PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=779805}
4,4 13 tys. ocen
4,4 10 1 12699
2,5 4 krytyków
Belle Epoque
powrót do forum serialu Belle Epoque

W tej chwili jest moda na seriale, które mają spójną historię rozłożoną na kilkanaście odcinków i są tak naprawdę filmem w częściach. Ja jednak lubię klasyczną formę serialu kryminalnego, kiedy pewna historia opowiadana jest w jednym odcinku. Zauważyłem, że Belle Epoque jest tutaj porównywane do seriali HBO, kręconych właśnie w tym stylu, a to przecież całkowicie inny serial. Belle Epoque ma być solidnym kryminałem kostiumowym, a nie arcydziełem z efektami za 10 milonów dolarów na odcinek. Belle Epoque bliżej do Ojca Matusza niż seriali HBO..Jeśli ktoś lubi lekki, przyjemny serial na wieczór, to ta pozycja jest dla niego. Jednak jeśli oczekuje od tego serialu czegoś więcej niż porządna rozrywka, to się srogo zawiedzie..
No ale mimo wszystko to bardzo solidna produkcja, której tak niskiej oceny nie rozumiem (ale szanuję zdanie innych). Ma wiele wad, naprawdę wiele, ale mimo wszystko jak na polskie warunki jest bardzo ok. No a jeśli chodzi o największą wadę, to na pewno długość odcinka..akcja gna tak, że ja jako widz nie zdążę się wczuć w serial, a on już się kończy.