http://ch.nicovideo.jp/sailormoon_English
lub
http://www.nicovideo.jp/watch/1407986859?via=thumb_watch
No i Luna się wygadała, że to Usa ;p
Czy mi się wydaje czy twórcy ugrzeczniają? Ten nie zginął, ta się nie upiła...
Luna tylko powiedziała, że Usa powinna być liderką, bo pierwsza przeszłą transformację w Czarodziejkę. Ale na razie nic nie jest pewne ;)
A to Usagi nie upiła się na innym przyjęciu, jak już była dziewczyną Mamoru ? Próbowała wtedy zagaić rozmowę po angielsku (opieram się na wcześniejszym anime, nie mandze) :)
W pierwszym anime na tym balu też się upiła, tylko w sukni balowej (ładniejszej moim zdaniem niż ta różowa dzisiaj ;P), a nie w stroju czarodziejki... Mamoru to wykorzystał i zabrał ją chyba na taras i tam pocałował... Nikt im nie przeszkodził i mieli deja vu ; )
Dokładnie ;)
A co do wygadania Luny to miałam na myśli to, że powiedziała na Sailor Moon 'Usagi' do Mamoru. Wtedy, gdy ten ją całował.
Luna nie wygadała, Mamoru wiedział kogo całuje ; )
W poprzednim odcinku widział jak Usagi się zmieniała, do tego ratował Lunę, wiedząc, że to jej kot. Przecież nie był nawet zaskoczony tym, że Luna mówi ;P
To fakt, ale sądziłam, że jednak nie jest taki bystry i się nie domyślił ;P w końcu widział tylko przemianę w stewardessę, a nie Sailor Moon.
P.S. Również wolałam starszą wersję sukienki ;)
Hehe W mandze byli bystrzejsi niż w pierwszym anime ;P A drugie anime jest przecież wierne mandze ; )
No i jest jeszcze coś, co przeoczyłaś a Mamoru nie ;P
Zaraz po tym jak Usagi oblano sukienkę, biegła, żeby ją wysuszyć i upuściła chusteczkę, którą podniósł Mamoru ; )
Chusteczka była podpisana "Usagi Tsukino" ; )
Potem był taniec, który przerwała Luna... A po "upadku" z balkonu "księżniczka" Usagi zmieniła się w Sailor Moon, a jak potem widziałyśmy Tuxido daleko nie uciekł, więc pewnie widział przemianę właścicielki chusteczki ; ) A nawet jakby nie widział, to na pewno słyszał jak Luna do niej krzyczała, żeby się zmieniła ; )
W tym odcinku Luna coś nie ostrożna była z tym mówieniem ludzkim głosem przy obcych ;P
Zaakceptowałam już dawno fakt, że po zmianie w czarodziejki nikt dziewczyn nie poznaje, ale generalnie jest to wielka bzdura. W gruncie rzeczy tylko ubranie zmieniają, a poza tym nadal wyglądają identycznie.
Na to trzeba patrzeć z przymrużeniem oka, bo i tak nic na to nie poradzimy ; )
Sensowne byłoby właśnie (chyba też wort801 o to chodzi wyżej), że odrodziliby się w zupełnie innych ciałach... Zmieniając się zaś w sailorki czy Tuxido, wyglądaliby tak jak na Księżycu.
Np. Usagi jako Sailor Moon/Serenity wyglądałaby tak jak wygląda, ale jako Usagi wyglądałaby jak Japonka skoro to się w Tokio dzieje, czyli miałaby ciemne włosy i oczy itd. ; )
Mogłyby chociaż jakieś maski na oczy zakładać, jak np. sailor v i włosy jakoś inaczej upinać, już by to miało większy sens ;p
Rety, jak mi sie podobal ten odcinek - i wszyscy 4 Generalowie (zwlaszcza Kunzite, byl najbardziej przystojny!), akcja z przyjeciem i taniec z Taxido... Im dalej, tym ciekawiej!
Czyli mamy już jedną różnicę z mangą? Jadite przeżył i wszyscy zostali tu pokazani na koniec, a w mandze był tylko Nephrite.
Oj tak szkoda że luna im przeszkadzała przyznam że tak samo animacja coraz bardziej mi się podoba :)
Faktycznie z animacją w tym odcinku jakoś bardziej się postarali, oby tak dalej. Ale i tak wolę starą wersję ;p
Czemu nie mogę obejrzeć 3 i 4 części? czarny obraz w 4 części a 3 nigdzie nie mogę znaleźć :( Po mocy
3 już nie zobaczysz, bo ją zablokowali. Odcinki są dostępne tylko przez dwa tygodnie (tylko pierwszy act jest cały czas udostępniony).
U mnie act 4 działa, czarny obraz jest tylko przez chwilę. Może u Ciebie dłużej się ładuje. Spróbuj jeszcze raz.
Artemisek podał link do strony, na której są odcinki z polskim lektorem, jak coś to tu poluj na trzeci odcinek ; )
http://www.filmweb.pl/serial/Bish%C5%8Djo+Senshi+Sailor+Moon+Crystal-2014-711518 /discussion/Sailor+Moon+Crystal+online+z+Lektorem,2494394#post_12442088
Już złapałam odcinki 3 i 4 na any files. z lektorem. Cudo:) A 4 odcinek gdy Mamoru całuje śpiącą Usagi...cudowny:) Tylko te przemiany 3D mi się nie podobają.