PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63889
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Od pewnego czasu zastanawia mnie jedna rzecz. Czy twórcy serialu podpisali jakąś umowę z twórcami Spartacusa o wykorzystywanie aktorów z tej produkcji :D ? Naliczyłem bodajże
trzech aktorów z tamtego serialu. Manu Bennett(Crixus), Cynthia Addai-Robinson(Naevia) i Katrina Law(Mira), która ma wystąpić w kolejnym odcinku. Tylko czekać aż w serialu pojawi
się sam Liam McIntyre i gość, który grał Gannicusa.

ocenił(a) serial na 7
sikor91

Dla mnie to akurat nie jest powód do narzekań. Nie miałbym nic przeciwko gdyby pojawił się jeszcze Gannicus, Doctore i może panna, która grała Saxe

sikor91

Szukają aktorów, którzy znają się na sztukach walk, stąd takie wybory. W The Tomorrow People też jest aktor z ostatniej serii Spartacusa, grał Krassusa. Nie wiem tylko czy tam walczy, bo tego serialu nie widziałam.

bambi_8

Ja nie narzekam. Śmieje się tylko, że nim się obejrzymy a połowa obsady będą stanowić ludzie grający w Spartacusie :D

Z tymi osobami znającymi się na sztukach walki to też nie do końca. I tak pewnie mają kaskaderów ogrywających za nich sceny walki. Aktorki grające Naevie i Mire, też specjalnych umiejętności walk w spartacusie nie prezentowały. Zresztą walki w samym Spartacusie trochę się różniły. Kilkumetrowe skoki i parę innych rzeczy, trochę obniżały realizm tego serialu. Sekwencje walk w Arrow są według mnie troszeczkę bardziej realistyczne. Przeważają tam elementy stylów kung fu i karate, z którymi raczej aktorzy Spartacusa nie mieli za dużo wspólnego.

sikor91

Dużą cześć scen walk odgrywają aktorzy, mają do tego trenera. Zapomniałam jak się nazywa, ale aktorzy dużo razy o nim wspominają. Kaskaderzy na pewno są przy groźniejszych scenach, jak skoki z dużej wysokości.

ocenił(a) serial na 6
sikor91

Mało tego, że korzystają z tych samych aktorów. Kojarzysz ten chwyt, którego Slade nauczył Olivera (obrót, łokieć w żebra,chwyt pod rękę i rzut przez plecy)? Dokładnie takim samym ciosem Crixus wygrywa jedną z walk w Bogach Areny między gladiatorami Batiatusa.