PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63887
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Sarah w drugiej serii parę razy przytacza imie Ra's Aghula-bossa z Ligi Zabójców-a przecież to główny wróg Batmana z Batman Begins, który zginął czyli wydarzenia niby z Arrow dzieją się na długo przed batmanem bo Liga Zabójców w Arrow dopiero rośnie w siłę,czyli według mnie trochę traci sens określenie czasu pomiędzy Batmanem a Arrow,czekam na przemyślenia...

zoomcajs

Nie mieszaj uniwersów filmów DC bo to nie kinowy projekt Marvela, żeby wszystko w jednym worku wymiksować. Jedyne co ma Batman z Arrow wspólnego to bohaterowie z uniwersum DC, a to co się będzie z nimi działo to już kwestia inwencji scenarzystów. Aktualnie jedynej spójności można oczekiwać po Flash'u (chyba też Hourman) który ma się dziać w tym samym czasie/rzeczywistości co Arrow.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Bartonson12

Szczyt debilizmu? Szczytem ,ale infantylizmu, jest wypowiedz twoja i tobie podobnych użytkowników. Masz wyżej człowieka który nie wie że to są niepowiązane produkcje (wiele osób "nie w temacie" uważało że BB to prequel B89), i jeśli byłbyś kimś więcej niż sfrustrowanym trollem, byś ładnie wytłumaczył jak Silverrose. Ty po prostu lubisz obrażać i nie odpuściłeś sobie tak dennego i nic nie wnoszącego komentarza. Reasumując- man up.

MeLegia

Chodziło mi o to, że każda historia z DC lub MARVELA w mniejszym lub większym stopniu wspomina prędzej czy później o bohaterach z innych serii,ja tylko chciałem zwrócić uwagę na ten konkretny wątek Ligi Zabójców o którym jest mowa w Arrow...

zoomcajs

Zauważ, że w trylogii Nolana, Ligi Zabójców występuje pod eufemistyczna nazwą Liga Cienia. To już jest wskazówka, że "Batman: Początek" i jego kontynuacje nie są w żadnym stopniu powiązane z serialem "Arrow". To samo tyczy się serialu "The Flash" z lat 90. z wyświetlanym w tym tygodniu odcinkiem "Arrowa" pod tytułem "The Scientist", w który ma zadebiutować nowy Barry Allen. Również nie są ze sobą powiązane, mimo iż pojawia się tam Flash/Barry Allen.

Twórcy "Arrowa" na potęgę zrzynają z filmów Nolana, np. w poprzednim odcinku "State v. Queen" scena, w której z Hrabia Vertigo szantażuje miasto była totalną kopią nagrania jakie w "Mrocznym rycerzu" zostało znalezione przy ciele martwego naśladowcy Batmana. Sąd może się wydawać, że "Arrow" może mieć jakiś związek z nolanowską trylogią.

ash_williams85

Dzięki ash oraz meLegia i silverrose że równiez dostrzegacie pewne powiązania pomiędzy arrow a batmanem, niewątpliwie wiele wątków jest ściągnięte żywcem z nolanowskiego batmana,ale może nie będę się rozpisywał bo wyraźnie przeszkadza to bartonsonowi bo rozumem i przemyśleniami dorównuje tłuczkowi do kartofli)a on i tak napisze że komentarz jest debilny bo cały tydzień myślał na tym komentarzem i wreszcie wymyśłił)...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Bartonson12

BARTONSON 12-MEDIA MARKT NIE jest dla CIEBIE-trolluj sobie dalej tylko żeby ci smród nóg nie powykręcał - a z takimi puentami to zapewne skończyłeś szereg szkół podstawowych-trzy klasy,cztery korytarze masz też mature i studia niektóre,ukończyłeś prawo- rachunkowośc-ekonomię i medycynę---wszystkie po pierwszym semestrze i siedzisz teraz przed blokiem a ziomale ubijają ci kupę-proszę odpisz mi też coś fajnego...pozdro

zoomcajs

Widzę komentarz na poziomie. Napisałem tylko że nie możliwe jest by akcja Arrow działa się przed BB skoro aktualnie w serialu mamy rok 2013 a BB to 2005...

Bartonson12

...tylko że skoro batman zabił aghula i połowę jego wojowników w 2005 a w 2013 organizuje on ligę to już kompletnie traci sens ale jak wiadomo to tylko serial.

zoomcajs

A nie pomyślałeś że to może są dwie inne historie? Trylogie ,,Mrocznego Rycerza'' należy tak na prawde traktować inaczej, i nie porównywać jej z ,,Arrow'' ani z innym serialem i filmem od DC. Wszystkie produkcje filmy/seriale DC od 2011 roku( nie licząc filmu Green Lantern ) można do siebie porównywać. Jeszcze nie wiemy co z kinowym uniwersum a serialowym. Są szanse że zostaną połączone.

Bartonson12

Aha czyli jak Begins został wpuszczony do kin w 2005 roku to jego akcja dzieje się...oczywiście w 2005 roku. "Geniusz" czystej wody. Salutować takiemu i bić pokłony to za mało.

straightlines

O co Ci chodzi jeśli można wiedzieć? Wyjaśniłem jedynie że te dwa filmy/seriale nie łączą się w jedną historie.

Bartonson12

Napisałem wyraźnie o co mi chodzi.

straightlines

Nie. Nie napisałeś tego wyraźnie.

Bartonson12

Ja np. ani razu nie zwracałem uwagi na podawane daty w Arrow. Idąc tym tropem laik, który nie pamięta różnicy w nazewnictwie którą poruszył ash, może myśleć że Arrow to jest to samo uniwersum co BB. Nie ma to nic wspólnego z debilizmem, lecz z niewiedzą.

Bartonson12

Jesteś tak głupi czy tylko udajesz? Nie wykręcaj się. Tylko te dwie możliwości Ci zostały.

zoomcajs

Przecież, Batman Początek nie jest powiązany z Arrow, bo tworzą film Batman vs Superman i w tym filmie się pojawi nowy Batman. Hmm, jak by to ująć, więc tak. Całe te nowe filmowe uniwersum DC zaczęło się od Człowieka ze Stali, więc gadanie, że Arrow jest prequelem Batmana jest po prostu głupie.

theobiwan585

@zoomcajs już o tym wie. Ja, @MeLegia i @Silverrose zdążyliśmy wyjaśnić tu kilka spraw.

Cytyję: "Przecież, Batman Początek nie jest powiązany z Arrow, bo tworzą film Batman vs Superman i w tym filmie się pojawi nowy Batman."

To zdanie jest trochę oderwane od kontekstu. Nie bardzo rozumiem dlaczego w ogóle wspominasz o uniwersum "Człowieka ze Stali" (DC Cinematic Universe, DCCU). Przecież już od dawna wiadomo, że rozstrajające się uniwersum serialu "Arrow" nie będzie powiązane ani z DCCU, ani z Nolanverse, ani tez ze jakimikolwiek adaptacjami DC Comics jakie pojawiły się wcześniej. Ostatnio nawet na Filmwebie pojawił się (spóźnione z resztą) news z potwierdzający to, co i tak było dawna oczywiste.

ash_williams85

No cóż, nawet nie przeczytałem tamtego newsa, więc racja, ale strasznie szkoda że nie zobaczymy Olliego w Supermanie 2 :(

theobiwan585

Do kinowego uniwersum dadzą zapewne jeszcze lepszego aktora ;P