widziałem reklamę w TV i tak nie bardzo wiem co o tym myśleć
to jest taki batman ale zamiast gadżetów jest łuk i jego fetysz? ;0
w sumie ciekawe co bardziej kreskówkowo obezwładnia wrogów z pistoletem - plastikowy nietoperz czy strzała z łuku...
e już myślałem że piszesz o pełnym dubbingu który w zwiastunie zobaczyłem ;) no poprostu ciekawostka którą trzeba zobaczyć.
Co do serialu to nie nie jest to styl batmana - 1 sezon to taka zemsta głównego bohatera. co do kreskówkowości to nie nie do końca, gość prezentuje połączenie sztuk walki z łucznictwem ;) i oczywiście rusza się szybciej od większości ciskanych w niego przedmiotów :P- aktor troszkę drętwawy (czasem się jak robot rusza) w 1 sezonie ale może miał takiego grać (choć powodu nie widzę)
przepraszam, że z takim chłodem podchodzę, ale po prostu jestem uwrażliwiony na komercyjne serie bez polotu (albo z tanim polotem).
zemsta to motyw stary i powtarzalny, ale dobry, więc ok. Czy znasz odpowiedź moze czemu łuk? Wydaje mi się troszkę śmieszne kiedy dorosły chłop z poważną miną i zamiarami lata w kapturze i łukiem zamiast z MAC10 z tłumikiem. Taki robin hood ale posłany w przyszłość i do miasta. Ale może to tylko pozory? I skoro główny bohater ma łuk to czy główny wróg ma w takim razie miecz albo topór albo obuch a może kuszę?
Trzeba się znać na komiksach żeby zrozumieć. Tak samo możemy wyśmiać Iron Man'a. Dorosły facet a bawi się kostiumem robota. Oliver( główny bohater ) na wyspie na której przebywał 5 lat zaznajomił się z łucznictwem, i dla niego jest to najlepszy sposób zwalczania zbrodni. Najcichszy i na dodatek we swoich strzałach umieszcza podsłuch oraz np. malutkie bomby które wybuchają więc jest ciekawie. Co do przeciwników - nie. Nijak się to ma do średniowiecza. Arrow czerpie z wrogów Batmana np. słynny Deathstroke którego każdy szanujący się fan gacka powinien znać oraz mniej popularny Deadshot. Serial przez pierwszą połowe pierwszego sezonu średni. Od drugiej bardzo dobry a to co widzimy na razie w drugim sezonie bije np. takie Smallville moim zdaniem na głowe.
nie no Iron man mi się spodobał od razu. Facet się nie bawił w robota a stworzył dzięki własnym nakładom finansowym, wiedzy i pracy pancerną, nowoczesną zbroję. Łatwo sobie wyobrażam potyczkę pancernego miotacza laserów z pistoletowcami, natomiast ciężko mi to sobie wyobrazić gdy ktoś sobie strzela z łuku. Na snajpera to się nadaje, ale tylko na niezbyt dużą odległość. Do skradanki też średnio, no bo sam strzał owszem, jest prawie bezdźwięczny ale odgłos konania już nie. Chociaż i tak to cichsze niż strzał z pistoletu oczywiście. Strzała wybuchowa? Dobre, amazonka w D2 miotała tym swobodnie. Ale kiedy dostępne są granaty to to chyba lepsze rozwiązanie.
Łuk jako broń do walki z przestępcami wydaje się bardzo archaiczny. Ale fajnie się strzela z łuku i pewnie dlatego ludzie lubią ten serial. W końcu równie dobrze gościu mógły strzelać z procy, ale wtedy nie byłby taki mroczny i poważny w kapturze.
Może wpadnę na to przypadkiem na juniwersalu to obejrzę :)
Podoba się ludziom dlatego że to ekranizacja komiksu DC i jak się wciągniesz w fabułe to jest nieźle. Wybuchowe strzały nie są takie jak hmm...granat. Są one bardzo małe i służą by jedynie spowolnić wroga. Wspominasz tutaj o Diablo. Ten serial jest myśle prawie idealne również dla fanów serii AC czy Thief.
Za pewne dlatego że był oryginalny. Hawkeye chyba powstał po ,,Zielonej Strzale''.
"nie no Iron man mi się spodobał od razu. Facet się nie bawił w robota a stworzył dzięki własnym nakładom finansowym, wiedzy i pracy pancerną, nowoczesną zbroję. Łatwo sobie wyobrażam potyczkę pancernego miotacza laserów z pistoletowcami, natomiast ciężko mi to sobie wyobrazić gdy ktoś sobie strzela z łuku. "
Ale zdajesz sobie sprawe, ze IM moze sobie pozwolic chocby na walke bezposrednia z kims kto ma bron i raczej na tym nie ucierpi <chyba, ze przeciwnikiem bedzie Thor czy Hulk, dzolk xP> stad Twoje rozumowanie, ze Ci sie podoba.. a GA z lukiem nie wyskoczy na faceta z bronia w tego typu potyczce - zrobi to raczej z zaskoczenia, jesli juz. Styl dzialania i bohatera inny. Duza roznica.
Poza tym wnioskujac po Twoim ostatnim zdaniu w pierwszym poscie to raczej do fanow ze stajni DC nie nalezysz..
Skoro masz takie podejście to czemu nie zobaczysz pilota? Ja wolę stracić 45 minut i sobie jakieś tam własne zdanie wyrobić niż czytać opinie. Owszem, ten serial jest miejscami bajką - myślę, że jeśli napiszę co się dzieje w 1 odcinku to nie będzie SPOILER. Chodzi mi o to, że chwilami jest dziwnie - 4 albo 5 kolesi z pistoletami i nie może sobie poradzić z jednym. Ale potem jest (ciut) lepiej.
Jeśli Ci zależy na 100% wiarygodności to raczej nie dla Ciebie serial - serial w końcu luźno opiera się na komiksie, ale z drugiej strony nikt np. od Spidermana nie oczekuje "ludzkiej" siły i możliwości.
"Owszem, ten serial jest miejscami bajką"
A ktory to superbohater z DC czy Mavela to nie "bajka"? xPXP <half-dzolk>
nie orientujesz się, czy w TV leci z tym ch---wym dubbingiem co w reklamie , czy normalnie z lektorem ??
Również wczoraj zauważyłem reklamę w TV i chyba zabiorę się za ten serial. Pierwsze co mi się skojarzyło to Assassin's Creed. Nie wiem o co w tym chodzi i kim on jest ale podoba mi się design, a że odcinków nie jest dużo to nie będzie problemu tego obejrzeć.