PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746188}

Belfer

2016 - 2023
7,8 124 tys. ocen
7,8 10 1 124427
5,6 37 krytyków
Belfer
powrót do forum serialu Belfer

Wreszcie odcinek na miarę dobrego Belfra z pierwszego sezonu. Akcja, napięcie, tajemnice, czuć było to, że Ewelina znalazła się w niebezpiecznym kręgu (a nie jak wcześniej się wydawała taka para organizacja) i może coś jej się stać.
A może to zabójstwo w Wałbrzychu do którego pojechali gliniarze będzie miało jeszcze coś z tym wspólnego albo stanie się myślą przewodnią 3 sezonu?
A i kto robił to zdjęcie ?

ocenił(a) serial na 9
kb2244

Tak w ogóle, jeżeli Ewelina nie żyje i leży tak jak Walewska w pierwszej serii, to mógł ją załatwić Tymek wezwany telefonicznie przez koleżankę.

O jakie zdjęcie chodzi?

kb2244

Myślę,że tą fotkę mógł cyknąć Orzechowski, on tak naciskał 'o jakie dziewczę wam chodzi'???

ocenił(a) serial na 8
kb2244

A może fotkę zrobił Tymek? Koleś który robił zdjęcie miał szarą bluzę, a zaraz po tym, w nastpnej scenie widzimy Tymka również w szarej bluzie.

zpawlowicz01

To mogła nie być bluza, tylko marynarka. Widać nawet coś na kształt kołnierza. Może to sam belfer? ;)

ocenił(a) serial na 9
kb2244

A ja nie wiem o jaką fotkę chodzi, bo jak o Zdjęcie Magdy z Belfrem to przecież Magda sama selfi siepnęła.

jeżeli Ewelina nie żyje, to od razu agenci CBŚ i Belfer powinni trafić za kratki.

bytrek

Chodzi o fotkę którą KTOŚ cyknął gdy Wera wsiadała do auta CBŚP....

kb2244

Zabójstwo w Wałbrzychu to pewnie zabójstwo hakera ukrywającego się pod pseudonimem świni. W poprzednim odcinku Tymek pojechał do niego właśnie do Wałbrzycha. Ciekawe jest również zdanie wypowiedziane przez Tymka gdy weszli z Luizą do jego domu "Idę wziąć prysznic, spociłem się jak świnia". Przypadek?

ocenił(a) serial na 9
avayne

Czyli po Iwo, teraz Tymek morduje 2 osoby, co zrobi Magda i dlaczego to robią?

avayne

Czyli że Tymek zabił "świnię" po tym, jak mu pomógł przy poszukiwaniach z Zawadzkim? Najpierw włamanie do Dobrowic przez drukarkę, a potem ciach! Nowy kolega leci do rzeki. Ale to naprawdę miałoby sens. Tyle, że już byśmy wiedzieli, że Tymek jest tym złym. Ale jak wpłynął na Iwo? Ale zaraz... Iwo rozmawiał ze Sławkiem. Potem (trochę późno, ale jednak) Sławek przy Tymku mówi o "szpiclu" i Tymek zaczyna działać. Czy tym działaniem ściągnie na siebie śledczych?

ocenił(a) serial na 9
By_the_Bay

Tymek wpływa na innych jak Ewelina w I sezonie gdy manipulowała wszystkimi dokoła. Niby w dobrej intencji, bo w walce z jakimś handlarzami bronią. No ale jest przy tym psychopatą

By_the_Bay

To, że już byśmy wiedzieli, że Tymek jest tym złym, mocno przypomina taktykę scenarzystów zastosowaną w pierwszym sezonie. Ciekawe czy poszli tą samą drogą: dziś wskazują za Tymka, za tydzień formalnie okaże się, że miał zwierzchnika, a za dwa, że za sznurki pociągał ktoś inny.

kb2244

Jaka ta miara, pieprzenie o grillu z łopatkami jaki ja miałem 15 lat temu jako szczyt luksusu i bilet do lepszego świata ? Elitarne liceum a uczennica na lekcjach rzuca k.... ?
Handlarz bronią a byle kogo wpuszcza do siebie ?
Albo najpierw nie kuleje po skoku a potem kuleje bo jej się przypomniało że skoczyła z 5 metrów.
I jeszcze ta niunia z liceum zrobiona jak cat-woman dla wiejskiego gangstera.
Caly czas dialogi jak z paradokumentów - coraz większa irytacja.

ocenił(a) serial na 8
kb2244

Wałbrzych raczej nie jest przypadkiem zwłaszcza że Tymek odwiedził tam hakera "świnie" ale wydaje mi się że szukanie w nim mordercy co "pokroił ofiarę i wrzucił do rzeki" jest lekkim przegięciem. Zdjęcie to zrobił ktoś co znał Policjanta lub Ewelinę. Tymek raczej nie miałby po co iść za "koleżanką za barem" dopiero kiedy Magda mu powiedziała, że ona gadała z Belfrem sprawdził ją i dowiedział się kim jest... Oni chyba byli pod Wrocławiem i po tym jak od Magdy dowiedział się że Ewelina "Wera" jest szpiclem postanowił mieć pewność że nic nikomu nie powie i ją zabił a ułożył tak samo jak Walewską by dać sygnał dla Zawadzkiego "Wiem kim jesteś, wiem o Tobie wszystko" w tle było słychać co prawda dźwięk silnika Quada ale przecież ten typ mógł nie znaleźć Eweliny i po prostu przejechać. Tymek za to wiedział gdzie będzie zwłaszcza po esemesie Marty "Jest TU ta dziewczyna z baru" pokręcone ale ciekawe. Magda miała wyrzuty sumienia a Tymek pokazał zimną krew i swój charakter zwłaszcza na przykładzie Luizy to pokazuje że jemu na tym co robi zależy na tyle żeby być w stanie zabić Ewelinę "Were".

kb2244

Myślę, że sporą rolę odegra jeszcze ten blondyn, którego Iwo nie zabił w tym kantorku. Coś ciekawego będzie się też działo wokół rodziny Tymka, nieprzypadkowo jest ich tak dużo jak na drugi plan.

ocenił(a) serial na 9
kb2244

Mnie ciekawi jeszcze to, że skoro Martę zastraszał koleś z policji, to może zdjęcie które dostała smsem - Belfra z Magdą, też jest od kogoś z CBŚ? Od razu nasuwa się więc pytanie - skąd by je mieli, skoro Magda raczej go nie upubliczniała. W ogóle dla mnie nadal podejrzane jest to jej ciągłe kokietowanie Belfra na przestrzeni kilku odcinków, ciekawe czy ma to jakiś głębszy sens.

ocenił(a) serial na 9
nati35

bo to zdjęcie wysłał ten policjant co był u Marty niby sprawdzać liczniki wody, swoją drogą to będzie juz ostatni odcinek? wiecie ile może ma ich być w tym sezonie?

ocenił(a) serial na 9
Itsashrose

Jeśli on je wysłał, to właśnie pytanie - skąd je miał? :)
Zostały 2 odcinki.

ocenił(a) serial na 9
nati35

aaa, sorrki, źle przeczytałam :)