Dlaczego jeszcze nikt nie odważył się założyć tematu o tym świetnym serialu? Że niby jest dla dzieci? Dlaczego? Ja już nie uważam się za dziecko, a wyśmienicie się bawię oglądając przygody Ang'a. Ciekawe postaci (Zuko rządzi!), rewelacyjnie pokazane, dynamiczne walki z użyciem żywiołów, wreszcie humor i spinająca to wszystko w jedną całość dobra fabuła. Rzadko możemy w TV natrafić na tak inteligentny i zarazem zabawny serial dla młodzieży. A że czasami stara się on wręcz na siłę upodobnić do anime to inna sprawa. Mnie to osobiście nie przeszkadza, ale mogę sobie wyobrazić ludzi, którzy przez taką drobnostkę nie mogą spać po nocach. Tak czy inaczej zachęcam do dyskusji.
Ale chyba stare odcinki? Bo przeciez 3 sezon mial sie zaczac, a tu nic! szkoda.
a wcale z mulka wcale szybko nie idzie :P sa lepsze metody :)
Jak np? Podaj chętnie skorzystam... w sumie ja ściągam tylko ulubione odcinki i ulubione momenty sobie oglądam, bo i tak znam wszystko już na pamięć.
Ja też bym chętnie z mula ściągała, ale chyba lepiej z portala.. mułek mi wolno ściąga... BARDZO wolno. -.- ja go raczej do muzy używam
Strasznie wolno idzie przez mułka... :( A muszę jeszcze ściągnąć ostatnie odcinki 2 serii... Czy ktoś wie ile dokładnie ma 2 seria? 22 czy się mylę?
Ja bym pisala... ale nie mam do kogo... glupio tak do samej siemie... a we wszystkich tematach odezwalam sie ostatnia...
no tak...
wiec JAKBY CO to ja tu ciagle jestem, nie umarłam, piszcie, a sie włączę ^^
Ale sie ciesze ze w Polsce tez znany jest ten serial :) Ogladam go od kilku tygodni, siostrzeniec raz pokazal mi go na NICK, i od tegos ie zaczelo :) Posiadam cale obydwa sezony, ktore sa dostepne z angielksim dubbingiem na http://www.animeupload.com/anime-downloads/avatar-the-last-airbender.htm l Sciaga sie w kilka minut. Pomimo iz seria amerykanska, to widac ze w stylu anime, ale mnie wydaje sie ze Avatar jest duzo leprzy od najbardziej rasowych anime. Dlaczego? Ma taki gleboki charakter, swietna kreska, postacie pelne zycia, a co najlepsze, swietny humor :) Uwielbiam wszystkie postacie po kolei, denerwuje mnie tylko ta psychopatka Azula i Zuko tez, bo nie potrafi sie zdecydowac po czyjej stronie stoi. W ostatnim odcinku drugiego sezonu juz myslalam ze wszystko bedzie cacy, jak Katara chciala mu pomoc z blizna, a ten glupek przystapil do Azuli -_- Nie wiecie moze kiedy beda emitowac trzeci sezon? Juz sie nie moge doczekac, a na wszystkich stronach o tej serii nie wspominaja o kontynuacji w najblizszym czasie :( Podobno bedzie "Book 3 - Fire", a Firebender´em uczacym Aanga bedzie...sam Iroh! Az mnie zzreza z ciekawosci.
Pozatym, w kwestii polskiego dubbingu, o ile zdecyduja sie na emisje serii, to nie zgadzam sie z zadnymi Pazurami ani innymi znanymi aktorami. Glosy glownych bohaterow musza byc podkladane przez osoby w ich wieku. Przecierz tak jest w wersjach amerykanskiej i niemieckiej, i brzmi idealnie, wiec po co glosu mialy by uzyczac osoby dorosle?
P.S. Czy wy tez uwielbiacie teksty jakimi rzuca Sokka? :D jego humor jest zabojczy ^.^
mhhmm... tez kochamy, przynajmniej ja ^^
co do ksiegi pierwszej... na razie nic niewaidomo. serwisy zasypuja fanow fałszywymi "oficjalnymi" datami premier, co tylko dobija fanów, w tym i mnie
apropos dubbingu polskiego... ja wole tego nie widziec... jesli jakis polski... ja nie wiem... np. Jetix sie tym zajmie i zrobi z tego TAKĄ KASZANĘ jak z anime "Naruto" to se głowe ukręcę.
Widzieliście odcinek próbny Avatara?
To pierwszy odcinek, tory kiedykolwiek zrobili. Maja inne stroje, inne głosy... a Katara nazywała się Kya ^^ (szczerze mówiąc takie imię wolę)
Ogldajcie, póki YouTube tego nie usunie ^^
Część I >> http://www.youtube.com/watch?v=d3ozNO5dHbE
Częsć II > http://www.youtube.com/watch?v=I7PZnrtuoNQ&mode=related&search=
NIESTETY< PODLOŻONE SA KOMENTARZE REŻYSERÓW, WIĘC ALBO ICH SLUCHAJCIE (jesli rozumiecie dobrze angielski) albo się na nich wyłączvie i bądzcie cierpliwi, bo gadają przez okrągły odcinek ^^
Zajefajny ten pilot :). Normalnie coś nowego do obejrzenia było, bo miele te same odcinki z dnia na dzień. Niestety nowy sezon ma prawdopodobnie ruszyć pod koniec czerwca :(, 22 lub 29...
Pod koniec czerwca? Ehh... tak sie tylko mowi.
Nic nie bylo powiedziane oficjalnie...
A co do pilota, to... eh... o wiele lepszy bylby bez komentarzy, ale ciesze sie, ze moglam wam pokazac cos nowego i na jakis czas "zaspokoic" wasz głód
Co do mnie... to ja przestalam mielić awatara i postanowiłam spokojnie poczekac... a w tym czasie sie zajęłam anime, na ktore nigdy nie mialam czasu (Naruto)
Niestety, w ruch idą skandale, kradzieże i ochrona praw autorskich -> a co za tym idzie ... usuwanie odcinków anime i kreskówek ze wszystkich popularnych serwisów video. A nawet pierwszej serii nie dokończyłam.
Można się poprostu powiesić... -.-
I tak zapowiadają sezon tak na prawde dopiero z 10 dni przed premierą więc pewnie teraz to już nie tylko pierdzielenie głupot, ale czysta prawda. Poczekamy zobaczymy. Co do serwisów video, to najbardziej mnie wkurzył youtube, bo pousuwał wszystkie fan filmy o avatarze. Najlepszym serwisem video do avatara jest teraz livevideo.com polecam dużo tego tam jest.
Wiem. Stworzyłam sobie profil na livevideo, bo tam sa nie tylko odcinki, ale także fanvideo...
Jedyne, co jest złego w livevideo to kiepskie wysukiwanie wpisujesz "Avatar (+twoja ulubiona piosenka)" a wyskakują totalne głupoty i filmy nie związane z wywoływaną formułką.
Ale ja nie anrzekam.
Zapodali nazwę kolejnego odcinka :)
Season 3, Episode 8: The Prey of the FaceStealer
Original Air Date: 2007
Już nie mogę się doczekać o czym będzie ten odcinek. Wogole się nie mogę doczekać choćby 1 odcinka 3 sezonu :)... :(
http://www.film.org.pl/prace/avatar.html
Fajna Polska strona opisująca nieco nasz ukochany serial. Niby mówi wszystko co już wiemy, ale można z nudów poczytac :). Jeśli znacie inne polskie portale gdzie jest choćby wspomniane o Avatarze to zapodawajcie, będzie co czytać.
Pozdrawiam
Dzięki za link. Dobrze wiedziec, ze nie jako jedni wiemy o avatarze (i go ubóstwiamy).
Jedyne, co mnie ukuło w artykule... to wyrażenie "ogniowładni" -> "Nacja Ogia", nie prościej? No ale nic. Nie czepiam sie, bo sama bym tyle nie napisała. ;]
Jesli chodzi o linki... nie mam. Na swoje szczescie znam angielski i czytam co sie da na stronach amerykańskich. Włączając to zapowiedzi/spekulacje do 3 sezonu oraz Fan Fiction (tu: wymyślona historia dotycząca dalszych losów bohaterów) - zwykle na DeviantArcie [www.deviantart.com]. Polecam szukać nie tylko FF, ale także rysunków (FanArt)
Jesli coś znajdę to dam wam znać, choć szczerze mówiąc nawet po znalezieniu Avatarza na film Web'ie byłam nieźle zaskoczona ^^
I jeszcze lepszy sposób na Avatara w HD :). Kocham Rapidshare'a normalnie. Tutaj mam link z forum, gdzie są podane linki do ściągania z portalu Rapidshare wszystkich odcinków poza 2 ostatnimi z 2 sezonu w HD.
http://peb.pl/seriale/78111-avatar-last-airbender-season-1-2-a.html
Każdy kto ma neo może się rozłączać i podłączać jeszcze raz i zmieniać ID i ściągać bez czekania, a kto nie ma może skorzystać ze stron zmieniających ID. Enjoy it :).
Kurde, ja to lubie robić błędy. Chodziło mi nie o HD tylko o HQ XD. Nie mogę poprostu. Moj ulubiony odcinek to Zuko Alone normalnie...
He he ... właście czytam to "HD" i tak sie zastanawiam.. High Definition (?) ... Hard Disk (?) ... o co chodzi?! x) ha ha...
Ja tam już nic z Avatara nie ściagam... nie to, żebym nie chciała sobie pooglądać, ale mam już mało miejsca na twardym, wiec nic z tego.
/Choć pewnie dla sezonu 3go sie miejsce znajdzie! xD/
Prawde powiedziawszy to myślałem o High Quality, a napisałem High Definition... -_- ...... ^^
Wiem wiem, zdaża sie. Szkoda tylko, ze tak malo ludków pisze na forum. przydaloby sie zebrac i zrobic porządna polska strone o avatarze...
Tak, chce mi sie.
Bo w ten sposob avatar zyska wiec fanow. Jesli ktos slyszy o avatarze i szuka czegos w necie... rzadko cos interesujacego (po polsku) znajduje.
Wiec jesli ktos bedzie robil podobna strone, to zglaszanm sie na ochotnika jako redaktor (np. w sprawach sztuk walki, fabuły, samego serialu, wpływów japońskich) lub grafik.
;)
/ech... dobrze tak pomarzyc.../
Sam nad tym myślałem, ale nie znam sie na htmlu ani innym podobnym jezyku, więc ja mogę być raczej tylko tłumaczem z angielskiego na polski...
PS. jak zobaczyłem godzinę, o ktorej wysłałaś wiadomość to normalnie mnie zatkało... jak możesz tak wcześnie wstawać? Ja się dopiero obudziłem z 20 minut temu... XD
yyy, ja tam jakas prowizorke moge spokojnie zapodac, moze w koncu bede mial pozadny pretekst do pozadnej nauki html i php. Musimy sie ludziska jakos spiknac i omowic temat na powaznie. Kiedys robilem stronke dla siebie, ale nie bylo motywacji i zakonczylem. Dzisiaj sie biore na powaznie, a pozniej mi napiszcie co i jak ma byc, to sie zacznie. Potrzebny bedzie jakis projekt plan.
ps. a 7 rano to nie jest wczesnie, ja tam sie budze codziennie o 6 :P (przezwyczailem sie, bo rano do pracy ganiam :lol: )
Ja raczej jestem nocnym markiem 9jak waterbenderzy) a tak wcześnie wstałam po chora jestem i zapchanymi zatokami ciezko sie spi. Z resztą, po co marnować weekend.
Jak już mówiłam - jak coś się zorganizuje to znam dobrze angielski, wiec moge zajać się opisami (np. bohaterów, sztuk walki itp.) a najlepiej to z grafiką u mnie będzie.
Jak już mówiłem, ja mógłbym tłumaczyć teksty i może wreszcie bym się wziął naprawdę porządnie za napisy, bo mam całe wakacje :). A po za tym ja mógłbym FFy pisać :D, bo mam w cholerę pomysłów, a po za tym bym się zaopiekował takim działem na forum :).
A może zrobimy amatorski dubbing XD?? Ja mogę być Momo.
PS. Ruda, a mógłbym wiedzieć, czy naprawdę jesteś Ruda?
Na dniach biore sie do roboty. Poszukam moze jakis szablonow, co zaoszczedzi duzo czasu, zobaczymy.
Tak. =^-^=
Na serio (na szczęscie/niestety) jestem RUDa.
Wieeem... to rzadkie, neispotykane i wogóle bE, ale moje włosy mają odcień miedziano-złoto-pomarańczowy --_--
<<co do strony>>
hurra, nareszcie coś sie pojawia na horyzoncie...
ojj... tak... FF to i ja moglabym pisac ^^ ha ha a tak wogóle to i może jakieś Fan Arety mogłabym zbierać ^^
Easy there :D
"Tak. =^-^=
Na serio (na szczęscie/niestety) jestem RUDa.
Wieeem... to rzadkie, neispotykane i wogóle bE, ale moje włosy mają odcień miedziano-złoto-pomarańczowy --_--"
Spoko, wyluzuj trochę. A teraz cię zaskoczę. Też jestem rudy :). Mam ciemno rude włosy, właściwie to prawie brąz, gdyby nie to, że połyskują złotem XD.
Co do reszty. Może jakiś kontak by się przydał :).
Ha ha ha ale jazda xD
No, nie jestem sama na tym świecie ^^ jupi
ehh... kontakt?
JAAAASNE ^^ na szczeście GG jest w miare bezpieczne, a siedze na nim ok. 4 godz dziennie.
Moje gadu : 7453441
znalazlem jakis szablon, jeszcze nic praktycznie tam nie pisalem, bo po 1 nie wiem jeszcze dokladnie co, a po 2 nie wiem, czy wam sie podoba, zawsze mozna cos innego znalezc ;) to jest tylko przyklad :)
http://avatar_tla.republika.pl/
mozna to dac pozniej na inny server itp :P
um... okej, zawsze nieźle jak na początek. Przydałoby się zrobić jakiś baner (tym moge się zając) i podzielić się pracą.
Fajnie też by było dowiedzieć się jak edytowac tą stronę. Chyba, że chcesz to robić sam... nie wiem, jak to chcesz zorganizować
Spoko, dam Wam dostep, ja nie bede mial az tak duzo czasu. Jakos sie zgadamy, napiszcie do mnie maila: kempes84@mail.com Wysle Wam namiary. Nie zapomniec sie podpisac, bo nic nie wysle ;)
Witajcie :D widzę że tu stały team przesiaduje :) założę się że tu by było z 100000 postów ale w Polsce mało kto zna Avatara małą kampania i strony by się pojawiały jak grzyby po deszczu :D
W tym właśnie problem, ż enie wiadomo JAK zrobić kampanie. Ja prowadzę swoją małą, własną - mowię o Avatarze wszystkim znajomym interesującym się Anime lub czyms takim lub chociaż DOBRZE znającym angielski. Ale to wciaż jest mało. Dlatego tak zabiegam o strone internetową...
mam nick niemiecki, calkiem niezly serial. Obejzalam go przypadkowo bo lubie zagladac na Danny'ego Phantoma A to widzialam bo leci przed. Niezle to jest i fajne sceny walki ;D
tez ciągnę na niemieckim nicku powtarzają erthbook ale za niedługo będą musieli puścić 3 część :D
Juz od jakiegoś tygodnia na youtube jest trailer. Zobaczcie sami http://youtube.com/watch?v=Z8HW8laeBXo
Juz sie niemoge doczekać!!!!
Jea 89 września na nicku mają być premierwe odcinki no doczekaliśmy się wrescie :D
Jak zobaczyłam tą strone to mnie zamurowało-są jacyś fani Avatara w Polsce poza mną! Myślałam ze jesli są jacys fani to i tak ich nigdy nie poznam. Z tego co wiem to 21 września mają się zacząć nowe odncinki avatara na amerykańskim nicku.Na niemieckim 10 wrzesnia. Jesli ktos chciałby się ze mna skonatkować to moje gg-9432179
Dziwne, ja słyszałam, ze dopiero w październiku... tak też jest napisane na końcu wyżej podanego trailera... bo w końcu takie informacje dostali fani na spotkaniu w Sandiego. Albo może to moja wyobraźnia... -_-
Haha... lol... to ma być 21 września, w Amerykańskim Nicku. Nie wiem kto to sobie wymyślił, że w niemieckim Nicku będzie wcześniej... janse. Wcześniej niż w Amerykańskim Nicku, będzie tylko w YTV, Kanadyjskiej telewizji, a to i tak o tylko 3 godziny wcześniej niż u Amerykanów. Na spotkaniu SDCC powiedzieli wyraźnie 21 września, a na końcu trialera też pisze jak byk September 21st.
Swoją drogą ciekaw jestem, czy zdecydują się na jeszcze jeden sezon. Byłoby poprostu zajebiaszczo, ale w sumie o czym byłaby fabuła? Zazwyczaj sezon kończy się jakąś walką, a tutaj jak już Aang zleje Fire Lorda, to koniec :D, nie będzie potencjalnych wichrzycieli i zbirów do lania. Może Aang odbuduje swoją kulturę i zacznie nauczać Airbendingu.
W sumie nie mogę się doczekać, kiedy ktoś zamieści najnowsze odcinki po premierze w necie, bo nie mam żadnego nicka, ani ytv :/. Musze ściągać z neta, żeby się tym rozkoszować.
W Ameryce zacznie się 3 sezon Avatara!A w niemieckim nicku skończą wreszcie 2 sezon.A prawie wszystkie odcinki z 1 i 2 sezonu mozna oglądać na www.livevideo.com
Na oficjalnej stronie amerykańskeigo Nicka pisze ze 3 sezon zaczyna się 21.09 o godz.8.30
no to właśnie napisałem, że 21 września... nie wiem skąd pomysł o 21 pażdziernika. a ten o wcześniejszej emisji w niemieckim nicku to już wogóle mnie powalił... jeśli już to w tym samym dniu, bo nie mówię czasie, bo musiałoby to być o 11 w nocy, bo pomiędzy nami a stanami jest chyba 6 godzin różnicy w strefach czasowych