Przede wszystkim brak płynności. Wydaje mi się że głownie przez to że montaż pozostawia wiele do życzenia, w niektórych ujęciach widać aż dwa kiepskie cięcia, (np akcja z puszką piwa przy drzewie). Jest też słabo z oprawą muzyczną, w Twin Peaks niesamowita muzyka dodawała nastroju i wszystko dzięki niej było bardziej spójne. Do tego miałem wrażenie że nie do końca udało się zachować płynność czasu, kiedy mieliśmy dwa wątki nakładające się na siebie, trudno było nie odnieść wrażenia że coś trwa za długo bądź za krótko.
Na pewno jest o wiele lepszy niż wszystkie dotychczasowe seriale od tvn ale mogło być lepiej. Może następne odcinki będą staranniej zrealizowane. Na pewno będę oglądał bo na tą chwilę to mimo wszystko najlepszy polski serial w TV.
Na pochwałę zasługują aktorzy. Większość postaci jest bardzo wyrazista. Na razie nie spodobała mi się gra Pauliny Szostak, trochę mało przekonująca ale może później będzie lepiej, dziewczyna jest aktorką Teatru Narodowego więc grać potrafi a urodą też dysponuje nieprzeciętną, zobaczymy dalej...
Na razie daję 6 gwiazdek ale chętnie zmienię na więcej. Liczę że jeszcze mnie wkręci