PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63887
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

widziałem reklamę w TV i tak nie bardzo wiem co o tym myśleć

to jest taki batman ale zamiast gadżetów jest łuk i jego fetysz? ;0

w sumie ciekawe co bardziej kreskówkowo obezwładnia wrogów z pistoletem - plastikowy nietoperz czy strzała z łuku...

MegaSzczota

e już myślałem że piszesz o pełnym dubbingu który w zwiastunie zobaczyłem ;) no poprostu ciekawostka którą trzeba zobaczyć.

Co do serialu to nie nie jest to styl batmana - 1 sezon to taka zemsta głównego bohatera. co do kreskówkowości to nie nie do końca, gość prezentuje połączenie sztuk walki z łucznictwem ;) i oczywiście rusza się szybciej od większości ciskanych w niego przedmiotów :P- aktor troszkę drętwawy (czasem się jak robot rusza) w 1 sezonie ale może miał takiego grać (choć powodu nie widzę)

przepraszam, że z takim chłodem podchodzę, ale po prostu jestem uwrażliwiony na komercyjne serie bez polotu (albo z tanim polotem).

zemsta to motyw stary i powtarzalny, ale dobry, więc ok. Czy znasz odpowiedź moze czemu łuk? Wydaje mi się troszkę śmieszne kiedy dorosły chłop z poważną miną i zamiarami lata w kapturze i łukiem zamiast z MAC10 z tłumikiem. Taki robin hood ale posłany w przyszłość i do miasta. Ale może to tylko pozory? I skoro główny bohater ma łuk to czy główny wróg ma w takim razie miecz albo topór albo obuch a może kuszę?

MegaSzczota

Trzeba się znać na komiksach żeby zrozumieć. Tak samo możemy wyśmiać Iron Man'a. Dorosły facet a bawi się kostiumem robota. Oliver( główny bohater ) na wyspie na której przebywał 5 lat zaznajomił się z łucznictwem, i dla niego jest to najlepszy sposób zwalczania zbrodni. Najcichszy i na dodatek we swoich strzałach umieszcza podsłuch oraz np. malutkie bomby które wybuchają więc jest ciekawie. Co do przeciwników - nie. Nijak się to ma do średniowiecza. Arrow czerpie z wrogów Batmana np. słynny Deathstroke którego każdy szanujący się fan gacka powinien znać oraz mniej popularny Deadshot. Serial przez pierwszą połowe pierwszego sezonu średni. Od drugiej bardzo dobry a to co widzimy na razie w drugim sezonie bije np. takie Smallville moim zdaniem na głowe.

Bartonson12

nie no Iron man mi się spodobał od razu. Facet się nie bawił w robota a stworzył dzięki własnym nakładom finansowym, wiedzy i pracy pancerną, nowoczesną zbroję. Łatwo sobie wyobrażam potyczkę pancernego miotacza laserów z pistoletowcami, natomiast ciężko mi to sobie wyobrazić gdy ktoś sobie strzela z łuku. Na snajpera to się nadaje, ale tylko na niezbyt dużą odległość. Do skradanki też średnio, no bo sam strzał owszem, jest prawie bezdźwięczny ale odgłos konania już nie. Chociaż i tak to cichsze niż strzał z pistoletu oczywiście. Strzała wybuchowa? Dobre, amazonka w D2 miotała tym swobodnie. Ale kiedy dostępne są granaty to to chyba lepsze rozwiązanie.

Łuk jako broń do walki z przestępcami wydaje się bardzo archaiczny. Ale fajnie się strzela z łuku i pewnie dlatego ludzie lubią ten serial. W końcu równie dobrze gościu mógły strzelać z procy, ale wtedy nie byłby taki mroczny i poważny w kapturze.

Może wpadnę na to przypadkiem na juniwersalu to obejrzę :)

MegaSzczota

Podoba się ludziom dlatego że to ekranizacja komiksu DC i jak się wciągniesz w fabułe to jest nieźle. Wybuchowe strzały nie są takie jak hmm...granat. Są one bardzo małe i służą by jedynie spowolnić wroga. Wspominasz tutaj o Diablo. Ten serial jest myśle prawie idealne również dla fanów serii AC czy Thief.

Bartonson12

no tak, ale komiks też się z jakiegoś powodu podobał

no nic, zobaczymy w wolnym czasie

MegaSzczota

Za pewne dlatego że był oryginalny. Hawkeye chyba powstał po ,,Zielonej Strzale''.

MegaSzczota

"nie no Iron man mi się spodobał od razu. Facet się nie bawił w robota a stworzył dzięki własnym nakładom finansowym, wiedzy i pracy pancerną, nowoczesną zbroję. Łatwo sobie wyobrażam potyczkę pancernego miotacza laserów z pistoletowcami, natomiast ciężko mi to sobie wyobrazić gdy ktoś sobie strzela z łuku. "
Ale zdajesz sobie sprawe, ze IM moze sobie pozwolic chocby na walke bezposrednia z kims kto ma bron i raczej na tym nie ucierpi <chyba, ze przeciwnikiem bedzie Thor czy Hulk, dzolk xP> stad Twoje rozumowanie, ze Ci sie podoba.. a GA z lukiem nie wyskoczy na faceta z bronia w tego typu potyczce - zrobi to raczej z zaskoczenia, jesli juz. Styl dzialania i bohatera inny. Duza roznica.

Poza tym wnioskujac po Twoim ostatnim zdaniu w pierwszym poscie to raczej do fanow ze stajni DC nie nalezysz..

MegaSzczota

Skoro masz takie podejście to czemu nie zobaczysz pilota? Ja wolę stracić 45 minut i sobie jakieś tam własne zdanie wyrobić niż czytać opinie. Owszem, ten serial jest miejscami bajką - myślę, że jeśli napiszę co się dzieje w 1 odcinku to nie będzie SPOILER. Chodzi mi o to, że chwilami jest dziwnie - 4 albo 5 kolesi z pistoletami i nie może sobie poradzić z jednym. Ale potem jest (ciut) lepiej.

Jeśli Ci zależy na 100% wiarygodności to raczej nie dla Ciebie serial - serial w końcu luźno opiera się na komiksie, ale z drugiej strony nikt np. od Spidermana nie oczekuje "ludzkiej" siły i możliwości.

Furiatka_

"Owszem, ten serial jest miejscami bajką"
A ktory to superbohater z DC czy Mavela to nie "bajka"? xPXP <half-dzolk>

matiiii

Racja, to już raczej chodzi o to jak wielka "bajka" :))

nie orientujesz się, czy w TV leci z tym ch---wym dubbingiem co w reklamie , czy normalnie z lektorem ??

w00dy_alen

normalny lektor jest

MegaSzczota

Również wczoraj zauważyłem reklamę w TV i chyba zabiorę się za ten serial. Pierwsze co mi się skojarzyło to Assassin's Creed. Nie wiem o co w tym chodzi i kim on jest ale podoba mi się design, a że odcinków nie jest dużo to nie będzie problemu tego obejrzeć.

MegaSzczota

wpisz sobie "green arrow" u wujka google.