PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629106}
7,6 8,2 tys. ocen
7,6 10 1 8234
Another
powrót do forum serialu Another

Tragiczne Zakończenie

użytkownik usunięty

Jak można zepsuć taki potencjał? Odnoszę wrażenie że ktoś kto pisał scenariusz nie spodziewał się jakiego kalibru dzieło mógł stworzyć więc postanowił serie zakończyć tak na "odwal się", chociaż mógł do mnie zadzwonić to bym mu coś poradził. Dlaczego źle to wyszło? Bo skończyło się tak jak można się było spodziewać, po prostu zabili nieumarłego. Żadnego "mindf**ku" rodem z "Wyspy Tajemnic" czy "Bioshock:Infinite", żadnego szoku i efektu WTF. Powinna to być konfrontacja informacji o Mei, jej sobowtór lalce, sakakim i jego matce. Do tego bym dorzucił "sobowtór lalke kouchiego" bo on był głównym bohaterem a nazwy odcinków to etapy tworzenia lalki ale oczywiście ten motyw również pominięto a mogło być że np. te lalki to podobizny umarłych z poprzednich lat( co by wyjaśniało tworzenie lalki bohatera którego śmierci również oczekiwałem). Wszystko miała łączyć postać Mei której nigdy nie uwierzyłem w niby trzymające się kupy życiowe historyjki a to ze względu na jej OKO ŚMIERCI, nic takiego w Japonii co drugi z protezą ma takie.

8/10 za: genialny OP, klimatyczny soundtrack, wciągającą tajemnice, ładną kreskę i postać Mei <3

ocenił(a) serial na 7

Mi się tam podoba fakt że choć raz (nie zrozum mnie źle, lubię zakończenie Bioshocka inf. i jemu podobne) wcale nie taką prostą historie spięła elegancka klamra, pozostawiając mnie z uczuciem przyjemnej pełności, wiedzącego co się stało i o co chodziło

ocenił(a) serial na 6

Poczytaj mangę, było to milion razy lepiej opowiedziane, zwłaszcza wydarzenia od początku ich wycieczki (czyli gdzieś koło 7 odcinka).
Kreska w mandze też mi się dużo bardziej podoba. Ogólnie to jeden z moich ulubionych tytułów, niestety adaptacja jest słaba.
Polecam polskie (oficjalne) wydanie, jest wydrukowane na dużym (jak na mangi) formacie.

Moim zdaniem, zakończenie było dobre. Pod koniec,gdy Nie zastali Mikami w pokoju, wpadłam na to, że to ona. Moim zdaniem zakończenie miało dobry klimat!

ocenił(a) serial na 7

Te zakończenie było średnie. Totalna rzeź. A postacie bez kompleksu się zabijały, no ładnie. Serial ogółem jest dobry tylko ta końcówka....