PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746188}

Belfer

2016 - 2023
7,8 124 tys. ocen
7,8 10 1 124462
5,6 37 krytyków
Belfer
powrót do forum serialu Belfer

Trudno ocenić

ocenił(a) serial na 7

ten film. Jak na polskie warunki wypada świetnie, mało jaki serial jest w stanie mu dorównać i to trzeba przyznać bez bicia. Niestety jak na warunki światowe już nie jest tak kolorowo. Gonimy ten zachód, gonimy, ale dalej jesteśmy daleko w tyle. Amerykanie taki serial tyle, że zdecydowanie lepszy stworzyli 26 lat temu, nazywał się Twin Peaks. Zresztą każdy chyba widział jak bardzo twórcy inspirowali się właśnie tym serialem.

Jedyne czym ten serial nie odbiega to gra aktorska. To co pokazali w tym serialu zarówno Damięcki jak i Fabijański to jest klasa światowa. Na ich tle nawet Stuhr był gorszy, a to początkowo wydawało się, że to on może być najjaśniejszą z postaci. Na plus również zatrudnienie młodych aktorów, na pewno 3 czy 4 jak dobrze poprowadzą swoją karierę będą mogli stać się wartościowi.

Jak dla mnie ocena powinna być taka:
Jak na Polskę mocne 8 może nawet 9 na 10
Natomiast na światowe max 7
Dlatego trudno mi wystawić ocenę na tym portalu, bo jaka nie będzie to coś skrzywdzę albo tę produkcję, albo inne, które widziałem. Niemniej naprawdę warto obejrzeć ten serial jeżeli ktoś go nie widział.