Czy ktoś ogarnia o co chodzi? Mamy tu Arrow, Supergirl, DC Legends( z możliwością podroży w czasie), Flash( również możliwością podróży w czasie i przestrzeni), Batwoman i Black Lighting, nawet Constantine i Lucifer. Wmieszali wszystkich w ten crossover i zupełnie nie wiadomo o co chodzi. Kim jest i skąd się wziął Monitor i Antymonitor i dlaczego nie cofneli się w czasie by zapobiec temu co się dzieje. Skąd nagle na Ziemi 1 wzieło się urządzenie bierznia dla Flasha napędzająca działo antymaterii. W ogóle cała fabuła i tło tego crossovera to jakiś koszmarek. Już wolałem poprzedni atak kosmitów chociaż miał jakiś sens. Wszystko to nie umniejsza faktu.że sceny walk są świetne a widok wszystkich razem przedni:) Nie spodziewałem,że wprowadzą tak wiele seriali w jedno.
Ja to interpretuję na od początku przygotowany przez Anty-Monitora plan. To miejsce, w którym znajduje się bieżnia było jego więzieniem. Mógł je dostosować do swojego widzimisię. W zasadzie plan AntyMonitora oraz Monitora został przedstawiony dość wyraźnie. Jeśli zaś chodzi o motywację AntyMonitora wyjaśnień dopiero spodziewam się w ostatnich częściach crossa. Najwięcej odpowiedzi odnośnie Kryzysu można znaleźć w 8 sezonie Arrowa oraz w pojedynczych epizodach Flasha i Supergirl. A co do podróży w czasie - na taką skalę mogłaby przynieść więcej minusów niż korzyści. Kto wie jakie by były tego konsekwencje. Na razie więcej pisać, 14 stycznia będzie można ocenić Kryzys całościowo.