Tak jak wyżej, czy warto oglądać? czy jest to serial dla dzieci i ludzi z małą inteligencją? Ale ocena mnie kusi by oglądnąć?
Nie jest to świetny serial ani też beznadziejny. Jeżeli lubisz tego typu seriale o "bohaterach" możesz chyba śmiało obejrzeć.
Ja wytrwałem już 6 odcinków i nie narzekam :)
fabuły nie ma zbyt dużo. typ wraca z bezludnej wyspy wyglądając jak młody arnold. przywozi ze sobą dizajnerski łuk i listę oprychów, których na przełomie odcinków przekonuje do zmiany stylu życia, likwidując przy tym po kilkunastu przeciwników naraz. kreskówka ogólnie, jeżeli lubisz gości w rajtuzach to w miare przyjemna, jeżeli nie - wyciągnij wnioski
Widzisz gdzieś w storju Oliviera rajtuz, bo ja nie? Poza tym, Olivier nie jest bohaterem. Prawda jest taka, że tylko odcinki z Huntress skiepścili, ale taki np 9 odcinek to już arcydzieło ;)
Nie, nie warto, to serial dla średnio rozgarniętych do tego jeszcze fanów komiksów, no przecież żenada po całości. Szkoda czasu i atłasu. Najlepiej obejrzeć głębokie seriale Brazylijskie.
NIEEEEE!!!! Fani komiksów! To takie żałosne!!! Wyplewić, bo jeszcze będą się rozmnażać i M jak Miłość jej zdejmą!
Plus, autor komentarza dał 10-tkę Avengersom... ;) Prawdziwych koneserów sztuki mamy widzę.
Zupełnie na poważnie, serial jest przyjemny i nie skomplikowany. Nie jest w pełni bajeczką, większość sytuacji potencjalnie mogła by się zdarzyć w rzeczywistości. Główny bohater po za sprawnością i umiejętnością walki nie posiada innych megamocy.
Jednak jest taki fajny i przyjemny do póki nie zaczynasz szukać w nim głębszego sensu.
Zgadzam się z kolegą wyżej. Rzeczywiście nie jest to typowy serial o superbohaterach, nie jest zrobiony w komiksowym stylu - i dobrze, dlatego właśnie różni się od innych filmów tego typu. Bohater nie ma tutaj żadnych nadprzyrodzonych mocy itp. a fabuła właśnie jest bardzo ciekawa i wciągająca. W wydarzenia które mają miejsce w teraźniejszości zostały "powrzucane" wspomnienia głównego bohatera z wyspy i to też jest dobre. Do tego serial jest wciągający i z każdym odcinkiem co raz bardziej trzyma w napięciu.
Oczywiście polecam.
To jest idealny serial na powrót z zajęć/pracy, odgrzanie pizzy albo innej przekąski i zanurzenie się w niezbyt wymagającej rozrywce. Typowo relaksacyjna seria, bez "WOW", ale ładnie nakręcona.
Nie warto. Chyba, że lubisz seriale na poziomie mentalisty, csi i innych szmir dla głupich mas. Fabuła jest wręcz banalna, nie ma tam żadnych przemyśleń, ja zmuszałem się do oglądania tego ze względu na momenty, kiedy był na tej wyspie, ale zrezygnowałem po czasie bo tego nie da się oglądać. Patrząc na Twoje oceny pozwolę sobie powiedzieć, że za cholerę Ci się nie spodoba i będziesz żałował straconego czasu. Ogólnie - kicz, tandeta i wyjątkowo bajka dla małych dzieci, 10 lat max.
No jasne, bo takie strzelanie sobie w klatkę piersiową to tylko małe dzieci są w stanie oglądać. Narkotyki, napady na bank, po prostu żenada! Mój 5-letni kuzyn chyba by umarł, bo nawet dla niego to byłoby zbyt dziecinne!
Ej,ej ja też mam już dosyć strzałki ale csi i mentalist to te dobre.Nawiasem mówiąc jedyny serial który ma u mnie 100/10 to jest JAG.
Serial jakoś ujdzie w tłoku, poziomem zbliżony The Cape.Gra aktorska i poziom dialogów raczej słaby.Taki troche zapychacz czasu, można obejrzeć ale na super produkcje, typu Gra o tron nie ma co liczyć;)
pokemon227 super produkcje typu Gra o tron?? Przecież ten serial jest w większości przegadany i jest bardzo znikoma ilość akcji
mam prawie 27 i hmm w sumie lubie superbohaterow i bajeczki tez lubie jak na takiego starego typa, bardziej mnie zastanawia dlaczego 2 glowne laski w 7mej minucie odcinka 16stego na towarzyskim spotkaniu nie wygladaja ani troche apetycznie, a raczej wygladaja jak goscie z magazynu! zal! zal! zal! ale to pewno kewstia mody ktora jest ................
serial jest spoko, dobry komiks, sie rozkreci mysle
jak dla mnie "2 główne laski" w Arrow pod względem urody to Felicity Smoaks i Helena Bertinellli :) mam nadzieję że Hela jeszcze wróci ;->
"Arrow' to serial przygodowo-sensacyjny, z dużą ilością akcji i z pewnymi elementami sci-fi. Znajdziesz tu pewne podobieństwo do "Zagubieni" (flashbacki kiedy Oliver był na wyspie, motyw ten był oczywiście zaczerpnięty z komiksu). To nie jest słodko pierdzący serial typu "Tajemnice Smallville". Twórcy serialu wyraźnie wzorują się na trylogii "Mrocznego Rycerza" Nolana: postawienie na realizm, a nie na dokładne przerysowanie tego co było w komiksie. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że Batmany Nolana nie są Twoją specjalnością, jednak fani często się do tego odwołują. Postacie nie posiadają jakiś nadzwyczajnych super mocy. Główny bohater nie jest "rycerzem w lśniącej zbroi". Kieruje się przede wszystkim chęcią zemsty. Posiada listę nazwisk, które aby skreślić z notesu, trzeba skreślić z życia swojego miasta, po prostu zabić (takiego Olivera w komiksie raczej nie znajdziesz). Momentami wydaje mi się, że Oliver to antybohater, którym więcej kierują emocje aniżeli rozsądek, a czasami zachowuje się on jak zwykły dupek (zwłaszcza w stosunku do tych, którzy znają jego sekret i próbują czasem hamować jego rządzę krwi). Jest dużo akcji, a fabuła może nie jest aż tak skomplikowana, ale i nie aż tak naiwna. Sam musisz zdecydować, czy to serial dla ciebie. Tutaj masz według mnie najlepszy zwiastun [ http://www.youtube.com/watch?v=eT9-DwWY7Gg ].
Chuck Norris taki tylko mniej popularny. Nie doszukuj się powiązań na siłę, to tandeta i wielkie dyskusje nie mają sensu tutaj, bo na siłę to taką wypowiedź jak Twoja można nawet i do mody na sukces wymyślić. A najlepszy trailer - subiektywne, abstrahujące i generalizujące trailery są nierzetelne. To po prostu tandeta i nie będę zaprzeczał wszystkim informacjom, które podałeś bo to jak gdyby dyskutować czy rząd nas okrada czy nie.
Jestem po 2 odcinku, uważam że gra aktorska głównego bohatera jest Beznadziejna. Ale ogólnie Nie jest z tym Serialem najgorzej, same urywki z tej Wyspy są chyba jedyną najciekawszą ekranizacją, reszta jest dla mnie lekką porażką,największą brak osobowości postaci w serialu, Ale jednak jest to ekranizacja komiksu, wiem nie mam prawa doszukiwać się jakiś większych zaskakujących zwrotów akcji,czy logicznego myślenia Ludzi w mieście.ogólnie jak na razie ocena 7, myśle że obejrzę do końca 1 sezonu!
Jestem Po czwartym odcinku, jak uda mu się wywinąć z aresztowania Policji, oceniam ten serial na max 4 xD
Wywinie się, a wiedział o tym nagraniu. Dał się aresztować, bo by go tym skojarzono, że bojownik się pojawił kiedy on się odnalazł.
z braku laku można obejrzeć, ale momentami denerwują drętwe teksty i klimat rodem ze spidermana, taki serial klasy B
ja nie polecam osobiście wytrwałem do 7 odcinka i przerwałem - drętwa obsada, scenariusz pisany na kolanie, efekty specjalne rażą komputerowością i jak zwykle ta sama bajka bohater zwalczający przestępczość w jednym mieście hmmm "Ale to już było..."
Może i główny bohater jest drętwy, ale sceny walki wykonane naprawdę dobrze, poza tym fabułą wciągająca. Ja Tobie mówię, że warto, zresztą pierwszy odcinek wystarczy.
Nie warto, to taka amerykańska papka. Każdy koleś w tym serialu wygląda jak Ken, a każda panna jak Barbi.
Strasznie to wszystko tandetne i plastikowe. Fabuła też o ...pie maryny. Odradzam !
Zgadzam się.. Target tego serialu to młodzież w wieku 10-15 lat. a więc fabularnie dostosowany. Dość infantylne historie. przetrwałem pierwszy sezon z ciekawości żeby się wypowiadać. Nie jest to zła produkcja i może się podobać. wg mnie właśnie nastolatkom. gdybym był nastolatkiem, to chętniej bym go oglądał. A tak, z odcinka na odcinek coraz bardziej miałem uśmiech na ustach widząc coraz bardziej zauważalną prostotę fabuły i miałkość postaci.
Zapomniałeś o Nerdach, Fanach i tych co chłoną wszystko co związane z HeroesMovies. No i nie wiedziałam, że pierwszy sezon już gdzieś jest w całości dostępny ja obejrzałam dopiero odcinek 16.
NIEEEEEEEEEEEEEE! już mi znudził do 6 odcinek!! polecam ci HEROES do 3 sezon fajny i nie zmarnuje czas:)
Tyś jest cały jak mała inteligencja, gusta nie świadczą o inteligencji. A ocenianie kogoś jeśli ogląda bajki o superbohaterach za mało inteligentnego wskazuje właśnie, że to ty nim jesteś, zbyt powierzchownie oceniając. W każdym razie serial nie opiera się w głównej mierze na superbohaterze ratującym świat samych super akcji jest może 10 min całego trwania serialu. Polecam włączyć 1 odc sprawdzić czy dasz rade oglądać i w razie czego lecieć dalej. Czasy gdy na pobranie jednego odcinka serialu czekało się 3-4h mineły.
oglądnołem 5 odcinków, i uważam że nie jest to dobry serial, więc nie pisz bzdur!
nie jest to dobry serial według Twojego zdania. Inni mogą twierdzić inaczej. W tym co napisałem nie widzę bzdur, tylko moją opinię, nie dla każdego może trafną.
po twoich ocenach filmów, wnioskuję że mało ogladasz dobrych filmów i seriali! A twoje ulubione filmy, To nielogiczne filmy Akcji xD Wiec dla ciebie serial Arrow jest dobry! i tyle w temacie!
Widzę, że nadal nie rozumiesz czym są odmienne gusta. Każdemu się podoba co innego, jak chcesz to krytykuj, tylko na raz następny nie proś o opinie o serialu skoro nie umiesz uszanować upodobań drugiego człowieka i nie nazywaj ludzi oglądających bajki mało inteligentnymi, tylko dlatego, że im się podoba coś innego niż tobie. Faktycznie może tyle w tym temacie.
Tak, jest to serial dla dzieci i ludzi z małą inteligencją. Lub ewentualnie dla kogoś kto swoją przygodę z filmami czy serialami zakończył w latach 80-tych - może wtedy nie dostrzeże potoku infantylności i absurdalności wylewającej się z ekranu.
Cóż nie można nie przyznać racji odnośnie prostoty fabuły - z drugiej strony kto ogląda serial czy film oparty na komiksie z nastawieniem na arcydzieło z głębokim przekazem?
Serial jest dobrze nakręcony, widać że jeszcze ma porządny budżet na efekty, ogólnie dobry odmóżdżacz na męczące chwile.
Jedno co mnie rozbraja to że najbliżsi nie potrafią po zarysie twarzy rozpoznać bojownika :) - troszkę farby na oczy kaptur i gość jest nie do rozpoznania :) zupełnie jak superman: w okularkach i bez ...
Zgadzam się ja już po 6 odcinku przestałem to oglądać, postacie w tym serialu są takie denne, jak bym oglądał Kena i Barbie w Filmie Akcji xD