czy tylko mnie wkurza to ze nikt nie jest w stanie rozpoznac ani arrowa ani sary w przebraniu ? no
bez przesady. nawet rodzona siostra w s02e17 ? ze o masie innych irytujacych szczegolow nie wspomne.
Z tego co pamiętam to fabularnie było niby tak, że Clark zmieniając się w Supermana miał zmieniony głos a nawet chyba kolor oczu. Trzeba by głębiej poszukać ale gdzieś takie opisy czytałem.
Lata 40-70 to czasy kiczu. To co wtedy było poważne po prostu by się nie sprzedało.
Nie tylko tamte czasy to czasy kiczu, niestety ale od zawsze i na zawsze będzie się sprzedawał kicz, bo jest tani w produkcji a i się znajdzie wiele osób co to kupi, cóż liczą się pieniądze co mnie to boli bo jesteśmy niewolnikami pieniądza. To nie my rządzimy kasą to kasa rządzi nami.
Co nie zmienia faktu że wtedy modny był tylko kicz. Teraz jest moda na mrok. Wszystko o superbohaterach jest teraz ,,mhhhroczne'' bo tak powiedział Nolan. Widzieliśmy to już w Arrow, teraz we Flashu i MoSie i nowym CapA.
Lubie filmy Nolana ale nie będzie on nigdy dla mnie wyznacznikiem kina, było dużo mroczniejszych filmów przed Nolanem. W Batmanach Nolana jest troszkę więcej realizmu niż w innych Batmanach ale nie znaczy że są mroczniejsze od Batmana Burtona ;) Ale to tylko moje zdanie. A tak poza tym i tak wyczuwam ironie w Twojej wypowiedzi ;p hehe :)
Pozdrawiam
Nie są mroczniejsze, ale to od niego się zaczęła ta nie potrzebna moda że teraz wszystko musi być oplatane mrokiem. No bo plażo proszę, od kiedy GA jest poważnym zabijaką z uprzedzeniami do każdego? Smells like Batman. To samo można wywnioskować po kostiumie Flasha. BvS będzie świetnym filmie. Dwóch Batmanów z czego jeden ubrany na niebiesko a drugi na czarno, do tego Batwoman z lasso i mieczem i tarczą. Jak nic będzie świetnie.
No tu masz racje bo i GA i Flash tryskali dobrym poczuciem humoru, ale to jeszcze można wytłumaczyć że w wieku 35 - 40 lat będą tryskać humorem ;p. No wiem Nolan Batmanami zapoczątkował coś czym się kierują "naśladowcy" tylko nie zawsze z tego wychodzi coś dobrego. Masz racje i DC i Marvel teraz przesadzają z tą "mroczną" poświatą i z każdego superbohatera robią kogoś kto stracił rodziców postrzelonych przed kinem w Gotham.
P.S. No bo plażo proszę? Chodziło Ci o No bo bardzo proszę? hehe czy o to żeby plaża spojrzała na to co się dzieje w kinematografii i w końcu zabrała głos? ;) Mam nadzieje że odbierzesz to jako żart a nie uszczypliwość :) bo nie miałem tego drugiego w zamiarze :)