Dlaczego jeszcze nikt nie odważył się założyć tematu o tym świetnym serialu? Że niby jest dla dzieci? Dlaczego? Ja już nie uważam się za dziecko, a wyśmienicie się bawię oglądając przygody Ang'a. Ciekawe postaci (Zuko rządzi!), rewelacyjnie pokazane, dynamiczne walki z użyciem żywiołów, wreszcie humor i spinająca to wszystko w jedną całość dobra fabuła. Rzadko możemy w TV natrafić na tak inteligentny i zarazem zabawny serial dla młodzieży. A że czasami stara się on wręcz na siłę upodobnić do anime to inna sprawa. Mnie to osobiście nie przeszkadza, ale mogę sobie wyobrazić ludzi, którzy przez taką drobnostkę nie mogą spać po nocach. Tak czy inaczej zachęcam do dyskusji.
Ugh... no tak. Teraz sprawdziłam dokładnie, macie rację :) moja wina... tzn... YAY, 21 września... to już niedługo, nie? Oby się pospieszyli z wrzucaniem do neta, bo ile mozna czekać?
No ja tez mam taką nadzieję...Zresztą ciekawa jestem kiedy sezon 3 będzie na niemieckim Nicku
Kurcze szkoda, że dołączyłam się do tego forum tak późno, mogłabym sobie z wami popisać :(
Ja jestem zagorzałą fanką Avatara, do odcinka 13. drugiego sezonu oglądałam jego niemiecką wersję, a kiedy zaczęli pokazywać powtórki, przeczytałam ostatnie odcinki w wersjach "scenariuszy" na avatarspirit.net . Nie mogłam sobie ściągać odcinków ani oglądać ich w necie, bo mam starego kompa i mi się ciągle zacina.
Moje koleżnaki mają jakieś uprzedzenie do anime (wiem, że avatar nie jest dziełem japończyków - żeby nie było) i jak się dowiedziały, co oglądam, to tylko mnie wyśmiały, że oglądam bajki dla dzieci :((. Więc raczej ich nie przekonam, żeby pooglądały sobie ze mną parę odcinków. No cóż...
Jeszcze raz kurcze, przyłączyłabym się chętnie do tej dyskusji, ale rzadko mi wolno kompa otwierać, więc kicha :((. Ale jak wstąpię następnym razem na forum, to może będę mogła dłużej pisać. Pozdro wam!
P.S. Te "ziemniaki" na miejsce earthbenderów były zabójcze! Pobeczałam się ze śmiechu! XD
Nie tylko ciebie wyśmiewają:( Mnie tez w szkole za to wyśmiewają i obrażają.Ale nic nie szkodzi,przynajmniej tu na forum jest z kim pogadac o avatarze
A ze mnie się nie wyśmiewają tylko się dziwią, że takie rzeczy oglądam, no ale cóż, każdy ma inny gust i każdy woli co innego. Ja tam nie narzekam tylko na sezon 3 czekam. A po za tym już niedługo wątpie, żeby ktoś chciał się ze mnie śmiać... tak za pół roku nawpeno w stopniu 3 razy mniejszym niż teraz.
Kurde... puścili jakiś trailer o Roku i Sozinie, na YTV... oczywiście na ASN dali tylko screeny, a na żadnym wortalu nie mogę tego znaleźć... rzesz kurw*!
Wyrażaj się, Urbanas... na gg masz wystarczająco śliczne opisy ^^
Do tematu - mnie nie wyśmiewają. Jestem w 3 gimnazjum i jak się podniecam 'bajeczkami' na przerwach koleżanki patrzą na mnie z politowaniem, ale nic nie mówią. (Może się boją, ha ha!) W Avatara wciagnęłam przyjaciółkę, która zapewne przekaże tradycję dalej...
Ja rozprzestrzeniam również anime, zaraziłam dwóch kolegów serialem 'Naruto', a tą samą koleżankę i jednego kolegę - 'Higurashi no Naku Koro ni'. Tą pozycję polcam ludziom o mocnych nerwach, bo jest to tzw. 'horror psychologiczny' :D
Wszystkim obrażanym radzę się nie przejmować, a jak i to nie pomoże - poprostu o tym nie mówić, bo co kogo za przeproszeniem obchodzi, co oglądacie w domach! Rób-ta co chce-ta! I już!
*odeszła od kompa z przytupem z nadzieją na szybkie przeminięcie tych jedenastu dni, do 21 września*
Jeszcze tylko 8 dni do nowych odcinków Avatara!Nie potrafie się doczekać,chyba zobaczyłam wszystkie traitery na youtube... Wie ktos gdzie po premierze trzeciego sezonu bedzie mozna oglądac nowe odcinki?
Ja sie bede staral dawac Wam linki do torrentow i do stron hostingowych. Wreszcie trzeba bedzie odpalic ta stronke o Avatarze i tam dawac linki ;)
To by było świetne jeśli by taka strona powstała...pierwsza polska strona o avatarze,moze przez nią zwiększyłaby się liczba fanów tego serialu..
Nie "może" -> na pewno. I o to własnie nam chodzi. Ja w czasie roku szkolnego nie mam tak dużo czasu jak kiedyś, ale i tak poproszona o pomoc w prowadzeniu strony -> nie odmówię. Szkoa tylko, ze wszysko stoi w miejscu...
...może trzeba wziąć się do roboty, co Kempes?
Jesli mnie ktos by do pomocy poprosił tez pomogę. Fajnie by było jakby polska strona była chocby w połowie taka dobra jak na przykład avatarspirit.net...
http://avatar_tla.republika.pl/index.html - dzisiaj cos tam dodalem, kto chce mi pomoc, prosze pisac na maila podanego w zakladce kontakt ;)
http://avatarpolska.bnx.pl/ - a moze takie cos? napiszcie mi co lepiej dalej robic? Bo ta pierwsza strone praktycznie sam zrobilem, a to drugie juz jedzie na jakims serverze i mozna to tak wlasnie robic dalej jak jest. No i prosze sie obudzic, bo widze, ze znowu spadla Wam aktywnosc ;)
Oj tak, ta strona zdecydowanie bardziej mi sie podoba. Rozumiem, ze mozna już się logować/zostać współautorem? W każdej chwili mogę przystapić do działania! xD
No, aktywność spada. Ale spokojnie. Zobaczysz, jaki tu bedzie szum, gdy strona się rozkręci, a do neta wyjdzie 3 sezon :D
znaczy sie ktora? ta 1 czy 2? ;) Bo dokladnie nie wiem, w ktora mam ladowac swoja energie :)
Tak, zdecydowanie ta druga. wygląda estetycznoiej, bardziej profesjonalnie i wydaj mi się, ze można w niej więcej pomieścić ^^
Hej wie ktos na jakich falach nadaje amerykański Nick? Bo chciałabym posiadac amerykański Nick zeby oglądać nowe odcinki...Jeszcze tylko jeden dzień...
"Wyrażaj się, Urbanas... na gg masz wystarczająco śliczne opisy ^^ "
Kurwa chuj ci do tego co mówię tak samo jak i do moich opisów świętoszku... skąd się biorą tacy ludzie, Jezu ratuj. Z tobą się nie da gadać, bo straszny z ciebie kisiel...
Co do tematu, jestem za stroną, ale wątpię czy ujrzycie mój wkład, bo zacząłem chodzić do liecum, więc czasu mam coraz mniej, a humor coraz gorszy. No ale dwie rzeczy mnie podnoszą na duchu, Avatar i jedna taka osoba.
Pozdrawiam
Nazywanie mnie świętoszkiem jest nie namiejscu... myślałam, że miło się gadało, ale skoro nie - to nie. Nie róbmy offtopicu.
Ja sama nie wiem, gdzie Nick nadaje, mam Cyfre + (którą wielokronie przeszukałm w te i wefte) i nic podobnego nie mogłam znaleźć. Mam nadzieję, że zaraz po premierze odcinka pojawią się w necie nagrania i cytaty, lub chociaż screeny, bo na pełny odcinek z pewnością będziemy musieli poczekać...
Ja tam mam nadzieje, ze sie pojawi odcinek od razu na 2 dzien w necie, tak jak to zazwyczaj bylo. W USA i innych krajach ten serial jest super popularny :)
Zapraszam serdecznie na http://avatarpolska.bnx.pl/news.php - dodalem tam link do nowego odcinka!! Tak tak! Juz jest! <jupi>
Ach, ach ;D Ale wy wszyscy to strasznie przeżywacie!
Ale ja też się przyznaje, że radocha była wielka :D
Tak, na pewno. Moim zdaniem jeden z lepszych, twórcy się odprężyli i wstawili wątki miłosne :D
Pozostaje nam tylko czekac na nastepne odsłony serialu. Przydało by się rozwinąć kilka poruzonych kwesti i omówić wątki. Ktoś zacznie? ;]
To może takim wątkiem będzie to, że uświadomiłem se ostatnio, że ma być tylko 10 odcinków 3 sezonu :|. Wiedzieliście??
Tylko 10? Ciekawe gdzie to słyszałes.Jakby tylko tyle odcinków było toby mogli nie zdąrzyć z wygraniem wojny
No niestety ma racje, pod koniec 2 odc 3 sezonu mowili, ze tylko 10 odcinkow, dokladnie, ze przez 10tygodni beda puszczac 3 sezon :(
"No niestety ma racje, pod koniec 2 odc 3 sezonu mowili, ze tylko 10 odcinkow, dokladnie, ze przez 10tygodni beda puszczac 3 sezon :("
Dobra dedukcja... tym samym się posłużyłem do potwierdzenia, tego co przeczytałem na ASN. Ale nawet się cieszę, że już tak to zrobią w 10 odcinków, bo jak mam oglądać takie "perełki" jak Painted Lady to mi się srać chce, niech to skończą szybko... Boże kto wymyślił tak durny odcinek, wogóle nic tam się nie dzieje, taka kompletna głupota. Wogóle ten sezon mnie rozczarowuje. Pierwszy odcinek był taki sobie, drugi był dobry, bo wreszcie coś się działo, ale w tym trzecim to totalna kicha. Czekam z niecierpliwością na odcinek czwarty, bo zapowiada się ciekawie.
Ja też myślałam, ze coś sie bedzie dziać... nie wiem, no.. moze uwolienie Iroh z więzienia (który w tym sezonie nie powiedział ani słowa...) albo nauki bendingu. ale nie, bo skąd! Oni zamiast planować inwazję, bawią się w szkołę i malowanie twarzy. Po cholerę ratują JEDNĄ wioskę, skoro idą armią na oblężenie całego kraju?!
Tak cholernie zmarnowany odcinek. Czyli 1/10 sezonu. Jesteśmy po trzech odcinkach, a bohaterowie niczym (prócz strojami) nie różnią się od drugiej księgi. Powinni zabarać się za pożądne ćwiczenia, zebranie sojuszników... bo w końcu wejda na teren Nacji Ognia 9chyba mają na to osiem minut...) i nie beda widzieli, co dalej robić. Genialnie.
Mnie tam zaciekawia watek Zuko i Mai. Zuzu jest strasznie Off Character, nie sadzicie? Nikt po Crossroads of Destiny nie pomyślałby, ze w nastepnym sezonie będzie sie ot, tak obściskiwać z Mai ... o zachodzie słońca. A fuj. Autorzy to przedobrzyli. Chociaż i to lepsze niż Kataang.
Cytat:
"moze uwolienie Iroh z więzienia (który w tym sezonie nie powiedział ani słowa...)"
Bo aktor się zmienił i w sumie to dobra taktyka jak na razie, bo im mniej tego nowego Iroha tym lepiej. W kilku odcinkach (jak np. The Earthking) już podkładał głos. Dobrze to nie wyszło... ale mogło by być gorzej niby.
"bawią się w szkołę i malowanie twarzy. Po cholerę ratują JEDNĄ wioskę, skoro idą armią na oblężenie całego kraju?! "
W sumie niech by se i ratowali, ale poza serialem XD.
A tak w ogóle to już nie będzie inwazji, tylko raczej mała inwazyjka. Co do zbierania sojuszników... toś wymyśliła... to by było jeszcze nudniejsze niż ta malowana lala.
"Nikt po Crossroads of Destiny nie pomyślałby, ze w nastepnym sezonie będzie sie ot, tak obściskiwać z Mai ... o zachodzie słońca. A fuj. Autorzy to przedobrzyli. Chociaż i to lepsze niż Kataang."
Jak to nikt?? Ja wiedziałem, że wróci do nacji ognia i będzie mu tam dobrze. Jedyne czego nie przewidziałem to to, że będzie od samego początku z Mai i że w ogóle z nią będzie. Jak dla mnie to nie przedobrzone, właśnie takie wątki mi się najbardziej podobają.
Zbaczając z tematu :D, nie wiem czy wiecie, ale ludzie na forach i portalach video share wypisują głupoty, że ten cyklop jest Airbenderem i Firebenderem i będzie uczył Aanga Firebendingu. No żal mi ich poprostu. Niektórzy jeszcze przed początkiem sezonu pisali, że ten cyklop to będzie Ozai... LOLLLLLLL!!
Gdy juz myślałam, ze znam największych debili na świecie, ukazują się nowi... -_- czego to ludzie nie wymyślą.
Tak, oczywiście. Nagle poza Avatarem będzie drugi władający kilkoma żywiołami. Genialne, serio. Pogratulować.
Co do Iroha, to wlasnie o to mi chodzilo. To tak, jakby mieli nas oswoić z nową serią a potem zaskakiwać głosem. I chyba dobrze. Ale nikt nie zastąpi Mako. To ON wykreował całą postać.
Zbieranie sojuszników nie byłoby nudne. Chciałabym zobaczyć w jednym miejscu załogę Hakody, Pakku i jego uczniów, ciut wyrośniete dzieci z South Pole, tych majstrów z Północnej świątyni Wiatru czy chociażby dwie dotychczas skłócone rodziny z Serpent's Path.
Czy ja wiem... u boku Azuli nikomu nie bedzie dobrze, nawet księciu Zuko. Tylko patrzeć, jak tamten cyklop zzawiedzie, a Zuzu wyruszy na własną podróż.
Tylko jak oni to zmieszczą w dziesieciu odcinkach? Zobaczymy.
"chociażby dwie dotychczas skłócone rodziny z Serpent's Path"
Że co?? Nie pamiętam nic o jakichś skłuconych rodzinach...
Co do Iroha :D. Widzieliście już ostatni odcinek (4)... poprostu nic tylko powiedzieć Iroh rlz :D
Bardziej mnie ciekawi czy może zdecydują się na następny sezon. :D tylko niby o czym miałby być. W sumie można pomarzyć...
Ja tam dalej nie wierze w to że będzie tylko 10 odcinków. Widziałam na jednej stronie nazwę odcinka 11,12 i 13! Wiem że mówili ze będą puszczać avatara przez 10 tygodni,ale moze po tych dziesięciu chcą zrobić przerwę i puszczać dalsze odcinki. A co do Iroh,to nawet nie wyobrażałam sobie ze on może być taki umięśniony,dobry z niego aktor..Słyszałam ze nie będzie następnego sezonu,tylko że twórcy avatara chcą zrobić inny serial o tej tematyce,wyjaśniający co się stało dalej z bochaterami z A:TLA.
... pff... głupio.
Mi tez się wydaje, że to dizwne, by były sezony po 20, 20 i nagle... 10 odcinków. Hej - już jest po odcinku 4tym, kiedy oni mają to zamiar zakończyć?
Apropos ostatniego odcinka... ech... prawda, Iroh rulez, ale Sokka też niczego sobie. Podobały mi sie sceny walki.
No i Katara, któa próbuje być śmieszna. Po prostu jest mi ich żal :D
A mi się bardzo podobają nowe wątki z Avatara ;P. Przyznaje, że nie godzę się na dziesięć odcinków, ma być 20 i koniec kropka! A jak nie to ja już sobie porozmawiam z tymi w studiu >]
Wątek miłosny Zuko jest tak samo suchy jak i on <<, i mimo, że Mai jak dla mnie to totalna idiotka i jej nie lubię to jakoś przymknę oko. Każda przyprawa potrzebuje odrobiny pieprzu.
Będzie 20 odcinków! Jakby było tylko 10 no to kiedy by oni zaatakowali Fire Lorda??Ale muszę przyznać ze jakoś te nowe odcinki nudnawe...mam nadzieje że dalej wreszcie będzie się coś działo.A wątek miłosny Zuko? To jest dopiero nudne...
"A co do Iroh,to nawet nie wyobrażałam sobie ze on może być taki umięśniony,dobry z niego aktor..Słyszałam ze nie będzie następnego sezonu,tylko że twórcy avatara chcą zrobić inny serial o tej tematyce,wyjaśniający co się stało dalej z bochaterami z A:TLA."
1. Iroh... nie mówi się a co do Iroh, tylko co do Iroh'a. Np. w polskim nie mówi się, a co do Michał, czy Paweł, tylko a co do Michała albo Pawła... t strasznie wkurza i razi w oczy takie kaleczenie i nie polszczenie tego.
2. Właśnie fajnie co do tego, że będzie taki serial, ja tam się cieszę (jeśli to prawda...).
3. Będzie 10 odcinków, nie wiem kto się jeszcze łudzi, że będzie 20... wyraźnie napisane jest "10 weeks" czyli 10 tygodni, odcinek co tydzień rachunek łatwy, a 10 odcinek nazywa się Day of the Black Sun i choćbyście się zarzekali, błagali Boga, czy kleli Konietzko i DiMartino to i tak będzie 10... chyba, że wyobrażacie sobie, że po pokonaniu Ozai'a jeszcze coś będą robić [ściana].
4. Jest już kolejna odsłona 5 odcinka. Można zobaczyć na YouTubie albo gdziekolwiek.
Straszne jesteśmy już w prawie połowie 3 sezonu a tu się nic nie dzieje! Nic nie zrobili(No rozumiem Sokka trochę), Aang się nie nauczył firebengu i nawet jakoś nie zbliżyli się zbytnio do pałacu firelorda czy gdziekolwiek. Ze względu na taktykę jest beznadzieja, ale nie nazwałabym tych odcinków nudnymi, były... ciekawe inaczej :D Po prostu zabawne, wzruszające, czy śmieszne, bo to też jest przecież ważne w fajnej kreskówce :D
A jak wam idzie przekonywanie innych do A:TLA? Mi się udało dopiero jedną przyjaciółkę, na deviancie może coś zarzucę w tej tematyce, ale chyba najbardziej zachęcające jest oglądanie tego na portalu gdzie wrzucili tekst jeszcze :D szkoda, że dopiero 3 odcinki, ale to już coś
I nie przetłumaczyli "bend" na "czar" kocham ich za to! (mimo, że zgniatać nie brzmi zbyt dobrze :D)
Podać adres stronki, czy jest to nielegalne?
ehhhh... powyższy post mnie dobił... wiara w ludzi jest złudna i jest oznaką czystej niczym nieskazitelnej głupoty jednak... a miałem tyle wiary, tyle, że teraz już nie będę taki głupi...
Przeczytaj swój post i zastanów się 10 razy nad każdym wersem pierwszej części.
HEHHEHEHEHEHEHEH, mimo iż nie widziałem tutaj nikogo od tygodnia to jakby ktoś zajrzał to niech wie, że będzie jednak 20 odcinków 3 sezonu. Właśnie obejrzałem 9 odcinek i tak se myśle, że zajrze na wiki i zobacze ilość odcinków jeszcze raz i okazało się, że jest już nazwa 11 i 12 odcinka :D. A dokładna ilość to 20. Jestem w cholere happy.