PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=779805}
4,4 13 tys. ocen
4,4 10 1 12698
2,5 4 krytyków
Belle Epoque
powrót do forum serialu Belle Epoque

A raczej połączenie w11 i ojca Mateusza przeniesione na początki XX wieku do polskiego Whitechapel.

Czytałem "Najdłuższą noc" i było takie całkiem całkiem ale nic w sumie nowego odkrywczego też tam nie było.Myślałem że serial będzie miał coś więcej wspólnego z książką niz pierwszy odcinek(i to też tylko trochę wspólnego)..a w sumie może się czymś jeszcze popiszą..choć wątpię czy TVN stać na stworzenie czegoś co nie będzie romansidłem dla państwa po 50...

No ale Jelinek i Skarżyńscy(dr.Homer Jackson jest z nich dumny) nawet na propsie. Ksiądz Maciej z Rancza w (pewnie) epizodycznej roli (domniemanego)pogromcy mamusiek też spoczko.

A główny bohater taki troche kot srający na pustyni i zapowiada się dla niego tragiczne romansidło..Edmundem Reidem to on zapewne też nie będzie.

Co do fabuły to nie ma co gadać bo krótko i schematycznie,widz poprowadzony zostaje za rączkę.

Ale przynajmniej miasto i stroje fajnie wyglądają

Podsumowując dupy nie urywa i marne nadzieje na to że będzie lepiej.

A i jeszcze jakiegoś Benneta Drake muszą sobie znaleźć chyba ze Korycki będzie bił podejrzanych na przesłuchaniach.

ocenił(a) serial na 3

Ano, na wejściu jest biednie, właśnie też mi się skojarzyło z takim "Ripper Street" dla ubogich, jeno bez tamtego brudu, bo widać uliczek i kostiumów im się za bardzo paprać nie chciało xp

A najlepsze w tej multi skomplikowanej intrydze kryminalnej było, że gdyby Proboszcz miał sobie na ścianie inne obrazki, jakąś zwyczajową Madonnę czy cuś, zamiast mało znanych świętych męczennic z palemkami, albo zabójca nie miał łupieża ;p to było by po ptokach a nie śledztwo xD

ocenił(a) serial na 4
Rejka

Heh, nie mogli ubrudzić tych kostiumów, bo wszystkie zostały wypożyczone z jakiejś wielkiej londyńskiej Wypożyczalni Kostiumów Filmowych ;)
W Faktach TVN o tym mówiono, a właściwie chwalono się tym.
Bo przecież powszechnie wiadomo, że Polacy nic uszyć nie umieją, (może najwyżej jakiś urwany guzik dadzą radę przyszyć) i tylko im wypożyczalnie filmów... tj. strojów zostają. :P
A wiedzy skąd się wzięły kostiumy np do seriali czy filmów o Powstaniu Warszawskim zapewne w TVN-ie nie posiadają.