Belfer
powrót do forum 2 sezonu

Sezon 2

ocenił(a) serial na 9

Jak oceniacie pierwszy odcinek? Ja powiem szczerze jestem zawiedziona.

ocenił(a) serial na 9
LoveKills

Jak tak samo, miejmy nadzieję, że jeszcze się rozkręci :D

ocenił(a) serial na 7
LoveKills

Już widać, że sezon II będzie znacznie słabszy od pierwszego.
- aktorzy 25+ grający licealistów (żaden z nich nie wygląda na tyle młodo by grać nastolatka)
- marnie przedstawione, totalnie przerysowane nieistniejące liceum dla elit (w Polsce nie ma aż takich szkół prywatnych)
- sztucznie i nędzne dialogi
- powolna akcja, nuda
To tylko niektóre wady. Na dodatek wszystko wskazuje na to, że fabuła będzie wzorowana na dur nych amerykańskich filmach grozy klasy C lub zahaczy o temat Columbine, Erfurtu i innych masakr w szkołach (sugeruje to zwiastun z gaśnicą).
Ogólnie - to nie mogło się udać, kompletnie nie pasuje do polskich realiów. Naśladowanie USA w sztuce nigdy nie kończy się dobrze, bo amerykańskie wzorce kina i telewizji po prostu w Polsce nie działają.

ocenił(a) serial na 9
MrJigssaw

Dla mnie w drugim sezonie brakuje klimatu Dobrowic, małego miasteczka i tych układów jakie panują w takich miasteczkach. Dla minie minusem podobnie jak u Ciebie zatrudnienie aktorów około 30 w roli maturzystów. Brakuje mi wyrazistych postaci z pierwszego sezonu jak np. starego Molędy. Na plus u mnie na pewno ciekawie poprowadzona intryga.

LoveKills

Zgadzam się z Wami i mówię to z przykrością - szału raczej nie będzie. Natłok nieprawdopodobieństw kosmiczny, bohaterowie sztuczni, upozowani, nieciekawi i mało wyraziści. Niby polski serial, a skrojony na "hamerykańską" modłę. Pewnie obejrzę drugi odcinek, ale po zwiastunie widać, że to będzie po prostu jakaś mało udana kopia seriali o zblazowanej młodzieży typu "Plotkara" z masakrą szkolną w tle. Jak jak pisał MrJigssaw - kopiowanie amerykańskich seriali nie może się udać na naszym rodzimym poletku.

LoveKills

Ja wręcz przeciwnie - początek lepszy, niż pierwszej serii.