PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=500917}

Białe kołnierzyki

White Collar
2009 - 2014
7,9 34 tys. ocen
7,9 10 1 33918
4,5 4 krytyków
Białe kołnierzyki
powrót do forum serialu Białe kołnierzyki

Poszukuję filmów/seriali o podobnej tematyce, błyskotliwy oszust potrafiący odnaleźć się w każdej sytuacji. Liczę na pomoc filmwebowicze! ;)

ocenił(a) serial na 8
Diku

Mentalista

ocenił(a) serial na 9
kaemjotpe

Może Mentalista nie jest aż tak bardzo zbliżony do White Collar to niewątpliwie mają cechy wspólne. Oba seriale polecam bo naprawdę warto.

ocenił(a) serial na 8
Diku

http://www.filmweb.pl/Zlap.Mnie.Jesli.Potrafisz

Diku

Polecam serial Lie To Me, błyskotliwy główny bohater, który rozwiązuje sprawy przez odczytywanie ludzkich emocji i języka ciała.

Diku

Złodzieje i oszuści. Stare, ale wciąż dobre - http://www.filmweb.pl/serial/Je%C5%9Bli+nadejdzie+jutro-1986-110938, a także serial o przygodach Arsena Lupina (serial, nie film).

ocenił(a) serial na 8
_LG_

Zapomniałem dopisać że mentaliste i złap mnie jeśli potrafisz już widziałem ;) Lie to Me też oglądam, Tim Roth pasuje do tej roli. Mimo to naprawde dziękuje za te odpowiedzi dziękuje bo poleciliście mi filmy/seriale związane z moją prośbą a na dodatek nie byle jakie ;) A co do seriali podanych przez _LG_ to postaram się sprawdzić bo naprawdę ciekawie się zapowiadają ale chyba nie będzie ich za łatwo odnaleść ;/

ocenił(a) serial na 7
Diku

Może Leverage (Uczciwy przekręt). Co prawda nie ma w nim jednego bohatera, jest bardziej cała paczka. Złodziejka, haker, specjalista od walk wszelakich, naciągaczka i główny mózg - były śledczy z firmy ubezpieczeniowej. Łączą swoje siły by przy pomocy różnych bardzo nieraz pomysłowych numerów pomagać ludziom tam gdzie policja niewiele moze zrobić. Serial dość sympatyczny, dużo humoru, z przymrużeniem oka - bohaterów często nie obowiązują prawa fizyki, kule się ich nie imają, itd.

ocenił(a) serial na 8
skucinka

Leverage jest bardziej serialem komediowym, ale ma swoje uroki. Chemia między bohaterami to jedna z większych zalet tego serialu. Roboty czyli "jobs" są niezłe, choć ostatnio obniżyli lekko loty. Pierwszy sezon jednak jest za wysokim poziomie pod tym względem.
Z filmów polecam:
The Bank Job
The Italian Job
Ostatnie dwa Bondy.
Serial mi do głowy przychodzi jeden. "Life". Tematyka może nie złodziejska, ale klimat podobny.

ocenił(a) serial na 10
Diku

Możesz "looknąć" tutaj: http://www.filmweb.pl/serial/White+Collar-2009-500917/discussion/Serial+o+podobn ej+tematyce,1557624

Temat o podobnej tematyce.

Diku

CHUCK
co prawda nie jest on o dokładnie o tematyce "Białego kołnierzyka" ( nie ma fabuły związanej z przekrętami, podrobieniami, kradzieżami itp) , jednak potrafi naprawdę wciągnąć, po mimo już 4 sezonów, twórcy ciągle potrafią zaskoczyć różnością sytuacji i niepowtarzalnym humorem. Jeśli szukasz podobnego serialu, przy którym dodatkowo możesz się pośmiać, to mogę ci go śmiało polecić.

ocenił(a) serial na 3
Diku

Dexter. Inna półka niż White Collar i Mentalista na przykład, osobiście nie przepadam za serialami, gdzie głównemu bohaterowi wszystko idzie nierealnie gładko, a złapanie złoczyńcy trwa...tyle co jeden odcinek.

apple_tini

jest jeszcze brytyjski Hustle, również o pomysłowych przekrętach. grupa oszustów łączy siły i zgarnia ogromną kasę w nietypowy sposób i kłamiąc bez mrugnięcia kiem, dość dużo angielskiego humoru, fajne postacie i pomysłowa fabuła ;)

Meave_Black

podpisuję się pod tym czterema kończynami i polecam

ocenił(a) serial na 8
Meave_Black

ja tez sie podpisuje, uwielbiam ten serial! :)

Diku

W podobnym klimacie polecam Naciągacze i Rozgrywkę

ocenił(a) serial na 8
Ines

Life (Powrót do życia) - nie o oszuście, ale też z FBI i historią łączącą wszystkie odcinki w tle. Polecam!

ocenił(a) serial na 8
Diku

Suits (2011) - inna tematyka (serial hmm prawniczy) ale "jądro" podobne tzn. młody, bardzo inteligentny i nadzwyczaj zaradny facet postanawia zmienić swoje życie i przypadkiem trafia do dużej firmy prawniczej... Błyskotliwe dialogi, ciekawe sprawy i naprawdę dobry scenariusz :)
Polecam !!!

ocenił(a) serial na 8
Diku

Ja polecam Burn Notice.

Diku

hmmm"błyskotliwy oszust potrafiący odnaleźć się w każdej sytuacji..."Donald Tusk?? :)

moti

Miał być błyskotliwy ;p

Jaskolka_90

podcięłaś mi skrzydła:)))))

ocenił(a) serial na 8
moti

Ordinary decent criminal, Law abiding citizen.

ocenił(a) serial na 8
187

Castle !!! http://www.filmweb.pl/serial/Castle-2009-488486

Diku

Zdecydowanie SUITS. Na dodatek bardzo podobna tematyka, tylko w świecie prawników - młody Mike(prawie jak Neil) trafia pod ręcę Harvey'a (taki Peter) i mimo lekkich zgrzytów trzymają się razem i rozwiązują różne sprawy.

ocenił(a) serial na 8
Diku

obejrzyj Breakout Kings. Podobna tematyka, z kilku skazańców zrobiono grupę pościgową, która teraz ściga ludzi, którzy uciekli z więzienia. Jest tam postać takiego doktorka, który inteligencję nie ustępuje Neal'owi. Zresztą cały serial zajebisty, jeden sezon 13 odcinków, teraz robią drugi sezon.

Diku

Angielska robota - brytyjski film sensacyjny;
Włoska robota - są dwie wersje, starsza z poprzedniego wieku i ostatnia z Markiem Wahlbergiem;