PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=779805}
4,4 13 tys. ocen
4,4 10 1 12699
2,5 4 krytyków
Belle Epoque
powrót do forum serialu Belle Epoque

No sorry- ale HBO nie reklamuje tak swoich produkcji choć mieliby do tego pełne prawo( chyba ze reklamują ,ale w związku z tym ,ze rzeczywiście ich produkcje mają rozmach, to jakoś nie drzaźni). Ktoś inny mógłby tak ocenić cudzy film, recenzent opisać. Ale tak sami o sobie? A, fe! człowiek spodziewa się cudów na kiju a dostaje... belle epoque.
Scenariusz kiepski- zero, powtarzam ZERO klimatu. Mimo epoki, która stanowi jakby samograj.
Filmowcem nie jestem- ale to problem nie do przeskoczenia założyć jakieś filtry na kamerach albo dorobić 'atmosferę' w postprodukcji? Rzadko bo rzadko ale miałam wrażenie, że to teatr telewizji( bynajmniej nie za sprawą Małaszyńskiego).
No właśnie- główny bohater. Obawiam się, że nawet jakby scenariusz był lepszy, estetyka bardziej wiarygodna( za czyste ubrania bohaterów drugiego planu), to wybór tego aktora i tak położyłby całość. Reszta przyzwoicie- nie wiem czy zobaczę jak wypadają dziewczęta( Cielecka i Rosati), bo mąż nie wyraził chęci oglądania drugiego odcinka. Więc pewnie jednak Fargo albo inne zaległości serialowe...
Podsumowując- szału nie ma. Nie jest bardzo zły, jest przeciętny, ale irytujący Pinokio, który przebywa na ekranie przez większość czasu skutecznie zniechęca...

zarazzapomnelogin

"Więc pewnie jednak Fargo albo inne zaległości serialowe..."

Kobito, bierzcie się za Fargo lepiej.

Tortuga033

Uśmiałam się. Brawo za zabawny komentarz! :)

Tortuga033

No już po pierwszym sezonie- dobrze, że jest drugi, bo musiałabym Belle Epoque oglądać ;)
Malvo wymiata( ł).

użytkownik usunięty
zarazzapomnelogin

Trafny i dowcipny komentarz:)