PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=778573}

Atypowy

Atypical
2017 - 2021
7,7 58 tys. ocen
7,7 10 1 58270
7,7 11 krytyków
Atypowy
powrót do forum serialu Atypowy

Czu w obecnych czasach istnieje jakikolwiek amerykański serial albo film gdzie nie ma wątku LGBT? Czy naprawdę trzeba wszędzie na siłę wciskać tego typu wątki?

P.S. Abstrahując od powyższego - drugi sezon zdecydowanie słabszy jakieś 5/10.

ocenił(a) serial na 7
warzachew

Czyli nie tylko mnie rozzłościł finał drugiego sezonu

warzachew

to jest zenujace wogole bo ten watek jest wstawiony tak na sile ze szkoda gadac, ewidentnie misja spelniona, wstawka LGBT jest. Lobby zadzialalo. Burzy caly obraz serialu jak dla mnie i nie bede ogladal 3 sezonu

warzachew

No tak, kolejne lamenty o homoseksualistach wciskanych do fabuły "na siłę". Coś takiego po prostu nie istnieje. Czy Ci to leży, czy nie, homoseksualizm jest częścią naszego świata, a więc jedna, w porywach dwie nieheteronormatywne postaci w serialu będącym niejako zwierciadłem rzeczywistości (jeszcze o takim tytule, który radzę przeczytać sobie głośno, wyraźnie i bardzo wolno) to nie jakaś homopromocja, tylko minimum przyzwoitości. Ciekawe, że na heteroseksualizm bohaterów nikt nie patrzy jako na "wciskaną na siłę", a bohaterowie o takiej orientacji nie mają obowiązku udowadniać swojej istotności dla fabuły, nie ma potrzeby żadnego usprawiedliwiania ich istnienia w scenariuszu. Co najmniej tak, jakby byli normalnymi ludźmi, c'nie?

ocenił(a) serial na 8
ocenił(a) serial na 7
warzachew

Mnie zupełnie nie przeszkadza ten wątek, za to bardzo rozczarowujący był spadek jakości całej opowiadanej historii i właściwie, to nie wiem o czym był ten sezon, bo wszystko było jakieś takie rozwlekłe, płytkie i mało wciągające, bo scenarzyści chyba się wypalili i zabrakło im amunicji na ten sezon..