Czy tylko mi umknęło czy nie zostala wyjaśniona sprawa z tym video na telefonie???
Ofiara ewidentnie mowi 'Sebastian' albo 'Seba' (juz nie pamietam), a okazuje sie ze Sebastian jest gejem.
Ktos ma jakies pomysly jak to wyjasnic??
też dla mnie to było dziwne,laska wręcz kusiła Sebę,ten sprawiał wrażenie zainteresowanego i bach jest gejem.A poza tym podrywała syna,miała romans z ojcem,chłopaka i jeszcze może brakuje żeby i z drugim synem miała romans.Pewnie to miało przez moment skierować podejrzenie,na syna,a potem nieoczekiwany zwrot akcji,syn jest gejem.
nie wiem,może niektórzy wierzą w sensie geje,że takie kuszenie kobiet,jakby ich odblokuje,wiem że to głupie,ale u niektórych panuje przekonanie,że homoseksualizm można leczyć...
bo ona robila (lub chciala robic) to z kazdym - mowie wam.. zrzynka z "Corki Generala" z travolta ;)
Wiec zabojca to ten ktoremu jako jedynemu nie dala ;)
Z tym video jest jeszcze o tyle dziwne, że filmik nagrywał Sebastian telefonem Aśki.
Sorczak, ale jak ja nagrywam wygłupy męża na przykład to swoim telefonem - nie biorę od Niego i nie nagrywam Mu na pamiątkę np. jak tańczy ;-).
Tak sobie pomyślałem,czy Sebastian faktycznie nie jest mordercą,do tej pory było chyba 3 typowanych morderców,ten Daniel ma alibi,bo dorabiał w klubie dla dorosłych,Grzechu bo siedział w domu matki ofiary,a Sebastian z tego co mi jeśli nic mi nie umknęło,jedynym dowodem,że tego nie zrobił,jest że ten Paweł był przekonany że algorytm zabójcy,to że ten co był ojcem dziecka okazuje się zabójca,a skoro teoria się nie wybrania bo ojciec dziecka nie jest zabójcą,a Sebastian chyba nie ma alibi na ten czas,tylko to że jest gejem.
Facet miał jakby podwójny motyw,przecież laska skoro go bajerowała mogła odkryć,że jest gejem,szantażować go,on zabił ją bo panicznie bał się że prawda wyjdzie na jaw,a po drugie jeśli wiedział o romansie ojca,że obawiał się że zakochany Tatuś,zacznie świrować i interesy z ojcem będą się nie kleić.
No nie, Sebastian jest już wykluczony w 100%. To typowa postać epizodyczna stworzona tylko po to żeby przez chwilę być podejrzanym. I nawet nie chodzi o to czy ma alibi czy nie, a o jego zachowanie w całej akcji z Dąbrową. To po prostu widać - on tego nie zrobił. Koniec, kropka. Jest Julka, jest jej matka, nawet Jasiek, ale Sebastian jako zabójca jest absolutnie spalony.
A w ogóle to nie rozumiem co widzicie dziwnego w tym video? Geje często mają specyficzne, bliskie relacje z dziewczynami - trudno mi to jakoś wyjaśnić, żeby nie zabrzmiało głupio. Chodzi o to, że takie zabawy jak na tym video wcale, ale to wcale nie muszą świadczyć o tym, że Aśka była na niego napalona/on na nią tym bardziej.
tak słyszałem że gej to najlepszy przyjaciel kobiety/dziewczyny,może faktycznie zwykłe wygłupy a nie jakiś podryw.Z tą postacią epizodyczną,to bym nie przesadzał,w końcu bardziej można powiedzieć że ten Daniel to taka postać,pobył chwilę i prysnął do Warszawy.Ale owszem ważniejsze wydają się postaci jego ojca,choćby brata który cały czas kombinuje,on to przede wszystkim,jeden z uczestników tych ich obrad okrągłego stołu,prawa ręka tatusia itd.
Sebastian na początku wydawał się dość niebezpieczny,a teraz z całej trójki wydaje się najbardziej stonowany,wręcz najmniej sprawiający zagrożenie,ojciec to wiadomo z tych nie odpuści,to samo młodszy syn,zadziorny,w szkole fika,po szkole też,próbuje bawić się w mafiozo,starszy Seba raczej wykonuje polecenia tatusia.
Jakos nie przekonuje mnie samo stwierdzenie ze jest gejem. Moze dowiedzial sie o romansie ojca i jej, moze cos za duzo wiedziala? Pewno to nie bedzie on ale ten serial to jedna wielka niewiadoma i pelno tu niedomowien, wiec mozna sobie potypować kto :)
Przyczepilam sie do video bo nie rozumiem po co mialby ktos takie cos nagrywac, ale nie znam sie na relacjach hetero-homo, wiec moze to dlatego.
Tak,to było dość naiwne Sebastian na pewno nie jest mordercą,bo jest gejem,alibi nie do podważenia to nie jest.Według mnie to byłby cwany manewr,Sebastian niby odpada,wszyscy podejrzani są,a zabójcą okazuje się facet który wcześniej odpadł z podejrzeń.
Mordercą okaże się raczej osoba spoza tego kręgu, ktoś na kogo przez cały serial nie zostało rzucone podejrzenie. Prawdopodobnie nikt z młodzieży.
Moim zdaniem zabójcą jest ten policjant, którego gra Piotr Głowacki - jedyny nieskorumpowany, uczciwy, ale od początku serialu jest jakiś dziwny, podejrzanie życzliwy i pomocny bohaterowi, tak jakby chciał odsunąć od siebie podejrzenia.
Na przykład. Może udaje takiego grzecznego, a chciał puknąć małolatkę.
Albo coś ich naprawdę łączyło, ale on okazał się psycholem i z nim zerwała i chciała o tym opowiedzieć, to ją uciszył. Byłby przecież skończony jako glina-zboczeniec.
Zauważ, że Papiński od początku jest przedstawiany jako postać pozytywna i niewinna, co jest zmyłką, Moim zdaniem. Jak w starym dobrym kryminale - mordercą okaże się najmniej spodziewana osoba.
dobrze myslisz... ale nie ta osoba :)
Mlody kudlaty co to ganial z Ewelinka po lesie z wykrywaczem metali.
On kochal sie na zaboj w Asce (teraz w Ewelinie)... Aska spotkala sie z Grzesiem Molenda w tej chatce - on dal jej kase i poszedl. Kudlaty zaskoczyl ja potem i zwiazal. Bo nie mogl pozwolic jej odejsc. Bo ja kochal.
Prawodpodobnie uderzyl ja w brzuch (nie wiedzial ze jest w ciazy) a ona urwala mu sie uciekla i skonala w lesie.
To tlumaczy czemu laska majac 4 tysie szwenda sie po lesie i czemu zabojca nie zabral jej kasy.. zauwazcie ze Kudlaty byl w ekipie co znalazla cialo... pewnie specjalnie ich tam zaprowadzil.
Jak uwazacie? ma to rece i nogi?
wiesz,jakby patrzeć ten najważniejszy policjant co go gra Gruby Królikowski robi co chce,a on co niby mu to nie pasuje,ale pozwala mu na wszystko,na dodatek na początku nerwowo zaatakował Pawła w końcu on tylko biegał po lesie.
To może mu być na rękę Gruby Glina wsadzi niewinnego człowieka,a on dalej będzie robił co chciał pod pretekstem nic nie mogłem zrobić.