Moim zdaniem scenarzyści folgują sobie trochę za bardzo co odcinek to inny 100 % zabójca najpierw zboczony pan od w-f potem młody Molenda potem stary Molenda potem te dresy ( a czy oni czasami w 8 odcinku nie przyznali się że to oni zabili ? ) potem Julka Molenda.. odc 9 jeszcze nie oglądałem ale z wypowiedzi na forum można domyślić się że następnym podejrzanym jest Kumiński. Jeszcze tylko brakuje tego żeby tak jak w Morderstwie Rogera Acroyda to narrator ( główna postać ) był mordercą czyli Paweł Zawadzki. Jak na razie osobiście skłaniam się ku teorii zabójstwa zbiorowego w którym na pewno brała udział Julka Molenda ( Kuś na 100 % chronił ją inaczej po co mordował by tych dresów ) podejrzewam też tą młodą co ciągle płacze... ciągle też chodzi mi po głowie niepełnosprawny brat kolegi Maćka Dąbrowy być może to on uwolnił ją z więzów w końcu widać że zna las.
na pewno się nad Asią pastwili na ognisku lub po nim, bo ten niepełnosprawny chłopak jak prowadził do lasu Lesława, mówił: to były tylko żarty, to były tylko żarty....
Ja napisałem nie oglądałem jeszcze przed wpisem odc 9 teraz jestem świeżo po. No i jestem przekonany że chłopak obserwował z daleka ognisko potem być może uwolnił dziewczynę... a być może nawet zabił ? zaczął się do niej dobierać ona się broniła i ją uderzył. Na pewno wśród znęcających się była Molenda co było pewne już po tym jak Kuś sprzątnął dresów a reakcja na dyktandzie tylko to potwierdza pytanie tylko czy ktoś jeszcze...
całkiem mozliwe, że ten niepełnosprawny mógł jej zadać cios. To on ją znalazł w lesie i wiedział nagle w którą stronę skręcić z obranej drogi (odc.1) żeby ją znaleźć, pozostawiając w tyle brata i kolegę. Swoją drogą dziwne skąd wiedział gdzie ona leży? Dodatkowo miał jej telefon! W którymś odcinku jest jak Asia idzie i próbuje dzwonić, aż nagle osuwa na ziemię i umiera. Wtedy ma ze sobą telefon, aż nagle w którymś odcinku 2 czy 3, jej telefonem bawi się ten niepełnosprawny. Zatem wziął tel. już jak Asia zmarła. Albo zabrał go w momencie jak ją znalazł lub tuż po tym jak umarła. Poszlaki wskazują na niego.
Do ostatniego momentu nie będziemy wiedzieć kto zabił. O ile rozwiązanie zagadki nie zostanie przeniesione na drugi sezon co byłoby według mnie fatalnym pomysłem
Ja pierdyle. Następny glupi koles. NIE NAUCZYL CIE NIKT ZEBY NIE ROBIC SPOJLEROW INNEGO SERIALU/ FILMU PISZAC W INNYM???? CO ZA...