PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661871}

Bates Motel

2013 - 2017
7,7 36 tys. ocen
7,7 10 1 36129
7,6 16 krytyków
Bates Motel
powrót do forum serialu Bates Motel

serial ogolnie sredniawka, ale Normana po prostu powinien grac ktos inny. Mam wrazenie, ze nie potrafi wczuc sie w role i ma malo inteligentny wyraz twarzy, za przeproszeniem.

1
Melody86

Bo Norman to dobry, normalny, ciepły dzieciak. Lekko niepewny siebie. I dopiero w trakcie rozwoju fabuły będziemy świadkami jego przemiany. Dziwne by było gdyby od początku odkryli karty. Chłopak ma potencjał.

heronima

Zawsze jak coś się dzieje to on ma tą samą grobową minę i mi on tu nie pasuje,powinien przynajmniej zdradzać jego wyraz twarzy a on nic...

Etienne16

Znasz psychopatę którego wyraz tawarzy coś zdradza? Choć w sumie Norman to żaden socjopata

kryszti

hmm...w sumie to masz rację bo raczej nie zauważyłam ,żeby wyraz twarzy jakiegoś psychopaty coś zdradzał.Mój błąd.

Etienne16

Gratulacje człowiek który przyznaje się do własnego błędu a nie idzie w zaparte, ewenement. Psychopaci, seryjni mordercy to zazwyczaj dobrzy manipulatorzy , panują nad emocjami potrafią oszukać wariograf, są uważani za "normalnych", często niezwykle sympatycznych z resztą np taki Ted Bundy po przebadaniu okazało się że jest całkiem zdrowy psychicznie

kryszti

A właśnie: czy został zrealizowany jakiś dobry film o Tedzie Bundym a może coś jest w planach?

Justyna0810

"Bezlitosny morderca" choć podobno spłycony jest on strasznie, tak jak np Helter Skelter o Mansonie

kryszti

gadasz glupoty, jak wyżej Norman to dobry ułożiny dzieciak dbający o matkę - moim zdaniem idealnie pasuje do serialu

michal_kaluzynski

to do mnie? Norman owszem to dobry wrażliwy chłopak i właśnie przez swoją wrażliwość stał się psychopatą

kryszti

pomyłka sorry, do Melody86

kryszti

Nie ma po co się kłócić jak wiadomo ,że się błąd popełniło :)
W każdym z nas jest wariat ,ale w tym świecie tak "normalnym" gdzie każdy się publicznie przyznaje do swojej seksualności to można naprawdę zwariować i mieć przejawy psychiczne.
Norman to wrażliwy i kochający matkę chłopak ale czy tylko przez swoją wrażliwośc stał sie psychopatą?

Etienne16

Żeby każdy tak myślał... to raczej z "normalnych" ludzi można czytać i nimi manipulować a tymi manipulatorami najczęsciej są psychopaci. Wiadomo że stał się psycholem bezpośrednio głównie przez matkę, ale pośrednio przez swoją wrażliwość i to że nie umiał się jej postawić w wielu kwestiach

Melody86

a gra w tym serialu w ogóle jakiś dobry aktor? Co "lepsi" mają status średnie aktorstwo, a reszta to jakaś pół-amatorszczyzna! ciężkie to do oglądania

maskey

Erm, Vera Farmiga chociażby? W Bates Motel szaleje konkretnie. Ale to oczywiście z tych bardziej znanych, bo i za dobrych aktorów uznałbym Harmona czy Carbonella, tylko mało ich tu, oj mało.

nikike

przecież to wszystko drewniane i wymuszone. Tyś dobre aktorstwo warsztatowe kiedyś widzioł?
Cały czas pomijam, że wszyscy zabijają się nawzajem, żeby ciągnąć fabułę do przodu.

nikike

vera jest spoko, serial slaby

Melody86

Moim zdaniem wzorował się na Anthony'm Perkinsie z 'Psychozy' i robi to bardzo dobrze.

Melody86

Norman właśnie świetny, za każdym razem kiedy patrzę na jego twarz mam wrażenie, że widzę właśnie młodego Normana z "Psychozy" xD Ogólnie myslę, że serial bardziej może wciągać i intrygować osoby, które wczesniej ogladały Psychoze i powiązują ze sobą niektóre fakty i mają wyobrażenia co do młodości Normana i matki. Akcja toczy sie w czasach współczesnych i teorretycznie nie trzeba znać tego powiązania, więc ogólnie serial dla wszystkich :) Ja się bardzo wciągnełam, miał być jeden odc z ciekawości, a skonczyło się na tym ze obejrzałam wszystkie 5 na raz ;P