PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=840012}

Beastars

2019 - 2026
7,4 3,9 tys. ocen
7,4 10 1 3917
Beastars
powrót do forum serialu Beastars

https://www.monstersandcritics.com/anime/beastars-season-3-release-date-netflix- us/

Tren tekst sugeruje, że twórcy Anime mogą chcieć zamknąć historię w trzech sezonach ...
Pierwszy sezon opiewa na 48 rozdziałów Mangi, drugi ma się skończyć przed setnym rozdziałem i już mocno tnie zawartość Mangi, w ten sposób trzeci sezon musiałby skondensować aż ok. 100 chapterów ... Oby do tego nie doszło i zrobili przynajmniej cztery sezony.

ocenił(a) serial na 9
lelen_lis

Drugi sezon powoli dobiega końca i już widać, co wycięto z Mangi.
Na początku nie ma chapteru 48 i 49 a akcja serialu zaczyna się od wydarzeń, których nie ma w serialu. Póxniej brakuje rozdziału 47 i w ogóle nie porusza się tematu rodziny Legoshiego, jego dziadka. Obawiam się też, że dwa odcinki to za mało na konfrontację z zabójcą, która jest w Mandze kilku fazowa i rozciągnięta - no, chyba że będzie więcej niż 12 odcinków, na co się nie zanosi.

lelen_lis

Pierwszy sezon zakończył się na 48 rozdziale mangi. Sporo z niego wycięli - są to w zasadzie fragmenty rozdziału - Legoshi i Jack rozmawiają o tym co robili w wakacje.

adidos09

Co do rozdziału 49 to nie wiem, bo jeszcze nie widziałem, bo czekałem z oglądaniem 2 sezonu, by całość obejrzeć po premierze 12 odcinka, ale spytam się - w serialu nie ma retrospekcji o początkach przyjaźni Jacka i Legoshiego?

ocenił(a) serial na 9
adidos09

Nie ma wakacyjnych zajęć ( rozdział 46 ) oraz nic o przeszłości, dzieciństwie Legoshiego ( rozdział 48 i chyba 74 ). Na 12 odcinkach się raczej nie skończy, jeszcze się nawet nie zaczęła konfrontacja z zabójcą, która w Mandze jest kilkufazowa + sporo rozmów. Myślę, ze będzie 13 - 14 odcinków - pierwszy sezon leciał przez październik, listopad i grudzień 2019 i na Netflixie był w marcu 2020, drugi leci od stycznia 2021 i na Netflixie ma być w lipcu, więc szacuje, ze skończy się dopiero w kwietniu.

ocenił(a) serial na 9
adidos09

Na pewno wycieli to, jak Jack i Legoshi rozmawiają o teatrze i o tym, czy wilk lubi dramaty.

lelen_lis

Mam nadzieję, że powstaną 2 kolejne sezony, albo zrobią sezon 24 odcinkowy. Została zekranizowana już połowa mangi, bo sezon 1 i 2 obejmuje/ będzie obejmował fabułę rozdziałów 1-98.

ocenił(a) serial na 9
adidos09

Mamy już 11 odcinków, dziś ma być 12, ponoć ostatni z drugiej serii i widać ile powycinali - np. Legoshi przed udaniem się do miska telefonował do Haru, było też coś z kasą od Pandy, sama walka też jest kilkufazowa, pojawia się Louis, wątpię, ze bez cięć upchną to w ostatnim odcinku ...

lelen_lis

No i jeszcze nie zapominajmy o rozdziałach o Legoshim i Haru z obecnej serii Beast Complex, które potencjalnie mogą znaleźć się w anime.

ocenił(a) serial na 9
adidos09

Szkoda, że tutaj nie ma filerów / kanonów, żeby rozbudować świat i bohaterów - taki Naruto / Boruto ma, chyba z 400 odcinków filerów i kanonów ;)
Cały czas liczę na to, że autorka kiedyś wróci do tego świata i do tych bohaterów.

lelen_lis

Ja liczę, że za jakiś czas autorka stworzy dalsze losy Legoshi,ego i Haru.

ocenił(a) serial na 9
adidos09

Ja też i że jednak nie będą mięli dzieci, potrójnych hybryd ;)

lelen_lis

A ja właśnie chciałbym by Legoshi i Haru założyli rodzinę, ale zanim by to nastąpiło, chciałbym by autorka skupiła się nad tym jak bohaterowie rozważają i dojrzewają do tej decyzji.

lelen_lis

Właściwie, to cała manga skupia się w sporej mierze na dojrzewaniu Legoshiego, jego przemianie z chłopaka w mężczyznę. Nie miałbym nic przeciwko temu, gdyby potencjalna kontynuacja mangi kontynuowała dylematy Legoshiego, tym razem związane z rodzicielstwem. Prawda, że manga w pewien sposób poruszyła problem hybryd poprzez postać Melona, ale pozostaje jeszcze problem samego rodzicielstwa.

lelen_lis

Zresztą sam Melon jest przede wszystkim antagonistą serii. Gdyby zaś powstała kontynuacja skupiająca się przede wszystkim na synu/ córce Legoshiego i Haru, to sądzę, że problem hybryd byłby dużo ciekawszy właśnie poprzez zastosowanie punktu widzenia protagonisty.

ocenił(a) serial na 9
adidos09

Moim zdaniem, zarówno Legoshi jak i Haru nie są przykładami stabilnej psychiki - oboje mają problem z samoakceptacją i z niską samooceną i mogą te cechy przenieść na dzieci + to, ze ich dzieci będą potrójną hybrydą ( smok z komodo + wilk + królik ) i mogą mieć zmiany fizyczne, jak mama Legoshiego + słaba psychika i mogą tego nie wytrzymać, znowu podobnie jak mama Legoshiego, która popełniła samobójstwo, bo nie mogła żyć z takimi zmianami fizycznymi.

lelen_lis

Właśnie dlatego uważam że to dobry materiał na kontynuację :)

ocenił(a) serial na 9
adidos09

Wydaje mi się, że autorka przez całą drugą połowę Mangi chciała pokazać, z czym wiąże się bycie hybrydą i że jest to naganne etycznie i moralnie i tak jakby stanęła w rozkroku i już nie wiadomo, czy to piętnuje, czy nie?