Chociaż człowiek wie jak to było może nie zna szczegółów ja dowiedziałem się nie których
informacji których nie znalem .Bałem się serial Biblia będzie to grzeczny ułożony serial religijny
.Na szczęście moje obawy się nie sprawdziły serial okazał sprawnie zrealizowanym serialem
historycznie przygodowym oddający ducha religijności ,Nie brakuje tez scen widowiskowych i
czasem dość odważnych scen bitewnych .Scena która wywarła na mnie pozytywne wrażenie
czy może zaskoczenie ,było jak Jezus wskrzesił Łazarza gdy tego dokonał w jego oczach
widzialem zdumienie że dal rade że zrozumiał jaką ma moc w ogóle postać tutaj Jezusa jest
przedstawiona bardziej ludzko co daje to jeszcze większy plus temu serialowi .Męka Chrystusa
również zostało przedstawiona w emocjonujący sposób ,chociaż ja zawsze przezywam scenę
Męki były w ogóle momenty kiedy w ogóle nie lubiłem tej sceny oglądać .Nie będę się
wypowiadał czy ten film obraża uczucia religijne czy mija się prawdą nie będę też dawał w
dyskusje ludzi którzy twierdzą ze nic nie ma po śmierci ja chciałem po prostu zobaczyć jak ten
serial wyszedł no i wyszedł .I dodam jeszcze ze serial miał bardzo dobrą oglądalność 2mln
519 tys Może sobota do dobry dzień na powrót zagranicznych seriali .7/10
W USA każdy odcinek oglądało średnio 10 mln widzów. U nas też jest niezła oglądalność. Serial zrobiony z rozmachem. Kapitalne efekty specjalne, muzyka, dobrze dobrani aktorzy. W Polsce gdzie zdecydowana większość obywateli to chrześcijanie (od początku naszej państwowości) taki serial w naszej TV nie mógł się nie pojawić. Dobra oglądalność w PL nie jest zaskoczeniem.