Szykuje się absolutnie najlepszy finał ever :D Po za tym, że potwierdzono jako miejsce akcji Lian Yu to wiemy, że wraca cała obecna ekipa w serialu + Malcolm Merlyn, Captain Boomerang, Nyssa, Kovar (retrospekcje), Talia, Evelyn, Black Siren, William i Samantha.
Ostatnio na IMDb pojawił się wysyp nowych członków obsady o większości nie było nawet plotek, podzieliłem ich na prawdopodobnych i nieprawdopodobnych
Prawdopodobni:
Roy Harper, Ragman, Moira Queen, Ra's al Ghul,
Bzdury:
John Constantine, Vixen, Tommy Merlyn, Deadshot, Amanda Waller, Katana, Anarky,
Roy, Slade, Boomerang, Nyssa, Malcolm będą po stronie Strzały ale co zresztą i kto jeszcze dokładnie się pojawi , to nie mam pojęcia.
To znaczy jedynie Roy nie jest oficjalny, ale oby się pojawił chociażby na koniec.
Tak czy tak, z minuty na minutę hype mi rośnie :D
Byla mowa, że Lexa i Katrina chca retrospekcje z tatusiem, a na razie to co chciala Law sie spełnilo (pojedynek sióstr). On jest jak najbardziej mozliwy ale raczej w 22 epku
DEATHSTROKE, NYSSA AL GHUL, MERLYN AND DIGGER HARKNESS JOIN OLIVER'S BATTLE AGAINST PROMETHEUS - The battle between Oliver (Stephen Amell) and Adrian Chase (Josh Segarra) culminates in a final epic battle on Lian Yu. After recent events, Oliver decides to recruit a group of unlikely allies - Slade (guest star Manu Bennett), Nyssa (guest star Katrina Law), Merlyn (John Barrowman) and Digger Harkness (guest star Nick. E. Tarabay) - to defeat Chase. However, Chase has his own army - Black Siren (guest star Katie Cassidy), Evelyn Sharp (guest star Madison McLaughlin) and Talia al Ghul (guest star Lexa Doig) - and the forces collide in an explosive season finale. Jesse Warn directed the episode written by Wendy Mericle & Marc Guggenheim (#523). Original airdate 5/24/2017.
Jedynie postacie, które wymieniłeś w dwóch pierwszych wersach się pojawią, cała reszta już raczej nie i mówiąc szczerze to dobrze, bo nawet jak na finałowy epizod byłby to zbyt duży przesyt bohaterów.
Odejdę trochę od tematu ale... sezon zbliża się ku końcowi a my nadal nie wiemy kim jest lub był Vigilante. Teoretycznie można by to olać bo to rzekomo miał być chwilowy "Mściciel" ale jak dla mnie był bardziej interesujący niż niektórzy główni bohaterowie, jak chociażby większość nowej ekipy Arrow. Szkoda, że tak go olali :P
On bardziej sie rozwinie w 6 sezonie tak powiedzieli twórcy w jakims tam wywiadzie we finale raczej go nie zobaczymy
W kolejnym sezonie twórcy mając w pełni wyjaśnić jego pochodzenie. Ja się tam bardzo cieszę , że póki co go olali i skupili się na Adrianie. Zawsze zostaje nam jakiś smaczek w zanadrzu już na kolejny sezon.
A mnie zastanawia, dlaczego Chase nie zwerbował Boomerang'a lub Slade'a ? Na pewno o nich wiedział, zwerbował Black Siren z Ziemi 2 a ich nie? Przecież sami też chcieliby dokopać Oliverowi. Malcolm to wiadomo, córka.
Kilka przykładowych powodów:
1) Bo o nich nie wiedział. (na bank wiedział..)
2) Bo nie chciał się dzielić triumfem ze Slade'm (hmmm...)
3) Bo twórcy chcieli dać ich po prostu do Olivera, bo tak i koniec kropka.
Ależ by było pięknie jakby ich zwerbował Chase wcześniej i by Arrow'a zdradzili.. ale to nierealne, bo nie miałby jak wygrać Oliver.. Jednak idąc Chase'a logiką, to dziwne, że o nich nie pomyślał, zawsze był parę kroków przed Oliverem a teraz co, będzie większa zabawa? Jedyne wytłumaczenie.
No i jeszcze fakt, że nie zadzwonił po Flasha (może i po legendy) co gdy miał kłopoty Oliver zawsze to robił. Przecież to nie jest tak, że zawsze w tym samym czasie/dniu/tygodniu/itp Arrow i Flash walczą ostateczną rozgrywkę ze swoim przeciwnikiem..
walczy ponieważ sam chce się odegrać na Oliverze, a nie pozwolić na to komuś innemu. Oliver zawsze należał do niego i zawsze będzie jego.
Ale zdajesz sobie sprawę z tego jak to absurdalnie bez sensu brzmi, mimo iż wierzę, że to prawda? Generalnie Flash i Arrow ma ostatnimi czasy sporo plot hole'ów i niedopatrzeń, licząc pewnie na to, że nikt tego nie zauważy.
To proste. Na Slade już nie działa Mirakuru, które rozdmuchuje jego gniew i wywołuje halucynacje z Shado. Siedział w lochu 3 lata, mógł sobie wszystko przemyśleć. Zwłaszcza, że, o czym każdy zapomina, w 3 sezonie wyraźnie powiedział do Olivera "Już nie chce zemsty", zakopał topór. Bo zrozumiał co zrobił i wie, że nie musi robić więcej. Oliver zaoferuje mu wolność, szanse odzyskania życia, odzyskania rodziny, Slade ma przecież żonę i przynajmniej 2 synów! Więc fakt, że się zgodzi jest logiczny i oczywisty.
Jego żona i syn są martwi , zginęli podczas ataku na jego dom kiedy to Slade był rozproszony widząc reportaż w telewizji, że Oliver żyje i nie zdołał uratować swojej rodziny. Wszytko opisane w noweli Arrow Vengeance
Moim zdaniem Boomerang na 100% zmieni strony w pewnym momencie. Kwestię Slade wyjaśniłem na górze, możliwe też, że Chase o nim nie wie bo jakby nie patrzeć, to dobrze ukrywana i schowana przed światem placówka. O samej wyspie wie od Tali co Oliver powiedział ostatnio a ona nie musiała wiedzieć o Sladzie bo jedynymi osobami spoza teamu którzy wiedzieli, że ten żyje i siedzi są Lyla, Sara i Amanda. Żadna by się nie wygadała. Z czego A.R.G.U.S Chase zinfiltrował fakt, ale tylko po to by wyciągnąć Black SIren, skad o niej wiedział? Na bank była w telewizji w trakcie walki z Flashem, stąd ją spotkał.