PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=681562}

Biblia

The Bible
2013
7,4 3,8 tys. ocen
7,4 10 1 3796
Biblia
powrót do forum serialu Biblia

Zadziwiające dlaczego na temat Boga i religii zawsze najwięcej mają do powiedzenia ateiści. Nie
ominą żadnego chrześcijańskiego filmu na forum. Na każdy temat muszą mieć swoje, jedynie
słuszne i pseudo inteligentne szydercze zdanie. Może to jakiś ukryty kompleks ...

sudanka

Hmmm... przecież nie walczyliby z czymś czego nie ma... Tak rozmyślałem o ateistach

Dudu_fw

trafna uwaga ;-)

sudanka

ateistów można porównać do syjonistów, którzy chcą zniszczyć każdy przejaw religii, dlatego właśnie chrześcijanizm jest atakowany przez ludzi którzy nie maja skrupułów i lubią zapach pieniądza, a ich inteligentne wypowiedzi są niczym, bo nie ma dowodów na to że Bóg nie istnieje, kto przyjmie doktryne lucyfera na ziemi bedzie miał wszystko, a kto przyjmie Boga do Swego serca ma wieczne życie w niebie, kłamstwo ma krótkie nogi a prawda jest wieczna i nie da się jej podważyć.

Lider_3

Oczywiście mówi się tu o "ateistach", a nie ateistach. Normany ateista nie zawracałby sobie głowy jakąś religią. ;)

ocenił(a) serial na 8
cloe4

tez mi sie tak wydaje.

sudanka

Dokładnie. Czasami, słuchając ateistów, mam wrażenie, że chodzą oni do kościoła częściej niż katolicy. Jacy oni biedni, że muszą cały czas rzucać księdzu na tacę. Jacy biedni, że ciągle muszą wysłuchiwać na kazaniach tego biadolenia o polityce. Normalnie przymus jakiś ;)

sudanka

Gdyż ateiści to często byli wierzący, którzy zagłębili się w swoją religię na tyle, że stwierdzili iż nie ma żadnych podstaw by przyjmować te wierzenia za prawdę. Często dysponują więc dużo większą wiedzą niż wierzący. Mam nadzieje, że rozwiałem wszelkie wątpliwości.

gejzermocy

ateiści to taki bezrozumny plankton. Zwracanie uwagi na te stworzonka nie ma sensu
Mam nadzieje, że rozwiałem wszelkie wątpliwości.

HRA

Troll alert^

gejzermocy

no właśnie ostrzegłem skarbie......

ocenił(a) serial na 9
sudanka

Prawdziwi ateiści po prostu nie wierzą i to wszystko. Oni nie przesiadują na forach i nie plują na wiarę innych, bo niby po co? Znam osobiście takich ludzi i nic do nich nie mam. Oni nic nie mają do mnie mimo, że jestem chrześcijaninem. Można z nimi normalnie pogadać i nikt nikogo nie atakuje.

Natomiast jeśli widzicie jadowite wpisy i chamskie ataki na waszą wiarę to miejcie świadomość, że w polskim internecie działają ludzie, którzy piszą za pieniądze. Oni po prostu w ten sposób zarabiają. Mają pisać w takim a nie innym tonie i to robią. Takie zorganizowane grupy działają również na forach politycznych m.in. na onecie, wp i innych portalach. Jeśli o tym nie widzieliście to już wiecie.