PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10064447}

Bagaż

Teureongkeu
2024 -
7,1 875  ocen
7,1 10 1 875
Bagaż
powrót do forum serialu Bagaż

I znów wahałem się ze względu na małą ilość ocen - i gdyby nie oceny znajomych leżała by ta perełka jeszcze długo w kolejce oczekujących ... dziękuję tym co się odważyli przede mną.
Wiem - te serial nie jest dla każdego - jestem pewien że większość stwierdzi "przegadany" - lub gorzej "zbyt długie ujęcia i spojrzenia" .... ALE właśnie taki miał być i znakomicie to zrealizowano.
Dobranie głównej pary bohaterów jest strzałem w "10"! Do tak trudnego psychologicznie filmu, trzeba mieć zdolności nie tylko w mowie ale przede wszystkim w gestykulacji i grze ciałem - i to w parze "Yoo Gong" i "Hyun-jin Seo" zagrało po mistrzowsku - do tego drugi plan wcale nie odstawał - co daje całości jako zespołowi aktorskiego bardzo wysoką notę.
Do tego znakomity pomysł na serial, tajemniczość, intryga i sam pomysł "małżeństwa" i tak przedstawionego ocierała się o doskonałość. Do tego doszła subtelna sprawa kryminalna, która wpleciona w każdy odcinek, tylko dodawała aury tajemniczości, dopełniała czaru. Od 3-ciego odcinka leciałem już ciurkiem bo mnie po prostu ta fabuła pochłonęła w całości - no i główna para bohaterów - rozwijała swój wątek w niezwykle wysmakowany sposób.
Trudno znaleźć tak na prawdę co mi choć trochę przeszkadzało w tym serialu .... i jak się tak zastanowić, to chyba scena seksu z drugiego odcinka i to pary z drugiego planu - według mnie zupełnie nie potrzebna, aż w takim ujęciu - która tak naprawdę niczego nowego nie wnosiła - ale rozumiem potrzebę wejścia na zachodni rynek - bez tego coraz trudniej.

Siłą przewodnią tego serialu jest Zaskoczenie - BAGAŻ - ale właśnie jaki!!!? Świetne aktorstwo, znakomite sceny psychologicznie i charakterologicznie dopracowane (z tego co czytałem scena we czwórkę przy stole była nagrywana kilka razy dla uzyskania końcowego znakomitego efektu) - to pokazuje z jaką dokładnością zadbano o każdy detal, o wyjątkowość każdej sceny .... Rewelacyjnie to wygląda.
POLECAM smakoszom wytrawnego ... kina!