PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=500917}

Białe kołnierzyki

White Collar
2009 - 2014
7,9 34 tys. ocen
7,9 10 1 33918
4,5 4 krytyków
Białe kołnierzyki
powrót do forum serialu Białe kołnierzyki

sneak peak #1

http://www.youtube.com/watch?v=m3K_K-WB5V4

sneak peak #2

http://www.youtube.com/watch?v=AWy0fMQpu0E

promo #01

http://www.youtube.com/watch?v=Tx87ab9BIq8

Orchidea_wroc

zawrotne tępo odcinka... nie spodziewałam się, że tak szybko to się potoczy!
Peter-jak zwykle hehe zajmuje mu 5 min znalezienie Neala :)
w takim pieknym miejscu sie ukryli i dupa :(
tyle dobrze, ze Peter tym razem nie chce sciagnac Neala do NY

ocenił(a) serial na 7
Orchidea_wroc

Nie no, Peter chce ściągnąć Neala do NY tylko nie w kajdankach, a przynajmniej chciał dopóki Collins sie nie wmieszał. :)

Tak ogólnie to odcinek dobry, ale czas, kiedy oczekiwałam na WC z wypiekami na twarzy chyba bezpowrotnie minął.
Co w ogóle Peter myślał zakreślając kryjówkę Neala kółeczkiem??? Przecież wiedział z kim ma do czynienia w FBI. Scenarzyści poszli tu po prostu na łatwiznę - widzę, że tendencja z zeszłego sezonu sie utrzymuje.
Była partnerka ojca Neala. Też trochę nie kapejszyn - przecież miała w ogóle zniknąć, jak zrozumialam w finale zeszłego sezonu? Poza tym skąd Peter wie, że pracowała kiedyś z ojcem Neala? Czy teraz już w ogóle wie wszystko o jego rodzinie?
Do tego dosyć zbędny romansik.
Mam nadal nadzieję,że powrót Neala do NY będzie wiarygodny, ale tracę nadzieję.

milkaway

no z tą laską to trochę taki zapychacz :/

ocenił(a) serial na 7
Orchidea_wroc

Zdaje się, że będzie więcej takich zapychaczy w tym sezonie. :)

Orchidea_wroc

jak jest Neal to wiadomo, że muszą też być piękne kobiety, także nic zaskakującego :) ale odcinek bardzo dobry jak na początek sezonu, tempo rzeczywiście zawrotne, ciekawe jak potoczy się dalej

ocenił(a) serial na 8
Orchidea_wroc

no jaki zapychacz- przeciez ktos musiał go uratowac na skuterku :P

ocenił(a) serial na 8
milkaway

Motyw z mapą i fakt, że Peter znalazł Neala w 3 minuty, kompletnie przegięty. Bardzo słabe rozwiązanie scenariusze, które wypadło absurdalnie do przesady.

ocenił(a) serial na 7
Madame_Rose

Że Neala znalazł po nagraniu to jeszcze nie jest aż takie naciągane (choc może za szybko ;). W filmie "Dobry agent" był podobny motyw, agenci CIA do upadłego analizowali nagranie przesłane przez obcą agenturę - określili po modelu pracującego wietrznika i chyba zegara oraz odgłosach z ulicy (właśnie m.in. dzwonach kościelnych) gdzie wykonano nagranie - i to w latach 60.
Ale fakt, że motwy z mapą to straszny idiotyzm.

Orchidea_wroc

ogółem fajny odcinek, ale spodziewałam się czegoś więcej...w sumie sama nie wiem czego. Po finale trzeciego sezonu, to było stanowczo za słabe.
Też pomyślałam, że jakoś bezmyślnie z tym zaznaczeniem na mapie.
Ja się cieszę że będzie coś więcej o E.Parker bo to znaczy że będzie też o przeszłości Neala (miejmy nadzieję!)
A co do dziewczyny od kawy..cóż...Neal lubi kobiety, kobiety lubią Neala, a scenarzyści widocznie potrzebują zapychaczy ;-)

ocenił(a) serial na 8
Orchidea_wroc

Mam nadzieję że w tym sezonie zobaczymy jeszcze Sarę i Neala, bo nie wiem jak wy ale ja odczuwam straszny niedosyt po ostatnim sezonie :/

Amee_

ponoć Sara ma zniknąć z serialu, ale nawet, jeśli to prawda, to przydałoby się jakieś logiczne zakończenie wątku, bo była to dosyć poważna love story, jak na Neala, oczywiście. ;)

odcinek mi się podobał, bo wyczekiwałam go od jakiegoś czasu, chociaż trochę za szybko się wszystko działo. w sumie to typowe dla White Collar, ale jednak... i to zaznaczenie na mapie! masakra, Peter.
mam nadzieję na jak najwięcej informacji o Ellen i przeszłości Neala, jego rodzinie itp.

myślałam, że zrobią nowy opening, a jest ten sam, szkoda.

ocenił(a) serial na 7
yootsuu

Na nowy opening pewnie nie ma co liczyć. Zmienili w zeszłym sezonie i były protesty (słuszne zresztą), więc pewnie już nie będą w ogóle ryzykować. :) Swoją drogą bardziej podobała mi się czołówka z początkowych odcinków niż ta obecna.

milkaway

ja tam tam lubie ten opening :)

milkaway

mi też bardziej się początkowa czołówka podobała. do tego też się przyzwyczaiłam, ale miałam nadzieję, że może wymyślą coś lepszego. ;)

ocenił(a) serial na 9
Amee_

Ja dopiero niedawno wróciłam do serialu i po prostu pochłaniam kolejne odcinki.
Po pierwszym odcinku 4 serii nie powiem ,ale wkurzyłam się na Neala ;)

Tak mu zależało na NY i m.in. na Sarze a tu już Maya. ehhh... Z drugiej strony strasznie mi go szkoda, że uciekł i teraz wszystko znów trzeba naprawiać.