PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=711518}
7,3 1,3 tys. ocen
7,3 10 1 1328
Bishōjo Senshi Sailor Moon Crystal
powrót do forum serialu Bishōjo Senshi Sailor Moon Crystal

http://www.nicovideo.jp/watch/1424330185?ref=search_key_video

ocenił(a) serial na 6
wort801

Fajny :D powoli odzyskuję wiarę :3

slashadow95

Ja jeszcze nie oglądałem ja ufam na słowo :)

ocenił(a) serial na 6
wort801

Może troszkę gorszy od poprzedniego, ale animacja no i dynamika ataków :D Wreszcie ten obraz żyje! A poza tym mała Ami i w ogóle jej sceny... *.*

slashadow95

No to fakt bardzo klimatyczna scena :)

wort801

mi najbardziej spodobała się scena gdy Mamoru przyprowadza Cibiuse do domu. W tej scenie Usagi jest mocno o niego zazdrosna. Ciekawe czy Mamoru się domyślał że Usagi jest na niego zła? He he i potem kolejne sceny z nimi też są super. Gdy Mamoru starał się, a Usagi nie chętnie pozwoliła się pocałować. Bombastyczna scena....

Gosia_Olszewska

Mi gra w szachy samej gry nie lubie jako takiej ale w animacji była pełna emocji .

Gosia_Olszewska

Berthier też wyglądała super tylko szkoda że tak szybko są zabijane według mnie ...

wort801

Właśnie obejrzałem odcinek na prawdę super tak jak by trochę animacje postaci by poprawili ...

wort801

też tak mi się wydaje ze animacja jest lepsza. No ale, co do tych czterech sióstr ja myślałam że one będą uleczone tak jak to miało miejsce w starej mandze. A tu proszę jeden atak Usagi i bach pokonana.

Gosia_Olszewska

Trochę to za łatwo idzie mają za mało czasu żeby się pokazać widzą stara animacja dobry czas miała dla nich według mnie ...

wort801

Fajnie że odnowili czarodziejki. Musze przyznać że cały czas porównujemy stara, a nową. Nowa wersja jest zupełnie inną historią i nie powinno się porównywać dwóch różnych mang.
Stara miała swoja fabułę.
Nowa ma swoją fabułę.
Dwie różne od siebie anime.

Gosia_Olszewska

Też tak mam :) na dodatek też dodaje ciekawostki w których też są w nich różnice :)

wort801

Musze przyznać że wkręca mnie wątek Usagi i Mamoru, ich relacje. Są one zupełnie inne niż się tego spodziewałam. Już nie mogę doczekać się następnego odcinka, kiedy Usagi wybuchnie złością na Mamoru. I kiedy znajdzie się u Diamanda, jestem ciekawa tych scen

Gosia_Olszewska

Oj :) będzie się działo :) ja się nie mogę doczekać Black Lady :)

wort801

Ale na to jeszcze jest czas :)

wort801

O tak, Black Lady ciekawe jaki będzie miała wizerunek? I co mnie teraz zaciekawiło że mała ma cały czas przy sobie kryształ??? Ciekawe jak rozwinie się akcja? Dlaczego Cibiusa ma już teraz kryształ?

Gosia_Olszewska

W mandze podobno wyrzuciła swoją zabawkę czyli jakieś inne umiejętności będzie miała ;) a dla czego to nie wiem :) a może razem z matką zniszczą wroga :)

wort801

Jest to zastanawiające. Ja myślałam ze Cibiusa będzie chciała wykraść Usagi broszkę. A tu proszę kolejna zagadka. Teraz w tych odcinkach według mangi, Mamoru odnajdzie swoją jeszcze jedną ukryta moc. Tylko nie pamiętam w którym odcinku to było.

Gosia_Olszewska

Tak dobrze nie pamiętam raz tylko przeczytałem ale to może być ciekawe :)

użytkownik usunięty
wort801

Prawd :) Black Lady to byla najciekawsza postac w tym sezonie SM :)

No :) trzymam kciuki żeby twórcy serialu dobrze wykorzystali tą postać :)

wort801

tutaj odcinek z napisami pl http://www.kreskoweczki.pl/kreskowka/81047/sailor-moon-crystal_odcinek-16/

Gosia_Olszewska

Dzięki za link :)

wort801

No weźcie czy fabuła będzie się teraz sprowadzała do porywania po kolei czarodziejek aby potem na końcu Usagi użyła uber hiper mocy by wygrać. co za bezsens

ocenił(a) serial na 10
kow176

Do Gosia_Olszewska i wort801 Chibiusa ma ze sobą srebrny kryształ matki. Po tym jak dokuczały jej dzieci ona wzięła kryształ matki i w tym samym czasie Black Moon zaatakował i później od razu mandze jest pokazane, że królowa śpi w krysztale.
Chibiusa ukradła Usagi broszkę w akcie 18 - invasion - Sailor Venus.

Kow176 troszkę inaczej to będzie wyglądało niż opisałeś jeśli chodzi o to, że Usagi użyje mocy i będzie wielka wygrana. Faktem jest, że kolejne odcinki będą o porwaniu czarodziejek ale oprócz tego bardzo rozwinie się główny wątek.

kakyu

kakyu dzięki za wyjaśnienie :)

kakyu

tak ja też dziękuje. kakyu przypomni mi jak to będzie z tą tajemniczą mocą Mamoru, kiedy on ją odkryje?

ocenił(a) serial na 10
Gosia_Olszewska

Z tego co pamiętam będzie to w Act 17. Użyje go razem z królem Endymionem.

ocenił(a) serial na 10
kakyu

Tuxedo La Smoking Bomber o to chodziło?