PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746188}

Belfer

2016 - 2023
7,8 124 tys. ocen
7,8 10 1 124427
5,6 37 krytyków
Belfer
powrót do forum serialu Belfer

Oprócz ujawniane, że Ewelina kopnęła jako ostatnia.
Czy Molęda beknie za swoje machlojki i pójdzie siedzieć
Czy, młody Molęda wpadnie za handel narkotykami, a może przejmie interes po tatusiu?
Czy młoda Molęda okaże się kluczem do rozwijania sprawy śmierć Aśki?
Czy wyjaśni się arcyciekawa sprawa soczku Kuby?
A wreszcie, czy Belfer prześpi się z wychowawczynią.

ocenił(a) serial na 8
bytrek

1. Skąd pewność, że to Ewelina? :)
2. Pewnie tak.
3. Myślę, że nie.
4. Zapewne coś wie, ale moim zdaniem sama nie była.
5. Na to czekami według mnie się wyjaśni, a nawet okaże się kluczowa :)
6. Kto go tam wie :)

ocenił(a) serial na 8
bytrek

Ja mam nadzieję się dowiedzieć konkretów o samej ofierze. Bo z treści serialu wynika, że jej życie nie było takie idealne, jak się to mogło wydawać ("idealna córka"). Ojciec chciał, żeby studiowała psychologię, matka namawiała ją na medycynę. Ona sama, z poparciem Molendy, myślała o wyjeździe za granicę. Same sprzeczności. Do tego wdała się ta ciąża, która najprawdopodobniej przyczyniła się do tego, że planowała zerwać z Maćkiem (przyjaciółce zwierzyła się z tych planów tuż przed wakacjami, czyli, jeśli dobrze liczę, gdy była w drugim miesiącu ciąży). Co w takim razie planowała? Jedyne, co wiemy, to to, że chciała urodzić to dziecko. Ale co dalej? Jak zamierzała rozmówić się z Maćkiem? Może właśnie tej nocy doszło do tej rozmowy?

ocenił(a) serial na 8
Yanis86

"wdała się ciąża". Wdać się może zakażenie albo gangrena :) wybacz mi ten grammar nazi wybieg, rozbawiła mnie trochę ta forma. W jednej z planszówek opartych na Świecie Dysku Terry'ego Ptarchett'a rozwiązuje się małe i duże problemy, i jednym z małych problemów jest właśnie ciąża - tłumacz zapił... :)

bytrek

soczek i wychowawczyni zdecydowanie najciekawsze.

szczerze to juz mnie troche wali kto to zabil. 3/4 teorii na tym forum sa i tak lepsze niz to co zaserwuja :D

ocenił(a) serial na 8
Vojtala

Dokładnie, w życiu bym nie wpadła żeby z Sebastiana i Papińskiego zrobić kochanków, albo, że Molęda jest ojcem Asi :) A tak na marginesie chyba twórcy niepotrzebnie wspomnieli o tym zaskakującym zakończeniu, bo chyba takie nie będzie. Wszyscy wymienieni w sondzie byli już tutaj podejrzani :) no może oprócz policjantki :)

ocenił(a) serial na 7
coverrgirl

A propos policjantki - czy dobrze kojarzę, że ona w 2-3 odcinkach była i zniknęła?

ocenił(a) serial na 8
Piaff

Możliwe, nie pamiętam dokładnie :)

bytrek

myślę ze kwestia soczku jest prozaiczna

młody widział jak koledzy podają sobie flaszkę na ognisku - zazwyczaj jakieś "półlitra ktoś otwiera" i podaje komuś

pytanie czy ruda nauczycielka otwierała i czy kolor marchewki jest kluczowy

lubiefilmy_filmaniak

a to forum zrobiło kawał dobrej roboty - scenarzystom
myślę ze te wszystkie teorie są dobrym materiałem na kolejne sezony belfra

:)

ocenił(a) serial na 9
lubiefilmy_filmaniak

Wtedy nie będzie żadnego zaskoczenia. :)

Ale i tak jestem w szoku, bo chyba żaden polski serial nie miał takiej popularności na forum.

barton9

Pytanie tylko czy zakończenie będzie ze smakiem czy wymyślone z całkowicie z d*py

ocenił(a) serial na 9
damprz

Teraz to scenarzyści są w dupie. Ciekawe czy wymyślili jakieś zakończenie na które tutaj na forum nikt nie wpadł. Mało to realne

bytrek

pewnie się nie spodziewali, że rozkminione zostaną wszystkie znaczne i marginalne postaci i do prawie każdego będzie podany jakiś motyw i sposobność :)
z jednej strony fajnie, z drugiej na pewno na tym forum padło nazwisko mordercy wraz z motywem - więc dla nas nikt chyba nie będzie już zaskoczeniem

bytrek

W trailerze 10 odcinka (1-3 sek) widać wyraźnie pod Asią kij baseballowy co by oznaczało, że zginęła od uderzenia nim a nie od kopnięcia.