PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746188}

Belfer

2016 - 2023
7,8 124 tys. ocen
7,8 10 1 124439
5,6 37 krytyków
Belfer
powrót do forum serialu Belfer

Nie rozumiem tej oceny i moim zdaniem jest zbyt wysoka. Dlaczego? Serial jest dobry ale na pewno nie bardzo dobry. Jeśli lubicie takie klimaty to oglądnijcie fenomenalny serial "Glina" nomen omen Stuhr też tam grał. W "Glina" klimat kryminału jest tak gęsty że siekierę można powiesić, w "Glina" taką sprawę jak w Belfer rozwiązywali na przestrzeni 1-2 odcinków tutaj zrobili z tego sezon, trochę śmieszne.

Nie wiem co się stało ze Stuhrem ale pierwsze kilka odcinków gra sztucznie, i ta intonacja głosu, chrypka i powaga no jednym słowem wygląda i słucha się to słabo. Dopiero pod koniec jakoś było lepiej nie wiem może potrzebował trochę czasu aby dobrze wejść w postać.

Generalnie oglądało mi się pierwszy sezon trochę jak M jak Miłość, gdzie scenarzyści mieli pomysł na dobrą intrygę i teraz będą ją ciągnąć przez 15 odcinków aby utrzymać oglądalność. Serial dla mnie momentami gubi klimat, i z dobrego kryminału robi się M jak Miłość.

Zabawne że nie tak dawno był serial na tej samej zasadzie i nazywał się "PAKT" swoją drogą polecam. Nie powiem Polacy potrafią robić seriale w tych klimatach, dlatego każdy taki serial o ile czegoś nie skopią będzie miał dobrą oglądalność. Tylko no kurde z jednej sprawy robić 10 odcinków? I ocena 8.1?

Grzegorz Damięcki- dla tego Pana brawa, fenomenalnie zagrane.

ocenił(a) serial na 7
Mr_Queen

'Glina' zwłaszcza pierwsza część to majstersztyk najlepszy polski serial kryminalny. A młody Stuhr starzeje się tak jak ojciec z wiekim coraz bardziej mentorski i na serio.