haha rozszyfruj skrot NC+ i bedziesz wiedzial skad TVN w Cyfrze+ (TVN i Canal+ uzgodniły fuzję platform n i CYFRA+)
no jak co TVN CZYLI JUZ 99% to polityka a jak kolega dorzucil KOD to nikt mu nie wmowi ze czarne jest czarne a biale jest białe:)Jarek mowil ze TVN to diabel wiec sie tego trzyma
Poczytajcie sobie na dobranoc książki na temat "wywieraniu wpływu na ludzi". Obejrzyjcie reklamy, filmy, seriale z pewną dozą dystansu, a sami sie przekonacie. ;-)
No czyli co tam na Ciebie coś wywarło na ten przykład? Po prostu, w którym momencie padamy ofiarami manipulacji i oddolnego wywierania wpływu?
wplywy wplywami ale to nie powinno zatrzymywac samodzielnego myslenia i wyciagania wnioskow,chyba ze jest sie czlonkiem stadka barankow i beczy jak tylko reszta wydaje ten dzwiek;)
Nie ma sensu podawać Tobie teraz kilku przykładów, które i tak dla Ciebie będą mało czytelne i niezrozumiałe. Przyjdzie taki moment że ulegniesz psychomanipulacji, a nawet nie będziesz wiedział kiedy. Przykładem są reklamy w których bardzo często biorą udział statyści przypominający z wyglądu ludzi sławy, dobiera się nawet głosy i stosuje intonacje podobną do nich samych. Na razie serial trzyma poziom jesli chodzi o fabułę, ale polecam jeszcze raz przeczytać kilka książek, a sam znajdziesz odpowiedź na pytanie.
...po cholerę w takim razie w ogóle podnosisz ten temat? xd Wychodzisz z tezą, że serial śmierdzi kodziarstwem. Pytam więc - w którym miejscu? No i zamiast napisać, co tutaj faktycznie jakby jest niefajne - to rzucasz tekstem ,,przeczytaj jakieś książki".
A zatem - temat służy wyłącznie intelektualnemu onanizmowi (ja to jestem obyty i widzę tę manipulację).
Jeżeli jakieś wartościowe książki zdarzyło Ci się czytać, to pro forma możesz podać tytuły. Chyba, że nawet twoja wiedza na temat tejże manipulacji sama w sobie jest oparta na tym, że TVN = KOD = Serial jest upolityczniony.
Fakt, faktem TVN lubi w swoich produkcjach przemycać różne rzeczy, ale w większości przypadków ich filmy i produkcje są tak tępe, że szkoda na nie marnować klawiatury i najczęściej jest tam wyłącznie chamska reklama, która nijak ma się do manipulacji.
No tak serial jest pełen "TVNowskiej propagandy" i manipulacji, ale żeby już podać jakiś przykład to NIE, bo my czytający to jesteśmy za głupi żeby dostrzec tą manipulacje, więc nie ma sensu tego tłumaczyć. A może tak naprawde to TY próbujesz zmanipulować ludzi swoimi komentarzami. Prawda jest taka że krytykujesz serial tylko dlatego że współprodukuje go tvn. W serialu nie ma żadnej propagandy i politycznych odniesień.(przynajmniej w pierwszych dwóch odcinkach)
Napisałem wyraźnie że "serial trzyma poziom" jeśli chodzi o fabułę i na razie mi sie podoba, ale jak wam mam podac przykłady skoro wy nawet nie potraficie czytać ze zrozumieniem ? Nie wszystko czytacie, a wchłaniacie do waszych głow to co macie wiedzieć przecież to wypisz wymaluj TVN :D . Psychomanipulacja to nie dosłowny przekaz tylko ukryty ! Nikt z manipulujących nie będzie wylewał wam na pierwszy plan swoich poglądów. Czy wy naprawdę jesteście tacy tępi i nie rozumiecie tego co sie do was pisze ?
Jeśli coś odnośnie Belfra zajeżdża polityką to Twój post. Idź uprawiać tą marną propagandę i manipulację na jakieś forum polityczne a dobrze zapowiadający się po tym początku serial, zostaw w spokoju.