Belfer

2016 - 2023
7,8 126 tys. ocen
7,8 10 1 125819
5,7 27 krytyków
Belfer
powrót do forum serialu Belfer

jak w serialu kryminalnym posiadajacym tak wysokie noty moze byc tak slabo ogarniety watek zwiazany z praca Policji... no ja rozumiem ze to nie Pitbul Vegi... ale jesli ktos cokolwiek wie o pracy Policji to wie ze Komendat Komisaraitu nie przesluchuje zatrzymanych... wogole w tym serialu nie ma Policjantów pionu kryminalnego tylko wszystko robia mundurowi...nigdzie tak w Policji sie nie pracuje, prewencja nie jest od przesluchiwania zatrzymanych oraz prowadzenia dochodzenia/sledztwa od tego sa kryminalni dochodzeniowcy i operacyjni...w ogole Policjanci przedstawieni jak cwiercinteligenci ale moze taki byl zamysl scenarzysty

użytkownik usunięty
arturZawadzki1981

Tak, to jest duży minus serialu, myślę, że jakby o to zadbano to serial miałby szansę na 8,5/10. Póki co się waha między 7,6 a 7,9. Ja notę wystawię po 10 odcinku. Nie zapominajmy, że to Paweł jest głównym bohaterem, więc z drugiej strony, osłabiony wątek Policji jest zrozumiały. Sam nie wiem jak to ugryźć. Póki co fabuła mi się podoba więc nie narzekam na Policję aż tak. Ciekawe tylko czy wątek ćpunów się rozwinie czy po prostu jest to taki wątek poboczny.

Chcą rozwiązać sprawę między sobą bo pewnie co drugi tam policjant jest skorumpowany albo jakiś przekręt itd. Dlatego pewnie zajmuje się tym tylko miejscowa policja. Wg mnie celowy zabieg. Jakby się tym zajmowali jacyś śledczy albo goście z "zewnątrz" to wtedy sprawa rozwiązana po 3 odcinkach. :)

A poza tym taki klimat całego serialu - swojskość, pewnie w niejednej malutkiej miejscowości zabitej dechami tak jest.

użytkownik usunięty
illpadrino

No właśnie chyba miejscowa Policja jest skorumpowana skoro Królikowski tak bardzo boi się, że sprawą zainteresuje się stołeczna i prokurator. I to na siłę szukanie mordercy byle Grzesiu był zadowolony.