PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=681562}

Biblia

The Bible
2013
7,4 3,8 tys. ocen
7,4 10 1 3796
Biblia
powrót do forum serialu Biblia

Film szumnie we wstępie zapowiada, że oddaje ducha Biblii i dokładnie oddaje wydarzenia opisane w tej księdze. Tymczasem już pierwsza scena to śmiech na sali: arka w kształcie statku/okrętu... dalej jest już tylko gorzej. Pominięto to co w Piśmie Świętym najistotniejsze i najpiękniejsze, historię opowiedziano po łebkach i z przekłamaniami.

ocenił(a) serial na 10
lefthand

przeklaman nie ma raqczej na pewno są dziwne skroty .

użytkownik usunięty
lefthand

to ty chyba jakas inna BIBLIE czytalas haha... to ze po lebkach to sie zgadzam ale z tym zaklamaniem to cos wymyslasz.. zaloze sie ze Biblie to tylko mialas/es w rekach ale nie czytales/as ;) haha

ocenił(a) serial na 3

Napisałem "przekłamania", a nie "zakłamanie". Pierwsze z brzegu przykłady:
W filmie arka jest statkiem, a wg Biblii miała kształt skrzyni.
W filmie faraon ocalał, a wg Biblii zginął w wodach Morza Czerwonego wraz z wojskiem.

ocenił(a) serial na 3
lefthand

Ja myślę że z beznadziejnej ksiązki zrobili coś w miarę znośnego czy tak czy tak to wymysły więc w czym problem?

ocenił(a) serial na 5
kryszti

Piszesz te bzdury a potem sobie walisz jak ktoś odpisze?

seastian

Z takimi pajacami nie ma co dyskutować. Ze mną przegrał. Zobaczył, że nie ustępuję i się wystraszył.

bartoszcyc8

nie chciał trolla karmić ^^

ocenił(a) serial na 3
Cierpliwy_filmweb

nie wiem jak można być tak zj*banym jak ten bartoszyc ale się nie zdziwię jak od rodziców na urodziny dostanie sznur i krzesło

kryszti

Mówisz o sobie? To fajnie. Pójdziesz do piekła!

ocenił(a) serial na 3
bartoszcyc8

jeżeli piekło i niebo istnieje to oczywiste że chce iść do piekła bóg może mnie błagać na kolanach żeby mnie wziąć do siebie ale się szmata obejdzie smakiem a teraz się trollu zabij

kryszti

Już szósty raz piszesz żebym się zabił. Jesteś poważnie upośledzony kolego. Rozumiem, że patologia w rodzinie, ale bez przesady. Dla twojej wiadomości, tylko 13% mieszkańców Ziemi to ateiści. Jesteś więc MNIEJSZOŚCIĄ. Pogódź się z tym. Hahahahahaahaha

ocenił(a) serial na 3
bartoszcyc8

Wiem że jestem mniejszością wiem też że większość to idioci. Piszę ci po raz 7 nic nie warty kawałku ścierwa byś sie zabił i mam nadzieję że w końcu to zrobisz cały filmweb i twoja rodzina się ucieszy

kryszti

Większość to idioci? Haha ogarnij się z takimi głupimi tekstami zbuntowany chłopczyku. Już ci mówiłem, że na forum pisząc głupoty IQ sobie nie podniesiesz. Właśnie się przyznałeś, że nie masz znajomych kretynie, bo otaczają cię w większości ludzie wierzący, więc przyjaciół ateiścików sobie musisz z lupą szukać i zapewne nie znalazłeś. Pogrążaj się dalej. Czekam.

Cierpliwy_filmweb

Czyli ciebie?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
kryszti

Znowu się powtarzasz. Masz problemy z pamięcią czy IQ spada?

ocenił(a) serial na 3
bartoszcyc8

powtarzam się ponieważ w stosunku do ciebie mam tylko jedno odczucie... abyś się debilu zabił

ocenił(a) serial na 3
seastian

a co znasz to z autopsji