PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63886
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Niech mi ktoś wyjaśni o co chodzi z tym zabijaniem w serialach pokroju arrow czy flash?
Co odcinek oglądam jak Arrow bez skrupułów zabija jakiegoś "niewinnego" pionka z HIVE, który został zrekrutowany za pomocą tabletek piorących mózg, Diggle który jest najwiekszym przeciwnikiem zabijania potrafi wpakować całą serie w klate takiego bandyty, ale jeśli chodzi o wyeliminowanie prawdziwego "złego" to robi się telenowela, kiedy przychodzi moment, okazja, możliwość zabicia głownego antagonisty - sprawcy całego zamieszania, rozpierdzielu w mieście, zabójstw i ludobójstwa, to główni bohaterowie częstują nas porytymi tekstami "ja taki nie jestem", "nie zasługujesz na śmierc" -hahaha chyba najlepszy, "jestem lepszy od tego". Chciałybym wiedzieć co w glowie mają scenarzyści wymyślając takie bzdury. Pierwszym sezonem na prawdę byłem zauroczony, drugi wywołał we mnie jeszcze większe emocje, następne utwierdziły mnie w przekonaniu, że ten serial propaguje zabijanie niewinnych, a oszczędzanie największych bandziorów, zakapiorów i ludobójców.
Ten serial sam w sobie pokazuje jaki jest nieudolny i prostacki.. Ile razy zamykali w więzieniu tego złego bo zabijać nie wolno, a ile razy z niego uciekł i narobił jeszcze większego syfu niż poprzednio? Zbyt dużo by liczyć. Po zamknięciu Dharka w zwykłym więzieniu stwierdziłem, że Green Arrow nie ma mózgu i dziwie się jak może być autorytetem dla swojej ekipy lub dla kogokolwiek, przez takie decyzje i po raz kolejny znowu zginęły niewinne osoby. To ekipa green arrow jest tu największym złem dla miasta.

3
foxu23

Też się nad tym zastanawiałem oglądając ostatni odcinek. Jedyne co mi przyszło do głowy to to że Team Arrow zabija tylko w samoobronie i w ferworze walki, a takie łobuzy jak Darhk czy Merlin zawsze potrafią uciec przed jakąś przypadkowo zabłąkaną kulą. Ale faktycznie trochę śmiesznie to wygląda kiedy w jednej scenie mają wątpliwości czy strzelić do jakiegoś zakapiora albo gadają o tym że nie są mordercami, a w następnej scenie strzelają do wszystkiego co się rusza.

foxu23

Dlaczego po prostu Darkh nie zabił Diggla i Arowa w tej jaskini skoro stał się tak poteżny? JA rozumiem że bohaterowie beda potrzebni abysmy obserwowali ich dalsze losy ale na Boga wyjaśnijcie tą całą sytuacje po przez spektakularną ucieczke chociażby a nie Darkh se po prostu wychodzi od tak zostawiajac tamtą dwójke . PS:sceny walki,posługiwaniem się łukiem przez GA jest naprawde spoko. Chyba nowego kaskadera/dublera przyjeli do roli hmm...

coolerss

Bo chce by cierpieli dlatego im zafundował powolną śmierć ;)

Raister

A który to już raz zostawił i na "powolna śmierć" ?

coolerss

Chyba pierwszy :)

foxu23

Co do Diggla to on używa naboi ze środkiem nasennym, było to mówione w którymś odcinku.

foxu23

Arrow już dawno rzuciłem, ale spróbuje odpowiedzieć na twoje pytanie. Ta głupota z nie zabijaniem nie tylko dotyczy serialu Arrow i Flash, ale również większości komiksów z DC, czy Marvela. Pierwsze te komiksy wychodziły w trakcie II wojny światowej i ta zasada nie zabijania miała przekazywać pewne wartości w tamtych czasach (Superman łapiący Hitlera), ale ta zasada już jest po prostu przestarzała. Obecnie "Nie zabijaj, bo musisz być lepszy! służy jedynie po to, by czarne charaktery były, jak najdłużej w serialu, komiksach, bo wymyślanie nowych złoczyńców jest trudne dla twórców komiksów. Wystarczy zobaczyć, jak korzystają z tych samych postaci w kółko, aż do znużenia.

Czytałem jeden z nowszych komiksów o supermanie, gdzie była kwestia zabicia złoczyńcy i supek nie miał żadnych argumentów, by racjonalnie uzasadnić dlaczego nie zabije kolesia, który ma siłę go zabić, jak i całą planetę, tak więc wciąż obowiązująca ta zasada tworzy tylko niepotrzebny bałagan w komiksach. IMO wyjątkiem jest Batman, bo on ma uzasadnione powody, dlaczego taki jest, chociaż na samym początku, gdy zaczynały się komiksy to zdarzyło mu się zabić http://static.giantbomb.com/uploads/original/16/166786/2762644-9872816565-on-th. jpg