http://variety.com/2014/tv/news/the-powerpuff-girls-to-return-with-new-series-in -2016-1201221202/
W 2016 roku będzie miała miejsce premiera nowej serii "Atomówek". Zapewne duży wpływ na taką decyzję miał sukces najnowszego odcinka specjalnego, który zaprezentował zupełnie nową animację. Ciekawe czy w nowej serii również zostanie utrzymana w takim stylu.
Tego ostatniego shorta niestety jeszcze nie oglądałem, czekam na polską premierę (26 lipca o 13:30). Nic mnie nie obchodzą nieprzychylne komentarze niektórych osób o tym tytule, "Atomówki" to część mojego dzieciństwa, tak jak i inne kreskówki Cartoon Network i czekam na nowe odcinki!
Ostatnio pojawiły się też jakieś plotki, że powrócić może również Chojrak, którego twórca pracuje obecnie nad nową krótkometrażówką z tą postacią. Naprawdę ciekawią mnie następne ruchy CN.
Nie ma co się podniecać. To powtórka z "Teen Titans", czyli odrażająca kreska i sztampowa fabuła. Pierwsze screeny to potwierdzają. R.I.P. Cartoon Network (lata życia 1992-2004).
Po pierwsze nie zgodzę się z tym, że CN skończył się w 2004 roku. Prawda, od tego czasu mieli kilka potknięć i co do tego nie ma żadnych wątpliwości, chociażby wtedy, gdy wpadli na poroniony pomysł przerzucenia się na programy live-action. Ale nie można powiedzieć, że już nic więcej ciekawego nie stworzyli. W 2007 powstał chociażby taki "Chowder" (tak, wiem, że ten tytuł ma swoich przeciwników, ale dla mnie to właśnie powrót do korzeni i bardzo fajna seria) czy "Flapjack", a 2010 to już "Adventure Time" czy "Regular Show", czyli tytuły dzięki którym ta stacja jeszcze długo się nie skończy. Był też np. "Sym-Bionic Titan" od Tartakovsky'ego, fakt że długo nie pociągnął, ale i tak serial warty uwagi. No i jak widać stacja nie zapomina o swoich dawnych hitach, wyprodukowali niedawno nowy film o Johnnym Bravo, teraz wracają Atomówki, a Dilworth pracuje nad nowym shortem z Chojrakiem.
Co do samych "Atomówek"... Zdaję sobie sprawę, że to może się nie udać. Te screeny, o których mówisz zapewne pochodzą z tej ostatniej krótkometrażówki. Widziałem fragment tej animacji i cóż, styl jest zupełnie inny niż w oryginale, ale myślę, że da się przeżyć. No i na razie nie wiadomo, czy zapowiedziana nowa seria też będzie utrzymana w takim stylu. "Teen Titans Go!" to trochę inny przypadek. To nie do końca powrót serialu, tylko zupełnie nowa ekranizacja komiksu z zupełnie innym klimatem i podejściem do postaci i obu serii raczej nie ma co porównywać. Wydaje mi się, że akurat "Atomówki" fabularnie raczej pozostaną podobne, jak były.
a ja przychylam się do tego co napisał ash_williams85 i pewnie ciebie to zdziwi . Dawny Cartoon network już nie istnieje dawne seriale miały klimat i wspomnienia z dzieciństwa teraz leci sam syf . Jedyne co było fajne w nowym Cartoon network to to że leciały star wars wojny klonów ale wiem że nie o tym jest temat . Co do tematu fajnie będzie jak w nowej serii Brawurka będzie ważniejszą postacią od jej wkurzających sióstr .
No i właśnie sam sobie odpowiedziałeś, dlaczego ludzie najeżdżają na nowsze produkcje. Ze starymi tytułami wiążą się wspomnienia i sentymenty, co znacznie zmienia ich odbiór.
Nowe CN miało swoje lata świetności w latach 2009 - 2013 , wtedy leciały wojny klonów całe 5 serii gdy zdjęto wojny klonów Z EMISJI nowe CN straciło sens .
Na początek się ucieszyłem,bo pamiętam ten serial.Póżniej popatrzyłem w internet i zobaczyłem animację.Brr....Ohydna.Niestety CN skończyło się jakieś parę lat temu,choć trafiają się dobre seriale(Nowe Looney Toones,rewelacyjny Scooby Doo i brygada detektywów czy Jeżdzcy Smoków),ale poza tym dno i 5 metrów mułu.