PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=500917}

Białe kołnierzyki

White Collar
2009 - 2014
7,9 34 tys. ocen
7,9 10 1 33918
4,5 4 krytyków
Białe kołnierzyki
powrót do forum serialu Białe kołnierzyki

I jak wrażenia po finale? Spojler

SpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpo jlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojle rSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSpojlerSp ojlerSpojlerSpojlerSpojler

Ja jestem w szoku. I chce mi się krzyczeć. Zmierzaliśmy do happy endu a tu okazuje się, że ktoś ukradł skarb dla Neal'a (Mozzie, Alex?) i jemu się to podoba. Szczerze, to myślałam, że go FBI przydybie w tym magazynie i ostatnie co zobaczymy to Neal otoczony przez agentów z wyciągniętą bronią.
Podobała mi się akcja z otwieraniem łodzi podwodnej. I "porwany" Mozzie:)
Nie mogę się już doczekać następnego sezonu. Peter wie, że skarby zniknęły i podejrzewa Caffrey'a. I nie do końca wiadomo co zrobi Neal. Wyprze się, ukryje skarb, będzie sprzedawał po trochu i skończy się przyjaźń z Peterem? Może Burke odeśle go do więzienia, do czasu wyjaśnienia sprawy? A może ten ostatni uśmiech był zwodniczy, taki przebłysk i Neal zwróci skarb?

ocenił(a) serial na 10
Eyre

Bardzo ciekawy i zaskakujący odcinek. Wiele się działo i wystąpiło dużo postaci. Odcinek godny zakończenia 2 serii , też się nie mogę doczekać 3 sezonu :) Zostaje pytanie kto ukradł za Neala skarb ?

ocenił(a) serial na 9
Eyre

Też muszę przyznać, że odcinek bardzo dobry, ale teraz będzie mnie to pytanie prześladować aż do 3 sezonu, a nie daj Boże zrobią z tego wątek na pół sezonu? Alex wydaje się zbyt oczywista, a Mozzie nie wiedział przecież gdzie ta łódź była...

ocenił(a) serial na 10
Gooner

To pytanie nurtuje mnie tak bardzo, że chyba obejrzę odcinek jeszcze raz jak dodadzą napisy i wyjątkowo skupię się na końcówce. Ten kto to zrobił wykiwał wszystkich. I Adlera i Neala i FBI. W dodatku to są wielkie skrzynie, nie da się tego przenieść pod pachą. Jeżeli to nie Mozzie, nie Alex, to może Kate? Która swingowała własną śmierć (skoro i tak mieli to zrobić), albo poznamy kogoś zupełnie nowego, mającego związek z przeszłością Neala? Trzeba poczekać, wiadomo kiedy startuje następny sezon?

ocenił(a) serial na 9
Eyre

Też myślałem nad Kate albo nową postacią i również, mam zamiar obejrzeć ten odcinek, jeszcze raz z polskimi napisami...
A data nowego sezonu nie została jeszcze chyba podana, ale najważniejsze, że maja zgodę na kontynuacje serialu.

ocenił(a) serial na 10
Gooner

Wydaje mi się, że jedyne, co wiadomo, to to, że 3 sezon będzie w lecie )http://www.youtube.com/watch?v=IdJQlToyfj0&feature=feedu). Ja się nawet nie próbuję zastanawiać, kto mógł podarować Nealowi tę fortunkę, bo w tym serialu nigdy nic nie jest łatwe do przewidzenia, a Alex wydaje się za prostym rozwiązaniem. Zaraz się okaże, że to brat/kuzyn Neala, który go tak pozdrawia. Pewnie wprowadzą jakąś nową postać, dawno już nikogo nie było. I chyba Sara ma dołączyć do głównej obsady, mam rację?

ocenił(a) serial na 8
Gabrielle_94

Tak, S. będzie w głównej obsadzie. Tez mi się wydaję, że zostanie wprowadzona druga postać. Jeśli to zrobiła Kate ( a nie sądzę ) to to chyba byłaby juz przesada. Ale w tym serialu...wszystko jest możliwe. ;)
Szkoda, że ma tylko tyle odcinków, jeszcze ze 3 w tym sezonie by nie zaszkodziły. ;]

ocenił(a) serial na 10
takiesobiecos

Podoba mi się postać S. Dobrze że w końcu jakaś kobieta (prócz Kate i Alex) zamiesza w życiu Neal'a. Ciekawi mnie kto podrzucił ten skarb, ale myślę że to raczej będzie dłuższa sprawa...

ginny352

Co do tego skarbu to ja bym z trochę stawiał na Alex, ale ona raczej by nie wysłała notki do Neal, gdzie jest skarb...

ocenił(a) serial na 10
Logan_Cole

Po obejrzeniu odcinka z napisami, stawiam 90% na Alex. W prawdziw wydaje się być ona zbyt oczywista, ale jej ostatnia rozmowa z Neal'em w FBI, pozwala mi twierdzić, że mogła machnąć facetowi taki mały prezent na pożegnanie (?). Druga sprawa, że po co miałaby skarb oddawać (jeżeli już udało jej się go ukraść).
Zwróciłam też uwagę na scenę w mieszkaniu Caffrey'a, kiedy Peter zauważa obraz budynku Cryslera. Neal mówi wtedy, że musi ćwiczy i że ma już pełną piwnicę takich prac. Nie uważacie, że jeżeli ktoś postanowił podłożyć te obrazy w miejsce skarbu, to po pierwsze, musiał o nich wiedzieć, a po drugie, mieć możliwość dostania się do piwnicy i wyniesienia ich bez wzbudzania poderzeń? Ciekawe, czy June coś o tym wie?

BTW, wciąż zgrzytam zębami; cały odcinek mamy pokaz prawdziwej męskiej przyjaźni między Neal'em i Peterem, no normalnie BFF. A tu trach! I koniec bajki. Burke zareagował zbyt emocjonalnie. Taki świetny agent FBI, a leci w prost do podejrzewanego przestępcy? Obserwacja, kamery ochrony, dyskretna inwigilacja, to pies?

ocenił(a) serial na 5
Eyre

stawiam na alex, bo w tej łodzi podwodnej widać było, że chce ukraść klucz przy pasku jednemu z ochroniarzy dokladnie taki jaki potem dostał neal

ocenił(a) serial na 9
Anka_50

też mi się wydaję że Alex to zrobiła tylko po co?? żeby podziękować Neal'owi?? strasznie jestem ciekawa co on zrobi z tym skarbem i czy przetrwa przyjaźń miedzy Peterem a Nealem??

ocenił(a) serial na 9
Eyre

I na serio nikt z was nawet o Matthew Kellerze nie pomyślał?

ocenił(a) serial na 5
Mangel

a który to?

ocenił(a) serial na 9
Anka_50

"Niebieskokołnierzykowa" - wersja Neal'a.

użytkownik usunięty
Mangel

też na początku pomyślałam o Kellerze. Ale jeśli ta osoba wiedziała o obrazach w piwnicy to może był to po prostu Mozzie?

ocenił(a) serial na 9

Mozzie... nie, myślę, że to jednak nie w jego stylu (chyba, że właśnie dlatego?) Stawiam na Alex.

użytkownik usunięty
igula_2

witam. też oglądam, właśnie niedawno skończyłam 2 sezon, niesamowity serial :D odkąd ktoś 9nie pamiętam już kto) wpsomniał o tym, że Kate chciała, żeby zlecieli na spadochronach cały czas liczę, że ona się zjawi jako swingowała własną śmierć :) ale zobaczymy. strasznie się wkurzyłam, jak zakończyło się w zasadzie z tyloma niewiadomymi... :D
serial niesamowity i wciągający, a najlepszy był wątek kiedy było podejrzenie, że to Burke ma Kate.. pamiętam emocje i tylko co będzie dalej :D pozdrawiam

ocenił(a) serial na 7

Kate nie żyje, zostało to wielokrotnie potwierdzone przez pomysłodawcę serialu i scenarzystów. Owszem Alex wydaje sie zbyt oczywista, ale kto wie... Mozzie, też nie sądzę, raczej nie zrobiłby tego bez porozumienia z Nealem
Keller często pojawia sie w teoriach. Pewnie chciałby w coś wrobic Neala gdyby tylko miał okazję, ale czy oddalby mu, a w konsekwencji FBI, skarb wart tak ogromnych pieniędzy? Myślę, że z powodzeniem mógłby zrealizować jakiś tańszy pomysł. ;)
Pojawiają się tez teorie, że być może dzieła sztuki przekazał Nealowi jego ojciec. Najprawdopodobniej zobaczymy go/ dowiemy sie o nim wiecej w 3 serii...

ocenił(a) serial na 10
milkaway

Jeżeli chodzi o Kellera, myślałam podobnie, ale jeżeli już miałby w coś wrabiać Neal'a to musiałby mieć pewność, że to Neal oberwie od FBI. A podrzucienie skarbu Caffrey'owi może, ale nie musi oznaczać oddania go FBI. To jest 50/50; Neal, owszem, może zatrzymać skarb, wrócić na stronę "złych" etc. i w razie w padki to on pójdzie siedzieć i nic go nie wybroni. Ale może też od razu odstąpić go FBI, wtedy Keller wykosztowałby się na darmo. To chyba zbyt wielka niepewność. Nie podejrzewam też Kellera o dawanie bezinteresownych prezentów Neal'owi. Z resztą, czy on sam by to wykombinował? Był raczej płotką, wykonawcą, nie pomysłodawcą.

Podoba mi się natomiast teoria z ojcem. O tym nie pomyślałam. Jeżeli by tak było, to Caffrey senior musiałby być kimś więcej niż tylko brudnym gliną z skąśtam.

ocenił(a) serial na 7
Eyre

Zgadzam się, oddanie skarbu Nealowi wcale bynajmniej nie jest równoznaczne z przekazaniem go FBI! ;) Chodziło mi o to, że jeśli to Keller by to zrobił - żeby wrobić Neala w kradziez - to wtedy raczej powędrowalby w ręce FBI zakładając oczywiście, że Keller posłałby jakąś anonimową wiadomość do biura. ;)
Co do Kellera myślę, że na razie siedzi cicho i czeka aż sprawa jego ucieczki trochę przycichnie. Ale prędzej czy później na pewno da o sobie znać.

ocenił(a) serial na 9
milkaway

Taki skarb na czarnym rynku będzie widoczny jak latarnia morska w pogodny dzień. Neal siedzi teraz w magazynie, a za pół minuty wpadnie tam Peter z kolegami, zgadujcie, kto będzie się z tego tłumaczyć w czasie gdy Kelller zacznie zacierać za sobą ślady?
Inna sprawa, ten kto "darował" skarb Nealowi również go wrobił - skąd inaczej "jego" płótno na miejscu wybuchu? Pomyślcie, to przecież oczywiste, ze ktoś Neala wrabia, a nie nagradza.

ocenił(a) serial na 7
Mangel

A może go w pewnym sensie "ratuje"? Może ratuje Neala-przestępcę przed całkowitym "zejsciem na dobrą drogę"?
Może pozostawienie obrazów Neala przez Tego Niezidentyfikowanego Kogoś miało być zemstą na Adlerze w imieniu Neala/ za to co zrobił Nealowi.

użytkownik usunięty
milkaway

ja dalej liczę na Kate haha :P
możliwe, że pojawi się ktoś nowy, ale znając ten serial i zwroty akcji może się okazać coś totalnie zaskakującego :)