PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=711518}
7,3 1,3 tys. ocen
7,3 10 1 1328
Bishōjo Senshi Sailor Moon Crystal
powrót do forum serialu Bishōjo Senshi Sailor Moon Crystal

ACT 10 - MOON

ocenił(a) serial na 10

http://www.nicovideo.jp/watch/1415849781

Cieszę się, że Usagi w tym odcinku już panowała nad emocjami. Wspomnienia czterech generałów pokazane w odcinku to coś czego nie było w mandze jednak w anime bardzo dobrze się wpasowały. Kolejne co mi się podobało to pokazanie poprzedniego życia. Królowa Serenity pięknie narysowana. Jedyne co mnie zszokowało to sparowanie czarodziejek z generałami - w mandze nie było słowa na ten temat.
Ogólnie odcinkowi daję 9/10 i z niecierpliwością czekam na kolejny.

ocenił(a) serial na 8
kakyu

Mi tez sie strasznie podobal odcinek 10 SMC wszystko wydaje sie takie dojrzalsze i inteligetniejsze, przepiekne i ten romans generalow odwaznie pokazany lepiej niz w mandze no i to ze sie szybciej skapli gdzie jest faktycznie Krolestwo Ciemnosci uwaga juz w 10 Akcie a w starym anime dopiero 46 masakra ;/ Nigdy wiecej nie zajrze do starego anime taka chale zrobili ze wstyd bylo ja wogole wypuszczac :) to anime co wypuszczaja to dopiero jest to co powinno byc juz w sumie dawno tak pieknie zrobione :)

ocenił(a) serial na 6
kakyu

Jak to nie? :D W Casablanca Memory (tom Short Stories chyba II, osadzone w wątku Dark Kingdom z Zoisite'em jako przeciwnikiem) jest wspomnienie Rei dotyczące jej i Jadeite'a, a motyw Kunzite/Venus przewija się w Codename: Sailor V a potem też jest taki moment w akcie 11 albo 12 głównej mangi, w którym Serenity mówi do Venus, że 'nigdy się nie zakochała', na co ta się wscieka. Znienacka pojawia się Kunzite, a Venus się rumieni. :D

Ja nie mam zastrzeżeń co do tego odcinka, bo był spełnieniem wszystkich moich marzeń. Chcę więcej! <3

ocenił(a) serial na 6
kakyu

No dobra, może nie było o tym mowy otwarcie, ale było to narysowane. :)

kakyu

Piękny odcinek :)