PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=778573}

Atypowy

Atypical
2017 - 2021
7,7 58 tys. ocen
7,7 10 1 57810
7,8 13 krytyków
Atypowy
powrót do forum serialu Atypowy

Serial na plus, lecz po obejrzeniu mam wrażenie, że twórcy trochę kompaktowo stworzyli te 8 odcinków. Wydaje mi się, że niektóre wątki zostały trochę zbyt płasko potraktowane. Motyw pozostawionej rodziny przez ojca; całość zamknięta w jednym 30 minutowym odcinku. Pod koniec Casey wymownie idzie biegać bez ojca co daje przekaz utraconego zaufania i zapowiada zmianę relacji córka-ojciec (a wiemy, że świetnie się dogadali), po czym w następnym odcinku życie wraca do normy jakby nigdy nic. Tak samo wątek wyjazdu Casey do innej szkoły. Koleżanki się od niej odwracają w jednym odcinku co zapowiada ciężkie dni w szkole wśród rówieśników po czym pod koniec odcinka uścisk skruszonej przyjaciółki i "lambada" wszystko w jednym odcinku wraca do normy.
Te wątki proszą się o rozwinięcie.
Ale ogólnie tak jak pisałem odbiór na plus.

ocenił(a) serial na 8
naistryk

Ta kompaktowość akurat znakomicie się sprawdza w tym przypadku. W każdym innym serialu rozwlekaliby wszystko do oporu. A tutaj nie ma ani przez chwilę wrażenia, że pojawiła się jakaś zbędna scena. Jest konkret, nie ma dłużyzn. Jestem na 99% pewny że gdyby ten serial miał 12 odcinków po 50 minut, to nie byłoby już tak dynamicznie bo siłą rzeczy pojawiłby się w końcu jakiś wypełniacz, potem drugi, trzeci, a w końcu doszlibyśmy do wniosku że to serial jak każdy inny.