Belfer

2016 - 2023
7,8 126 tys. ocen
7,8 10 1 125840
5,7 27 krytyków
Belfer
powrót do forum serialu Belfer

Belfer to serial niezły, który w przyszłości może stać się jeszcze lepszy. Zwraca uwagę gra aktorska Macieja Stuhra i Grzegorza Damięckiego. Świetnie że Stuhr w tym serialu wyzbył się pewnej maniery, która w dramatach przerysowywała jego postacie. Tutaj było dobrze. Brawa również dla Damięckiego, który fajnie zagrał biznesmena gangstera. Po trupach do celu. W ogóle aktorzy w tym serialu dali radę. Niektórzy mogli wykazać się bardziej, inni zostali ograniczeni przez scenariusz (np. P. Bluszcz). Simlat, Cielecka, Pieczyński, Królikowski, Lamża brylowali w tle. To starzy wyjadacze, którzy wiedzą czym jest aktorstwo. I robią to po swojemu z sukcesem. Młodzi aktorzy (Więcławek,Szostak) również podołali. Przyszłość przed nimi. Dźwiękowcy mogli bardziej się postarać, a muzyka miała tylko momenty. Zapomniano, że jednym z głównych składników klimatu jest muzyka. "Belfer" na tle rodzimych seriali wypada naprawdę nieźle. Jeżeli wyeliminuje się pewne naiwne kwestie (m.in. Gdzie Elbląg a gdzie Chełmża?!) drugi sezon może być jeszcze bardziej interesujący. Zwłaszcza jeśli twórcy zrobią go bardziej mrocznym i klimatycznym.

ocenił(a) serial na 5
Gibon_Szybkoreki

A czołówka serialu i muzyka w niej ? Jest na prawdę na wysokim poziomie.
Możesz podać przykład filmu gdzie Maciej miał tą manierę ? Nie jestem jakimś wielkim fanem Macieja Stuhra, nie widziałem zbyt duzo filmów z nim. Ostatnio oglądałem "Obławę" gdzie grał jedną z głównych ról i uważam że zagrał bardzo dobrze.

ocenił(a) serial na 7
natan_

Czołówka naprawdę dobra. Ktoś wykazał się kreatywnością. "Pokłosie".

ocenił(a) serial na 8
Gibon_Szybkoreki

Niestety nie mogę zgodzić się z tą opinią na temat M.Stuhra. Mimo wielkiej sympatii dla Stuhra to dla mnie jego gra aktorska w tym serialu jest poniżej średniej (szczególnie scena płaczu w lesie) , jak dla mnie za bardzo luzacko, bez emocji, płasko :( Wybitna jest za to kreacja Pieczyńskiego, który po prostu zbudował postać a nie odegrał powielając wcześniejsze role. Reszta aktorów w tym "licealistów" też świetnie.

ocenił(a) serial na 7
migdal_5

O ile nie zgodzę się z tobą na temat Stuhra:) o tyle muszę ci przyznać że Pieczyński fajnie "zbudował" tę postać w serialu.