Bestia we mnie

The Beast in Me
2025
6,9 8,8 tys. ocen
6,9 10 1 8772
6,8 8 krytyków
Bestia we mnie
powrót do forum serialu Bestia we mnie

Niby fajny temat i powinno być ok, ale kiedy patrzę na Clairę to widzę tę samą rolę która grała w Homeland tylko 15 lat później. Jakaś taka podenerwowana cały czas jest, roztrzęsiona, oczy rozbiegane.
Czuję się przez to niekomfortowo.

ocenił(a) serial na 5
Magdalena_R_filmweb

Nie widziałam Homeland, ale odczucia mam podobne. Laska cały czas w nerwach. Ciężko się to ogląda.

ocenił(a) serial na 3
Aktorka

Tak wybitna pisarka a zachowuje się jak znerwicowana, rozedrgana, przestraszona licealistka. Oczywiście można tłumaczyć to przeżyciami ale jej zachowanie nie jest współmierne. Od tragedii minęło 4 lata a dla niej najwidoczniej zdarzyła się wczoraj. 

Magdalena_R_filmweb

eee... serio? "Oczywiście można tłumaczyć to przeżyciami ale jej zachowanie nie jest współmierne. Od tragedii minęło 4 lata a dla niej najwidoczniej zdarzyła się wczoraj." Ale piszesz to tak na poważnie...? Kobieta straciła jedyne dziecko w tragicznym wypadku, dodatkowo pijany sprawca nie poniósł żadnej odpowiedzialności a 'prawo' ją obwiniło. Przez to wszystko rodzina jej się rozpadła, kariera, została sama w 'wymarzonym domu' na który już ją nie stać. Ja się dziwię, że ma jeszcze siłę z łóżka wstać, chyba tylko dla tego psa po synu. Ludzie niby są różni ale ludzka psychika bywa też krucha, niektórych łamią mniejsze tragedie.

ocenił(a) serial na 3
Rejka

Eeeee, serio.

Magdalena_R_filmweb

Bardzo merytoryczny komentarz.

ocenił(a) serial na 3
Rejka

Tylko tyle udało mi się wykrzesać po twoim, super merytoryczny.

ocenił(a) serial na 3
Rejka

Ty żyjesz?

Bokciu

Czasem zaglądam, pamięć mięśniowa xD ale od dłuższego czasu ogólnie wolę anglojęzyczne fora, do Filmwebu raczej straciłam już cierpliwość, za dużo negatywnych emocji, trolli i rage-bait'u, administracja zerowa, szkoda mi na to nerwów :p

ocenił(a) serial na 7
Rejka

Myślę, że można się całe życie nie pozbierać po śmierci dziecka, a do tego świadomość, że się do wypadku przyczyniła... I nie szukała nigdzie pomocy, odcięła życie całkowicie. Też bym była znerwicowana na jej miejscu, szczególnie gdyby do życia przywrócił mnie nie kto inny jak psychopatyczny morderca.

jk121

Dokładnie, w pełni się zgadzam. Zbyt często w kinie i serialach za bardzo upraszcza się ludzkie tragedie i ich wpływ na zdrowie, psychikę, późniejsze życie. Jasne ludzie są różni i różnie reagują, ale nie można wszystkich mierzyć jedną miarą i wkładać do jednego worka, dobrze, że pokazuje się też tych którym się pozbierać samym nie udało. A pomocy u drugiej osoby, zwłaszcza specjalistów, zawsze warto szukać (choć akurat psychopatycznych morderców na dłuższą metę nie polecamy ;)

Magdalena_R_filmweb

Mam dokładnie te same odczucia. Ciężko się ją ogląda. Głos cały czas drży, łazy w oczach, trzęsie się. Nawet w takich zwykłych sytuacjach. A szkoda, bo serial jest dobry.

ocenił(a) serial na 3
Isabella_97

Męczące. Zamiast oglądać w spokoju to stresuję się jej zachowaniem.

ocenił(a) serial na 6
Magdalena_R_filmweb

Mam dokładnie te same odczucia. Aktorka jednej roli. O ile w Homeland była świetna, o tyle tutaj jest męcząca. Film totalnie przewidywalny.

ocenił(a) serial na 3
julka_leszczynska

No, ale lubię ją w sumie. Ma taką słodką buźkę. Choć może niekoniecznie w tym serialu :/

julka_leszczynska

Prosze sie najpierw doksztalcic a potem napisac madry komentarz. Zrobila pani z siebie klauna internetu.

Magdalena_R_filmweb

I taka ma być. Jest roztrzęsiona, znerwicowana, szafka pełna leków. Przeszłą traumę. Zginął jej syn, na Boga, odeszła partnerka, ma kłopoty z pracą, długi. Jaka ma być, spokojna i uśmiechnięta? Świetnie zagrana rola.

ocenił(a) serial na 3
milena70

Weź mi tego nie tłumacz, ok? Wiem co przeszla. Jest identyczna jak w Homeland, to raz. Jeśli po czterech latach po jakiejkolwiek tragedii tak się zachowujesz to potrzeba pilnie hospitalizacji. 

Magdalena_R_filmweb

Masz dzieci? Bo piszesz jakbyś jeszcze ich nie miała, może dlatego nie rozumiesz jaki to ból dla matki gdy traci jedyne dziecko.

ocenił(a) serial na 3
Prozalina

Faktycznie. Wiedza czy posiadam dziecko jest niezbędna do oceny tej roli

Magdalena_R_filmweb

Nie, jeśli rzeczywiście trzymasz się samej obiektywnej oceny gry aktorskiej. Tak, kiedy wypisujesz po Internecie emocjonalnie koszmarne i szkodliwe głupoty w stylu, że żałoba po dziecku ma prawo trwać nie więcej niż cztery lata.

ocenił(a) serial na 3
Prozalina

Co ty bredzisz? Czy ty straciłaś dziecko, że wiesz, utrata dziecka powoduje takie zachowanie? Ta kobieta jest w totalnej rozsypce, nikt by tego nie wytrzymał, po czterech latach takiej jazdy ona by dawno wylądowała w jakimś psychiatryku. O ile ból po takiej stracie raczej nie mija nigdy to jednak emocje się wyciszają i nikt, dosłownie nikt tak się nie zachowuje. 

ocenił(a) serial na 6
milena70

Są sceny sprzed wypadku jej syna, a więc i sprzed rozstania z partnerką i zachowuje się w nich tak samo jak po.

Magdalena_R_filmweb

Nawet jak Julie grala to tez dalo sie zauwazyc te nerwowosc:)

ocenił(a) serial na 3
dominaa

Jak widać ma patent na role.

ocenił(a) serial na 6
Magdalena_R_filmweb

niby podobne odczucia, ale tutaj to chyba znów było podyktowane rolą, nie wdając się w spoilerowe szczegóły - przyszedl moment kiedy jej twarz i gesty się uspokoiły. Overall - te zaskakujace plottwisty wcale nie sa zaskakujace, serial OK, zaraz zapomne ze ogladałem, ginie w tłumie.

ocenił(a) serial na 6
Magdalena_R_filmweb

Miałam tak samo - w "Homeland" ten sposób ekspresji świetnie pasował do agentki z dwubiegunówką, ale tutaj w większości sytuacji był zupełnie nieadekwatny do tego, co się działo.

ocenił(a) serial na 1
Magdalena_R_filmweb

W Homeland mnie denerwowała, tu jest jeszcze gorzej, chyba nie dotrwam do końca pierwszego odcinka - skąd aż 7 gwiazdek na filmweb?????

ocenił(a) serial na 6
JanR_filmweb

Stąd, że serial jako taki jest całkiem niezły

ocenił(a) serial na 3
JanR_filmweb

Nie mam zielonego pojęcia. Ja wytrzymałam cztery. 

ocenił(a) serial na 6
Magdalena_R_filmweb

Czyli oceniasz serial kończąc go w połowie?

ocenił(a) serial na 3
dziuchna87

Nie, lol

Magdalena_R_filmweb

Też wyłączyłam ze względu na to. Nie dałam rady oglądać

ocenił(a) serial na 3
Stokrotka5300

Rozumiem cię doskonale

Magdalena_R_filmweb

Identyczna gra jak w Homeland. Mam identyczne odczucia.

ocenił(a) serial na 6
Magdalena_R_filmweb

Dokładnie tak samo pomyślałem - już jako Carrie ima dalej w Homeland tym bardziej mnie irytowała, więc tutaj ta sama irytacja była od początku.

Magdalena_R_filmweb

zgadzam się. W każdej roli taka sama. Claire "trzęsąca się bródka" Danes. Nie, dziękuję.