Nie wiem czemu większość osób wypowiadających się na temat tego serialu, tak bardzo go nienawidzi. Rzecz jasna, nie jest on idealny, chociażby gra samego Małaszyńskiego pozostawia wiele do życzenia, jest zlepkiem pomysłów z innych produkcji, ale nawet nieźle zrobioną, moim zdaniem. Nie jest to hit na skalę "True Detective", no ale ustalmy, że nikt raczej tego się nie spodziewał. Jest dobry do wieczornego oglądania, jeżeli ktoś szuka niezbyt skomplikowanej historii, aby zabić wieczorną przedczwartkową nudę. Oczywiście to jest tylko moje zdanie, możecie się z nim nie zgadzać i komentować, chętnie przeczytam kontrargumenty.
Polecam również obejrzeć więcej niż tylko pierwszy odcinek, gdyż ten mnie zupełnie nie zainteresował i już chciałem spisać "Belle Epoque" na straty, ale dałem jej jeszcze jedną szansę i jakośtam się wciągnąłem.
" Nie jest to hit na skalę "True Detective", no ale ustalmy, że nikt raczej tego się nie spodziewał. Jest dobry do wieczornego oglądania, jeżeli ktoś szuka niezbyt skomplikowanej historii, aby zabić wieczorną przedczwartkową nudę"
Podstawowy problem z tym serialem jest taki: TVN zrobił mu reklamę jakbyśmy mieli właśnie zobaczyć coś niezwykłego a nie kolejny zapychacz czasu. TVN chełpił się tym filmem i sam sobie pomnik wystawił w komentarzach odnośnie filmu uznając że można widzowi wcisnąć każdą ciemnotę i każdy byle jaki scenariusz . Jeżeli uważasz że to jest dobre do wieczornego oglądania to ok. - dla mnie strata czasu ale na razie oglądam by móc wystawić ocenę. Wystawianie jej po 1 czy 2 odcinkach to nieporozumienie więc oceniam poszczególne odcinki z sezonu ( jest taka opcja ) i narazie wychodzi 2.7/10.
Całkowicie się z Tobą zgadzam, był on reklamowany jako objawienie w dziedzinie polskich seriali, ale moim zdaniem, bardzo nadmuchana kampania reklamowa nie powinna mieć wpływu na ocenę samego serialu. Oceniajmy to co przedstawia nam serial, odcinając się od całego szumu jaki TVN narobił.
Trochę tak teraz sobie pomyślałem i muszę stwierdzić, że jednak moja 6 jest trochę wygórowana i jednak skłaniam się bardziej ku 5. No ale mimo tego, nie jest to też serial na ocenę 2 z kawałkiem.
Dziękuję Ci za poinformowanie mnie o możliwości wystawiania oceny osobnym odcinkom, będę tak robił od teraz.
Oceniajmy to co przedstawia nam serial, odcinając się od całego szumu jaki TVN narobił.
>>
Nigdy inaczej nie oceniałem. Serial przedstawia sobą dno. To moje zdanie i nie trzeba się z nim zgadzać.
Na taką ocenę nie ma wpływu kampania reklamowa, a inne elementy :
1. gra aktorska
2. tandetne intrygi kryminalne rozwiązywane w 5 minut
3. prowadzenie fabuły na łapu capu byle szybciej i byle upchnąć jak najwięcej reklam
4. złe oświetlenie
5. chaotyczność narracji
Bardzo proszę ... informacja o tyle istotna że do niedawna chyba takiej opcji na FW nie było