Powiem szczerze ze obawialam sie drugiego sezonu. Dla mnie pierwszy byl juz zamkniety I nie widzialam dalszego celu kontynuacji. 1 sezon byl klimatyczny, realistyczny, wszak wydarzenia te mogly miec miejsce w kazdym malym miasteczku.
Wlasciwie z gory przesadzone bylo ze 2 sezon bedzie musial zmienic formule, a ostatni odcinek 1 sezonu kiedy agent mowi do Shtura ze we wroclawskim liceum dziejea sie dziwne rzeczy.... jakos po kosciach czulam ze to sie nie moze udac... I sie nie udalo.
2 pierwsze odcinki sezonu 2 po prostu przemeczylam. Nagrane chaotycznie z przerysowanymi postaciami. Bardziej przypomina mi to Artystow z Tvp 2 albo tvp 1 (choc tam ten klimat byl jak najbarziej wytlumaczalny I serial byl naprawde dobry). Niestety sezon 2 baardzo odstaje od 1. zapewne byloby ok gdyby byl on poczatkiem serii, jednak jako kontynuacja to kompletny niewypal. Jestem bardzo zawiedziona jak zapewne polowa widzow. Zapowiadala sie ciekawa jesien z Belfrem 2 I Watacha 2. Dobrze, ze chodziaz Watacha trzyma poziom. Ogladne jeszcze 3 odcinek belfra a potem chyba dam spokoj.