PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661871}

Bates Motel

2013 - 2017
7,7 36 tys. ocen
7,7 10 1 36230
7,6 16 krytyków
Bates Motel
powrót do forum serialu Bates Motel

Jak można coś takiego zrobić z najlepszego filmu jaki powstal w dziejach kinematografii? Zastrzeliłbym tego który wpadl na pomysł, żeby zarobić na genialny tytule. Hitchcock w grobie by się przewracal gdyby widzial co zrobili z jego wytwórnią. Universal przez te kilkadziesiąt lat zszedł na psy.

TW0_FACE

popieram

nbkiller

Dziękuję.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
walkingdead

Dokładnie wszystko. Scenariusz, budowanie napięcia, gra aktorska, rozwijanie akcji, śmierć głównej bohaterki przed połową filmu. Freudowskie poddejście budowania wszytskiego- od postaw głównych bohaterow, po układ domu, którego 3 piętra symbolizują 3 poziomy osobowiści, a nade wszystko to jak nad tym wszytskim mistrz zapanował - czyli reżysria. Każdy aspekt psychozy jest absolutnie genialny. I nie nazywaj kogoś umysłowym impotentem, dlatego że dostrzega coś czego ty dostrzec nie potrafisz. Wszak nie każdy urodził się chamem. Pozdrawiam.

TW0_FACE

Czuję się urażony. Nie pozdrowiłeś mnie tak jak kolegi wyżej :) Ja nie wypisuje nabzdyczonych farmazonów kreując się na pseudo-inteligenta. A swoją pseudo-elokwencję wsadź sobie tam, gdzie masz kołek :) Nie wiem jak w twoich kręgach, ale w moich "pojazd po mamusi" to straszna nędza, 3 metry mułu i najtańsza zagrywka z możliwych.

Wina_Woltera

Wrzuć na luz, bo widać, że ciśnienie Ci się podniosło. Napij się meliski - to wyjdzie Ci na dobre.

TW0_FACE

Wydaje ci się, bo masz za duże mniemanie o sobie. To ty się skompromitowałeś. Ja ci tylko napisałem, że piszesz jakbyś połknął kijek i zjadł wszystkie rozumy, może w trochę bardziej nieprzyjemnych słowach i tyle :) Nie widzę sensu kontynuować.

Wina_Woltera

Więc po co wciąż kontynuujesz skoro nie widzisz sensu? Bardzo zabawne jest to wszystko co piszesz.

TW0_FACE

zgadzam sie:) moja opinia jest tak ze odgrzewane klasyki sa dla ociezalych umyslowo przyklad? ¨krolestwo¨ von trier. serial Bates Motel nie jest odgrzewanym klasykiem ale kumaci wiedza oco mi chodzi. splycanie napiecia do zalosnego minimum zeby widz po zawodowej szkole nie mial problemu ze zrozumieniem? odsylam do filmow akcjii ;)

TW0_FACE

Gówno to mało powiedziane. To po prostu nie zasługuje na żaden szacunek. 1/10 - jedyna odpowiednia ocena dla tego żałosnego badziewia.

ocenił(a) serial na 8
anihc

A mnie się podoba.

Ada902

Trudno. Są nawet tacy którym się Kac Vegas podoba, są tacy którym podoba się American Pie, Ukrytą prawdę i Pamiętniki z wakacji również pewnie ktoś ogląda. A tobie podoba się Bates Motel. Różni ludzie - różne potrzeby.

Ada902

mnie tak samo n :)

virginia_virgi

Jeżeli ktoś Zmierzch uznaje za arcydzieło światowej kinematografii, to świadczy o jego guście. Nie dziwi więc, że takej osobie może sposobać się byle gówno.

TW0_FACE

ojoj straszne :]

virginia_virgi

Dokładnie:]

ocenił(a) serial na 5
TW0_FACE

Przynajmniej ona "coś" ma w profilu, własne zdanie:) Chciałem zobaczyć co ty oceniłeś: a tu...... NIC!!! Co do serialu, to jest nawet dobry. Psychozy nie oglądałem i nie obejrzę, bo nie mam 100 lat na karku. Filmy Hitchcocka są słabe, z kultem nie przesadzaj. Jak się jest młodym, to wszystko ci pasuje. Po latach "coś" staje się kultowe, ale tylko z sentymentu.

kryptykfilmow

No to już świadczy tylko i wyłącznie o twojej inteligencji.

TW0_FACE

Kocham i uwielbiam Psychozę. BM traktuję jako oddzielny projekt w którym zbieżność osób i miejsc jest przypadkowa. Inaczej się nie da. Serial warto zobaczyć tylko dla wątku Norma-Norman. Reszta fabuły, moim skromnym zdaniem jest średnia, żeby nie powiedzieć żałosna. No ok, jescze wnętrze motelu jest interesujące. Wywołuje sentymentalny dreszczyk.

ocenił(a) serial na 7
czarna_maggie

Oczywiście, że trzeba ten serial rozpatrywać kompletnie oddzielnie od Psychozy, a że sceneria, imiona są te same - to tylko taki zachęcający plusik :) Miło było zobaczyć jak Norma&Norman podjeżdżają pod ten motelik - fajne uczucie :)

iljanah

Bardzo. Zwłaszcza jak pokazali wnętrze.:)

TW0_FACE

Tak, tak, tak! Serial nijak ma się do Psychozy. Cała ta otoczka a'la Hitchcock to dla mnie jakaś wielka marketingowa ściema obliczona na to, żeby przyciągnąć widzów. Szkoda, że serial nie potrafi się sam obronić i potrzebuje do tego cudzych sukcesów.
Tutaj też fajnie ktoś napisał: http://niekulturalni.wordpress.com/2013/04/28/bates-hotel-psychoza-scenarzystow- 2/

piotrek9625

Ale kultura z Ciebie bije.

TW0_FACE

każdy może lubić co innego, jednym się podoba innym nie

piotrek9625

Jasne.

ocenił(a) serial na 6
wilde

Kto gdziekolwiek powiedział, że to ma mieć jakikolwiek związek z Hitchcockiem? Serial jest odrębnym serialem zbudowanym o prozę Blocha, a nie film Hitchcocka.

Viiq

Bo jakbym nie oglądał, to bym nie wiedział że ten serial jest aż tak nędzny i wtedy byś napisal, że jak nie oglądam to po co się wypowiadam, bo tacy inteligenci jak ty zawsze tak mają.

ocenił(a) serial na 10
TW0_FACE

Dobra ale jak jeden odcinek Ci się nie spodobał czy coś to po co oglądasz kolejne nastawiając się że są nędzne ?? no cóż są gusta i guściki ; )

Viiq

I po co te złośliwości? Ale skoro to lubisz to postaram sie wpisać w ton jaki zaproponowałaś. Dokładnie, w pełni sie zgadzam. Ty masz raczej guścik skoro uważasz ze ten serial jest arcydziełem. Są ludzie prości ale są i żałośni ;) Co nie?

ocenił(a) serial na 10
TW0_FACE

Nie wydaje mi się : )

Viiq

Tak właśnie myślałem.

ocenił(a) serial na 10
TW0_FACE

no to źle myślałeś. Żegnam

Viiq

Więc jednak Ci się wydaje?

ocenił(a) serial na 6
TW0_FACE

Jeśli mogę się wtrącić - moim zdaniem obydwoje przesadzacie. Serial jak dla mnie nie jest AŻ tak zły, jak go opisał TW0 FACE, ma swoje plusiki takie jak dobra gra aktorska (zdarzają się sceny, w których to widać) i ciekawy klimacik. Nie ma sensu hejtować czegoś tylko dlatego, że jest prequelem genialnego filmu. Dzisiaj w zasadzie jedyne co się robi to rimejki, sequele, prequele etc. Z drugiej strony wiadomo, serial nie jest też żadnym arcydziełem kinematografii - jest masa totalnych głupot i zapychaczy w scenariuszu, ciężko to wszystko nazwać thrillerem, ale serial kierowany głównie do młodzieży, więc ciężko się spodziewać czegoś więcej.

ocenił(a) serial na 4
Ciri94

Pierwszy głos rozsądku w cały temacie.Sam oglądałem go do szóstego odcinka i dałem sobie siana.Jest o wiele więcej lepszych seriali, by tracić czas na serial dla młodzieży.O ile gra aktorska jest na wysokim poziomie, tak dialogi i scenariusz mocno kuleje.Taki tam kryminał dla nastolatków, coś a'la Following czy Pamiętnik wampirów.

pokemon227

Jakie seriale są o wiele lepsze?

ocenił(a) serial na 4
Fuga_

Prawo ulicy,Oz ,Na granicy cienia,Rodzina Soprano,Miasteczko Twin Peaks,Dochodzenie i wiele więcej;)

Ciri94

Oczywiście że możesz sie wtrącić. Widzisz. Twoim zdaniem nie jest taki zły, a moim zdainem jest koszmarnie zły i pozwól, że zdania swojego zmieniał nie będę.

ocenił(a) serial na 10
TW0_FACE

nikt Ci nie karze zmieniać zdania. Wyraziłeś swoją opinię, OK! Ktoś inny wyraził , OK. Po co jeszcze drążyć ten temat ?

Viiq

Nic nowego nie dodaleś i mówisz ze po co drążyć ten temat. To po co wogóle to piszesz? Tzn nie żebym Ci odmawaiał prawa do pisania. Pisz ile wlezie, ale treść tego co napisałeś jest sprzeczna z tym, że wogóle to napisałeś. Tyle. Pozdrawam.

ocenił(a) serial na 10
TW0_FACE

hmmmm... masz jakieś problemy z odróżnianiem kobiety i mężczyzny. No to słabo z Tobą..

Viiq

Skąd mam wiedzieć, że Viig to pseudo damskie. Przywdziej mniej obojnacki nick, wtedy będzie to jasne. Nie zaglądam każdemu w profil, żeby sprawdzić czy jest samcem czy samicą. Przywaliłaś sie do tego, bo nie było do niczego innago? Żałosna jesteś.

ocenił(a) serial na 10
Radekkot

właśnie widzę :)

ocenił(a) serial na 10
TW0_FACE

Ty jesteś żałosny i tępy skoro twierdzisz że to męskie. Viiq czy. się wiku i jest od wikuŚ użyj trochę wyobraźni. Btw wystarczyło zobaczyć na zdjęcie , no chyba że masz jakieś swoje problemy ze wzrokiem :) I jak widzisz już się wypowiadaj bo nie tylko mnie drażnisz ;) ŻEGNAM !