PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=194037}

Awatar: Legenda Aanga

2005 - 2008
8,4 36 tys. ocen
8,4 10 1 35747
9,2 5 krytyków
Awatar: Legenda Aanga
powrót do forum serialu Awatar: Legenda Aanga

Jestem pierwszy?

ocenił(a) serial na 9

Dlaczego jeszcze nikt nie odważył się założyć tematu o tym świetnym serialu? Że niby jest dla dzieci? Dlaczego? Ja już nie uważam się za dziecko, a wyśmienicie się bawię oglądając przygody Ang'a. Ciekawe postaci (Zuko rządzi!), rewelacyjnie pokazane, dynamiczne walki z użyciem żywiołów, wreszcie humor i spinająca to wszystko w jedną całość dobra fabuła. Rzadko możemy w TV natrafić na tak inteligentny i zarazem zabawny serial dla młodzieży. A że czasami stara się on wręcz na siłę upodobnić do anime to inna sprawa. Mnie to osobiście nie przeszkadza, ale mogę sobie wyobrazić ludzi, którzy przez taką drobnostkę nie mogą spać po nocach. Tak czy inaczej zachęcam do dyskusji.

ocenił(a) serial na 10
urbanas

Czas pisania wypowiedzi to prawie 22, ja o takiej godzinie staję się już rośliną :D

Och jak się ciesze, że będzie jednak 10 odcinków! Już się zaczęłam zastanawiać, co będą musieli zrobić, żeby nagle przeskoczyć do Firelorda. Ogółem akcja nie byłaby już tak ciekawa :/

(Przejrzałam sobie Wikipedię i 50, 51 i 52 wszystkie mają w sobie coś z nazwy o słońcu. Jednak nie skończy się po 50! <hooray!>)

ocenił(a) serial na 6
Arvenia

A jak wczesniej mowilam ze bedzie 10 odcinkow to oczywiscie sie mylilam. Napisalam przeciez ze znalzlam nazwy dalszych odcinkow. No ale pan Urbanas nie chcial mi wierzyc,tylko dalej swoje! Ja zawsze wierzylam ze bedzie 20 odcinkow,no bo jak by oni Fire Lorda pokonali w 10 odcinkow??

ocenił(a) serial na 10
Arvenia

Ten tekst z reklamówki, ze będą puszczać odcinki przez dziesięc tygodni, był wielce mylący. W ostatni biątek w Angli zorganizowano dwugodzinny maraton Avatara, na którym puszczono odcinki od 6 do 9tego. Już je mam za sobą, i powiem wam, ze robi się na prawde ciekawie ^^
Rzeczywiście, trudno było wierzyć, ze po takim wzroście oglądalności i niemal rocznym oczkeiwaniu na kolejny sezon wypuszczą tylko 10 części. To by było... nienormalne.
Cieszmy się tym, co jest, a jest... dużo.
Wszystkie nowe odcinki możecie oglądać (i wyczekiwac na bieżaco), na http://watchanimenow.com
Części sa w całości, nei dzielone na kawałki, w dobrej jakości, linkowane z Veoh.com.

ocenił(a) serial na 10
Ruda_28

CO jest? Czemu nikt nic nie pisze? wie ktoś kiedy bedzie 10 odcinek?

dany_4

Ha! Mylisz się drogi przyjacielu :P

10 Day of the Black Sun Part 1: The Invasion - As Sokka has stated before in "The Painted Lady", the eclipse that will happen on the Day of Black Sun will only last 8 minutes.This, along with episode 311, will be the first hour long event in the third season. (edit)

11 Day of the Black Sun Part 2: The Eclipse - This, along with episode 310, will be the first hour long event in the third season.
This episode will be the 2nd half hour.

12 The Western Air Temple - In this episode you see that all 4 Air Temples have been mention, 1st Book 1 Chapter 3 "The Southern Air Temple", 2nd Book 1 Chapter 17 "The Northern Air Temple", 3rd Book 2 Chapter 19 "The Guru"(Eastern Air Temple), 4th Book 3 Chapter 12 "The Western Air Temple

Czyli co najmniej 12 ep... ale założę się, że będzie 20. No i jeszcze jedna księga została - powietrza, czyli kolejne 20 epków.

----
A teraz odpowiedź na pytanie kiedy będzie następny ep:

Episodes: 310, 311
Aired: 11/30/07

The day has finally arrived and Aang is ready to take on the Firelord. But they soon realize that things aren't going to go according to plan, and their surprise attack isn't so unexpected.

+

I guess I might as well say something. For now guys, I'm saying the airdate is November 30th so you guys don't get your hopes up. There's a possible chance some people misinterpreted some online articles and that DoBS will indeed air on November 23rd. No one knows the airdate for sure yet except Nick.

Czyli spodziewajcie się premiery między 23 a 30. Ale raczej 30.
Uh... to wszystko co jak dotąd wiem o przyszłości Avatara ^^
Jeszcze jakieś pytania? :P

sadayoshi_kun

I jeszcze mały prezent:
http://s99.photobucket.com/albums/l296/lichiharu/?start=all#imgAnch1

wesker178

Już są:

10 - http://tiny.pl/jcdv
11 - http://tiny.pl/jcd6

ocenił(a) serial na 10
sadayoshi_kun

Będzie 21 epizodów 3 sezonu. Niestandardowo... :D ale dobrze dla nas. A księgi powietrza nie będzie... pozal sie boze jakby zrobili...

ocenił(a) serial na 9
urbanas

Nie mogłem się powstrzymać żeby odkopać ten temat i coś napisać.

Skończyłem wczoraj o drugiej w nocy oglądać drugi raz całość serialu.
Teraz muszę się od niego uwolnić i żal mnie bierze, bo świat "Avatara"
niesamowicie wciąga. Na tę chwilę nie wiem czy mógłbym przytoczyć lepszy
serial. Nie będę się rozwodzić nad plusami, a minusów na tyle znaczących
by w ogóle o nich wspomnieć nie zaobserwowałem.

Co mnie dobija? Spróbowałem obejrzeć jeden epizod z polskim dubbingiem i
wtedy zrozumiałem czemu ta historia jest właściwie nieznana w Polsce.
Polski dubbing to jest kpina z widza i czyni odcinki kompletnie
niestrawnymi. Nie dość, że 'aktorzy' zamiast GRAĆ swoje role, jak to
było w oryginalnym dubbingu (majstersztyk), brzmią jakby teksty widziane
pierwszy raz na oczy czytali z kartek. Drewno, zero polotu, zero wczuty.
A co mnie absolutnie zrzuciło ze stołka i zniszczyło łokcie?
Przetłumaczenie przezwiska "twinkletoes" na... iskrzące paluszki.
Normalnie kląć się chce! Komu do k*rwy nędzy powierzyli tłumaczenie,
gimnazjaliście ze słownikiem w ręku?! Po tym wyłączyłem epizod z polskim
dubbingiem i nigdy już nie powtórzę tego traumatycznego przeżycia.

Dlatego wielka szkoda, że nie zabrał się za to ktoś kompetentny i
utalentowany, bo mógłby wyjść z tego przebój również i w Polsce, a tak
spieprzyli kompletnie świetny serial. No cóż, sami sobie strzelili w
portfel, żal tylko że najbardziej poszkodowany w tym zajściu został
"Avatar".