyn przesadziłeś, zostały zabite przez psychola, a na dodatek były postaciami bez tzw. "duszy". Nie miały nawet swojego wątku.
Ta osoba, która [SPOILER] zabiła Reiko z nikim mi się nie kojarzyła. Po prostu jakiś psychol. [KONIEC SPOILERA]
I dlaczego przesadziłem z niewinnością dziewczyn ? Ich wątki/charaktery nie zostały rozwinięte no i to wszystko (a ten, który ich zabił to SFIKSOWAŁ TYLKO W ANIME co kolejny raz potwierdza, że na najgłupsze pomysły wpadli właśnie producenci anime, a nie mangi czy nowelki). Zresztą ja po prostu uważam, że to ten Kouichi powinien zostać zabity (albo Mei). Nie podoba mi się, że producenci idiotycznie zamienili fajne dziewczyny w jakieś nienormalne yandere (chociażby AKAZAWĘ, TAKAKO I YUMI). Zrobili to żeby potem je zabić w okrutny sposób. Zresztą zobacz chociażby co się stało z ciałem Akazawy po śmierci. Jeśli nawet coś takiego z nią zrobili to jak dla mnie producenci tego anime są nienormalni i głupi.
Ja się cieszyłem z tego anime, bo wszystkie moje scenariusze jakie sobie układałem zostały zniszczone przez ostatnie 2 odc. co udowadnia jest, że jest nieprzewidywalne. [SPOILER] Kto by się spodziewał, że to Reiko jest umarłym.[KONIEC SPOILERA]. Mangę właśnie czytam a potem wezme się za powieść/light novel. Czekam, aż wydana zostanie w PL (Manga). Chociaż trochę to potrwa bo animacja jest świeża.