PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=96162}

Benny Hill

The Benny Hill Show
1969 - 1989
6,5 22 tys. ocen
6,5 10 1 21674
5,9 8 krytyków
Benny Hill
powrót do forum serialu Benny Hill

ten serial WG. MNIE to kompletna klapa. Tu nie ma co sie śmiać, tylko płakać :/ Nie ma tu śmiesznych rzeczy, obrzydzające sceny, typu zaglądanie pod spódnice lub na biust :/ Ale dobra, każdy lubi co chce.

P_Halliwell

Jako że zaliczasz się do płci pięknej to po części rozumiem że dla ciebie sceny typu "zaglądanie pod spódnicę lub na biust" są obrzydliwe. I moim zdaniem Benny czasem balansował na krawędzi dobrego smaku i nieraz się zastanawiałem czy to normalne że w każdym odcinku pan w podeszłym wieku ugania się za spódniczkami i klepie po tyłku skąpo ubrane dziewczyny. Ale pomimo to praktycznie wychowałem się na jego show i do dzisiaj jego skecze śmieszą mnie niemal do łez. Typ humoru jaki serwuje nam pan Hill odpowiada mi w 100%.

użytkownik usunięty
atique

No fakt nie da się zaprzeczyć, że żarty Bennego nie raz zachaczały o seksizm. Mimo to uwielbiam brytyjski humor i gagi Hilla i spółki są fantastyczne.

P_Halliwell

Widocznie musisz do niego dorosnąć lub jest dla ciebie humor za bardzo inteligentny....

Benny Hill i Monty Python to humor typowo brytyjski dla inteligentnych osób i najczęściej nie śmieszy osób mniej inteligentnych, które wybierają humor dla mniej ambitnych widzów typu Scary Movie

To normalne, że nie wszystkich może śmieszyć to samo, ale jest to związane z poziomem ludzkiej inteligencji. Benny Hill w swoich gagach zdarza się, że nawet przerasta genialnych Pytonów

Wogle nie wszystkich angielski humor śmieszy, bo angielski humor oparty jest głównie na grze słów, lub na aluzji w odniesieniu do komizmu sytuacyjnego. Tu się praktycznie nie zdarza, aby to, że ktoś dostał po głowie, czy się przewrócił było śmieszne z tego głównie powodu, we wszystkim są aluzje do różnych rzeczy, wiele sensów, komicznych znaczeń i jeśli ktoś nie jest inteligentny na tyle, aby to zrozumieć zobaczy jedynie to, że ktoś się przewrócił, lub nie zrozumie jakiegoś żartu czy gry słów bo nie skojarzy aluzji....

Humor taki jest wymagający od widza, zmusza do myślenia i jest o wiele ambitniejszy od amerykańskiego, czy francuskiego, gdzie nie ma ukrytego sensu i wszystko jest podane wprost, jak ktoś się tam wywali to, śmiech bo się wywalił, nie ma tam też gry słów tylko kawa na ławę wyłożone śmieszne teksty, taki humor nie zmusza też do myślenia, nie jest skierowany do inteligentów, to humor typu Jaś Fasola....

A wszystkim inteligentnym polecam humor Monty Pytonów i Benny Hilla....

Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 6
_mosquito_

A Jaś Fasola, to przepraszam jaki humor? Czeczeński?

ocenił(a) serial na 2
Loszo

Zgadzam się w pełni z założycielem tematu...
@2up
Dla Ciebie humor w tym serialu jest inteligentny? Współczuję...

ocenił(a) serial na 10
_Candy_

Kto co chce niech mówi,ten serial odniósł olbrzymi sukces na całym niemalże swiecie,nie obchodzi mnie czy inteligentny czy nie,wiem że to naprawdę dobra rozrywka a Bennye'go nie mogę nie lubieć.Gadanie o inteligentnym humorze w kraju gdzie królował/króluje Świat wg Kiepskich to głupota.

użytkownik usunięty
P_Halliwell

Same skecze Benny'ego są w większości śmieszne, choć osobiście wolę inne seriale z Wysp. Ale nie mówcie, że wszystkie żarty w BH to "cyc i pic", to zaledwie procentowa ilość - zadziwiające, ze wszyscy tylko to zauważają.... Sorry, rewiowe panienki to popelina, ale nikt mi ine powie że np. skecz z granicą państwa w sypialni jest dla prymitywów i głupków :DDD

użytkownik usunięty

Nawiasem mówiąc, jeżeli dla kogoś Benny Hill jest szczytem prymitywizmu i braku smaku, to ciekawa jestem co powiecie o Chłopakach z baraków czy Posterunku w Reno :P.
Benny Hill jest jaki jest: czasem obleśny, czasem inteligentny, ale w 80% jest ŚMIESZNY, a chyba o to chodzi w komedii, czyż nie?

Ale może ja nie umiem obiektywnie ocenić, bo oglądałam BH jako szczylątko i teraz mam automatycznie nostalgiczny usmiech na ryju gdy tylko słyszę tę charakterystyczną muzyczkę z czołówki... :)