PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607039}

Bez tajemnic

2011 - 2013
7,7 12 tys. ocen
7,7 10 1 12059
6,5 4 krytyków
Bez tajemnic
powrót do forum serialu Bez tajemnic

Po pierwszym odcinku ciężko ocenić ten serial... Osobiście poczekam na Dorocińskiego.

ocenił(a) serial na 2
kost0

Radziwiłowicz drętwy, ta babka drętwa. Dialogi nie dość, że jak żywcem wyjęte z nudnej książki, to jeszcze wyrecytowane z przesadną ekspresją. Pierwszy odcinek obiektywnie - cienizna.

użytkownik usunięty
lukimodrzew

Odniosłam podobne wrażenie. Póki co nie oceniam, czekam na rozwój sytuacji.

zerżnięte z angielskiej wersji, dostosowane do polskich realiów i dorównujące poziomem polskim serialom mimo marki "hbo". Sorry. Kto oglądał amerykańską wersję - ten wie, że nie ma porównania i raczej będzie się nudzić oglądając polską wersję. Tam były uczucia od samego początku, tutaj - przeważa gra aktorska w pierwszej kolejności.

ocenił(a) serial na 7
piter236

wersja amerykańska też była "zerżnięta", więc jeżeli porównywać to najlepiej do oryginału. Podejrzewam że widzowie izraelskiego pierwowzoru byli tak samo rozczarowani wersją z USA.

Ja na razie nie oceniam, to pierwszy odcinek dopiero...

lukimodrzew

O, tak! Przesadna ekspresja. To właśnie to mnie lekko, a może nawet mocno drażniło i po 17stu minutach miałam silną ochotę sobie darować. Zresztą to, że będzie tak raczej średnio naturalnie, zbyt teatralnie widziałam już po tych super ekstra zapowiedziach serwowanych od nie wiem jak dawna. A mimo to, coś mnie ciągnie do tej produkcji. To samo, co nie pozwoliło mi przerwać. I nie jest to na pewno tak irytująca kreacja pierwszej pacjentki. Chyba liczę, że się rozkręci.

ocenił(a) serial na 6
kost0

Nie wiem czy w kwestii kreacji Radziłowicza można mówić o przesadnej ekspresji haha, jest wręcz przeciwnie. Co do kreacji Beli, momentami zajeżdżało recytacją....
Radzę wszystkim poczekać z tydzień.

ocenił(a) serial na 2
Unbother

Co do roli Radziwiłowicza, to rzeczywiście ekspresji zero, ale jego postać jest bardzo bezbarwna. Drugi odcinek ratuje Dorociński.

użytkownik usunięty
lukimodrzew

Wie ktoś może kto będzie ratował trzeci odcinek? no i w którym odcinku ratować będą terapeutę?

lukimodrzew

Widziałam w jednej z zapowiedzi jak Doktorek również się otwierał i mówił co myśli o swoich pacjentach.. z właśnie wyżej wspomnianą przesadą.

ocenił(a) serial na 6
ambiwalentna

Za daleko wybiegacie, on jest dobrze zagrany, drugi odcinek mnie tylko upewnił. Tak ma się zachowywać terapeuta szczególnie z długą praktyką, będzie mieć swoje maniery. Dorociński świetny, lepszy od aktora w amerykańskiej wersji nawet, widać tą panikę w oczach.
Poniżej dla niecierpliwych

Dodam od siebie że to jest bardzo sfrustrowany terapeuta, z bardzo długim stażem i w kryzysie wieku średniego, z własnymi problemami, a na dodatek musi wysłuchiwać biadolenia innych...