Obejrzałam fragment nowych motomyszaków....i zaniemówiłam.Krótko mówiąc zniszczyli świetną produkcję siląc się w rysowaniu postaci na styl japońskich animacji.TO co im wyszło przechodzi ludzkie wyobrażenia.Postaci są kanciaste i bez wyrazu...Wygladają jakby ich rozciagnęło w górę.Wszystko chude drastycznie jakby zanik mieśni mieli.Gdyby to ode mnie zależało to osobiście powywieszałabym twórców tego paskudztwa pod zarzutami zniszczenia tego co kiedyś bylo piękne i niepowtarzalne,spaczenia wizji Marvela(tak tak to było na podstawie ich komiksu)zniesmaczenia takiej starej weteranki kreskówek jak ja oraz podłożenia pod to ustrojstwo głosów z orginalnych Motomyszy z lat 1993-96.Pozdrawiam wszystkich fanów naszych szalonych Myszaków.
Masz racje. Tez ogladałam te wycinki na youtube.com i ..az mnie wcielo. Oni wszyscy dostali anoreksji czy co? ?
Nie bede komentowac sposobu animacji ,bo co z tego ,ze przejrzyscie i kolorowo , skoro fabuła jest strasznie plytka (myszy walcza z kotami...ehh)
Tesknie za starymi BM.
Na torrentach i youtube jest pare odcinków z starej serii.
Od razu Ci powiem że w 13 odcinkach z Torrentów 2 są uszkodzone.Wiem to stąd że właśnie są one w moim posiadaniu.Uszkodzony jest odc 5 pt A mouse and his motorcycle(od 6 minuty filmu głos sie wywiesza i jest nie do naprawienia),oraz odcinek 11 pt.Steelfinger(do 5 minuty glos do bani i nie da sie naprawić a później już idzie dobrze)Reszta odcinków jest bez zarzutu.Mam też kilka odcinkó z rosyjskim dubbingiem....Świetnie podłożyli dźwięk a ten wschodni akcent dodaje jeszcze humoru do tego wszystkiego.Jeśli chcesz skontaktuj się ze mną poprzez gg lub maila to pogadamy na temat Moto chłopaków z Marsa.JA przy kompie jestem od 10 rano do 23 w nocy tak że łatwo mnie dorwać.Pozdrowienia.Ride Free Citizens!!
O tych uszkodzeniach to ja wiem :P ... ale jak to mowia - lepszy rydz niz nic xD .Co do rosyjskiego dubbingu :D - ja uwazam ze kazdy dubbing jest dobry za wyjatkiem szwedzkiego (ni jak sie nie da słuchac ==) ale to juz chyba kwestia gustu ^^.
Acha, czy te odcinki z ros.dub. da się gdzies sciagnac ?
Co do maila ,to pogrzebalam w twoim profilu na filmweb.pl ale nie znalazłam [geniusz =="].
Ale jakbys miala wolna chwile ,to daj mi znac k_malwina@yahoo.co.uk
Jeszcze odnosnie BMFM 2006 - przynajmniej zostawili cala kadre pod kladajaca glos :D [takie pocieszenie ==]
Czas wreszcie ruszyć ten temat.Można powiedzieć że odnośnie nowej serii Biker Mice zmieniłam nieco zdanie.Mimo paskudnej kreski i zmiany wyglądu postaci,zachowano stary dobry klimat no i humorystyczne podejście do całej akcji.No i oczywiście głosy.Dobrze zrobili że zachowali całą ekipę która podkładała głos pod pierwszą serię.Acha jeszcze coś.Krążą pogłoski że podobno seria ta trafi też do polski(oby).Tylko niech najpierw poprzedzą ją całą dawną serią przygód Motomyszy^^ Pozdrowionka ^^
Nowa seria trafi do Polski ,ale nie predzej niz za rok czy dluzej ..
BTW czytalam artykul na deviancie - ze w kazdym kraju gdzie byla wyswietlana stara seria ,nowa zapewne tez zostanie wytransmitowana .
Co do stacji to stawiam na Jetix ,bo oni lubia tam takie anime-podobne-mutanty
Na moje oko raczej Polsat to przejmie bo coś mi sie wydaje że im sie repertuar kreskówek kończy^^ Widziałaś co ostatnio robili? Nie mogli się zdecydować czy puszczać Shaman King czy W.I.T.C.H.A mogli by tak pomyśleć i puścić Stare dobre Biker Mice.W końcu to dawno temu była ich sztandarowa kreskówka^^ Pozdrowionka^^
O ile dobrze pamientam to Biker mice byly najpierw puszczane na TV4 ,dopiero potem na Polsacie. I raczej watpie zeby Polsat puscil nowa wersje - nie stac go na to.. Co innego Jetix ,ktory po wykupieniu praw do serii moze ja wyswietlac w kilku krajach gdzie istnieje ten kanal.
Pozatym Polsat przezucil sie na cienkie anime typu Shaman king , Bi-damen etc etc , Duel master ,czy Yuugi-ohh ...
To sprawa z Moto Myszami ma się tak , wyglądają jak po porządnym liftingu
i jak dla mnie nie przypominają w niczym pierwowzorów , mogliby zrobić tytuł : Sons Of Biker Mice From mars no i jako tako uszłoby to bez wiekszej mej uwagi ale jak biorą na warsztat starą ekipę to chcę ujrzeć to co było dobre tylko z nowymi opowieściami a nie , to co oni zrobili to zwie sie sepuku :( Dobra koniec narzekania , czekam na polską wersję jak każdy a kto pamięta starą z 1993 to wie że nie mieliśmy dubbingu lecz lektora , który nie nalezy do moich ulubionych ale akurat jakoś przypasował jako czytający Mototmyszy.
Znając życie to nasi jakby się przyłożyli<co potrafią doskonale>to by taki dubbing zrobili że kolejna nagroda by im siadła.Było nie było jak na razie w dubbingu moto chłopaków rządzi Rosja.To co oni zrobili to istne mistrzostwo.Nawet humor zachowali.Co się zaś tyczy nowej serii to mimo zbadziewionej do granic możliwości kreski duży plus należy się ekipie za to że chociaż klimat udało się zachować.W każdym razie jakby na to nie patrzył stara seria na zawsze pozostanie tym co tygryski lubią najbardziej i mimo mojego zasłużonego już wieku<niemal 27 lat> zawsze chętnie będę wracała do opowieści o zmotoryzowanych przybyszach z Marsa.
Pozdrowionka^^
ps.W nowej serii to najbardziej i tak można się uśmiać z niejakiego kociego idioty imieniem Hairball^^.Gość po prostu wymiata^^
dokladnie zgarzam sie z tworca tego tematu ogladalem to troszke jak bylem w angli chyba na ch4 i powiem ze zejbane na maxa pod kazym wzgledem ;/ stare bm chyba najleprze ;/ juz nic tego nie zmieni
szkoda ze producenci nie obiora opini starszych fanow na serio i zaczeli juz tworzyc 5 sezon ... 0_o (czyli kontynuacje kontunacji).